Slik fra Bornholm, Ismejeri Bornholm, Bornholms ismejeri, is fra Bornholm, Svaneke, Is fra Svaneke, Svaneke ismejeri

Bornholm er et paradis for slikminde og sukkergrise.

Den eneste grund til jeg ikke tog på, mens jeg var på Bornholm, var helt sikkert fordi jeg gik mange kilometer hver dag.

Havde jeg ikke gjort det, så havde øens mange søde sager helt sikkert sat sig.

Før jeg rejste til Bornholm, vidste jeg ikke de havde så mange lokal produceret søde sager. Slik, is og chokolade, lokale bornholmere har åbnet gourmet versioner af alle former for søde sager.

Hvis du ligesom mig ikke vidste Bornholm var danske eksperter i søde sager, så kan du i min guide finde 5 søde sager, som jeg synes, du skal smage på Bornholm.

Gudhjem ismejeri, Slik fra Bornholm, Kjærstrup Ismejeri Bornholm, Kjærstrup ismejeri, is fra Bornholm, Gudhjem, Is fra Gudhjem, Gudhjem ismejeri
Gudhjem ismejeri, Slik fra Bornholm, Kjærstrup Ismejeri Bornholm, Kjærstrup ismejeri, is fra Bornholm, Gudhjem, Is fra Gudhjem, Gudhjem ismejeri

KJÆRSTRUP Chokolade

Hvis du har en chokolade-tand, så skal du besøge Kjælstrup Chokolade, f.eks i Gudhjem, ligesom jeg gjorde. ADVARSEL der er næsten altid kø.

Kjærstrup laver deres chokolade fra bunden og af de bedste råvare. Firmaet blev startet i 1999 i Snogbæk og i dag består virksomheden af fire stationære butikker og tre mobile butikker på Bornholm. Du kan også finde Kjærstrup chokolade udenfor Bornholm, men du må selv lige researche hvor. 

Mens chokoladen er helt klassisk og gammeldags så er der flere spændende smagsvarianter, som f.eks bornholmsk havtorn og bornholmsk gin.

Min Bornholmske værtsfamilie var store fans af Kjærstrups flødeboller og efter at have smagt dem, så melder jeg mig også som fan!

Svaneke chokolade, Chokoladeri Bornholm, Svaneke chokolade, Chokolade Svaneke, Chokolade fra Børnhilm

Svaneke Chokoladeri

Hvis du elsker god kvalitets Chokolade, så er Bornholm virkelig øen for dig.

I den rigtig idyllisk lille butik butik på Torvet i hyggelig Svaneke ligger Svaneke Chokoladeri. Deres chokolader er lavet med omtanke, kærlighed for produktet og med respekt for håndværket.

Udover Svaneke, har chokoladeriet også en butik i Rønne centrum.

Bulow lakrids, Bülow lakrids, lakrids fra Bornholm, Bornholm slik, slik fra Bornholm, Gourmet Bornholm,

Lakrids by Bülow

Bülow lakrids er nok kendt af de fleste, men vidste du, at hele lakrids eventyret startede på Bornholm?

Den 07.07.07 åbnede den første Lakrids by Johan Bülow-forretning i den bornholmske by Svaneke. Ideen var at koge lakridsen i butikken, og sørge for at man kunne dufte den 100 meter væk og det virkede.

1 år senere købte de en lakridsmaskine og siden da er Bülow blevet et mærke, som alle danskere kender.

Ikke destro mindre, vil jeg vove at påstå, at Bülows lakrids smager bedre i den første og originale butik i Svaneke på Bornholm, det synes jeg i hvert fald.

Slik fra Bornholm, Ismejeri Bornholm, Bornholms ismejeri, is fra Bornholm, Svaneke, Is fra Svaneke, Svaneke ismejeri
Det er lige meget, hvor mange smagsvarianter et ismejeri har, hvis der er lakrids, så skal jeg have lakrids!
Slik fra Bornholm, Ismejeri Bornholm, Bornholms ismejeri, is fra Bornholm, Svaneke, Is fra Svaneke, Svaneke ismejeri

Bornholms ismejeri

Siden 2006 har Bornholm Ismejeri lavet det, der utvivlsomt er noget af det bedste is, jeg nogensinde har smagt.

De har også verdens bedste kaffeguf, ifølge min bornholmske værtinde Berit (jeg kan nemlig ikke lide kaffe, så jeg smagte det ikke)

I den smukke isbutik i Svaneke er der mulighed for at smovse sig igennem en eller flere af de mange smagsvarianter, som Bornholms ismejeri producere.

Ligesom med Kjærstrups chokolader, så har Bornholms ismejeri også fokus på lokale råvare som f.eks figner, ferskner, lavendel og lakrids.

Hos Bornholms ismejeri kan også smage is med havtorn, øl og grannåle.

Bolcheriet

På Svanekes idylliske torv ligger Bolcheriet. De laver bolcher efter de gammeldags metoder. Ligesom i Skagen, kan man komme ind i butikken og se dem lave bolcherne helt fra bunden.

I butikken kan du købe bolcher i alle regnbuens farver og smagsvarianter. 

Bolcheriet her Danmarksrekorden i logobolcher, bare lige til note.

Læs også>> Silkeborg rovfugle show med bisoner og ballademagere

PIN IT!

Slik fra Bornholm, Ismejeri Bornholm, Bornholms ismejeri, is fra Bornholm, Svaneke, Is fra Svaneke, Svaneke ismejeri

INDHOLD I ARTIKLEN: BORNHOLM, BORNHOLM SLIK, BORNHOLMSK SLIK, BORNHOLMSK IS, IS FRA BORNHOLM, GOURMET BORNHOLM, OPLEVELSER I SVANEKE, BOLCHERIET, SLIK FRA BORNHOLM, SEVÆRDIGHEDER PÅ BORNHOLM, SMAGSOPLEVELSER PÅ BORNHOLM, MADGUIDE TIL BORNHOLM, OPLEVELSER I DANMARK, VISITBORNHOLM, BLOG OM BORNHOLM, BLOG OM AT REJSE, BULOW LAKRIDS, SVANEKE CHOKOLADE, SVANEKE BOLSJER, BORNHOLMS ISMEJERI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.