Den ULTIMATIVE Rejseguide til ferie med børn

Guide til ferie med børn, ferie med børn, rejsetips til ferie med børn, ferie med børn tips, rejseguide til ferie med børn, gode råd til ferie med børn, flyve med børn, sådan flyver du med små børn

På min rejseguide har jeg samlet 10 uundværlige rejsetips til småbørnsfamilier.

En god plan og nogle uundværlige rejsetips kan give dig (forældrene) ro i maven og være med til at sikre, at jeres familieferie bliver en god oplevelse for både store og små.

Det behøver nemlig ikke at være kompliceret at rejse med små børn, hvis bare man er godt forberedt.


Det kan du blive her ↓, hvor du får vores bedste råd til, hvordan du bliver klar til ferien med børn: 

Vælg en børnevenlig rejsedestination

Flyrejser er super hårde for både de mindste og forældrene. Vælg derfor en destination inden for rækkevidde og undgå mellemlandinger, hvis det er muligt.

Det er mest overskueligt for både børn og forældre – og med 3-4 timer i fly, når du langt rundt i Europa, hvor der er masser af solrige rejsemål og spændende storbyer.

Flyafgange og flysæder

Det er en kunst at vælge det helt rigtige rejsetidspunkt, den rigtige flyafgang og de rigtige pladser i flyet, når man skal på ferie med små børn. Her er 3 gode råd til en god og rolig start og slutning på ferien:

  • Vælg den rigtige flyafgang – ikke den billigste

Det kan være fristende at bestille de billigste flybilletter. Men når man skal på ferie med små børn, kan det være en god ide at vælge en flyafgang, der også matcher et godt tidspunkt i forhold til nattesøvn og middagslur – og som ikke lander i en afsides lufthavn, som giver ekstra transporttid. Overvej derfor om den lille ekstraudgift vil give en meget bedre rejsedag for jeres familie, inden I booker det absolut billigste.

  • Vælg en midterplads bagerst i flyet

Er dit barn stort nok til at sidde selv, så vælg en gangplads til dig selv og et midtersæde til dit barn – fristelser og forstyrrelser er flest nær gangen, men det er samtidig let at komme ud, hvis I skal strække ben eller på toilettet under turen.

  • Fyld håndbagagen med underholdning

Bleer, sutter og vådservietter er et must i håndbagagen hos alle småbørnsforældre, men glem ikke underholdning og snacks til turen. Legetøj, tablets, bøger, høretelefoner, bamser og sutteklude kan være guld værd.

Guide itl ferie med børn, ferie med børn, rejsetips til ferie med børn, ferie med børn tips, rejseguide til ferie med børn, gode råd til ferie med børn, flyve med børn, sådan flyver du med små børn
Minigolf er en sjov ferie aktivitet for børn

Tjek hotellets faciliteter for børn

Har hotellet en børneseng? Har hotellet en børnepool, hvor små børn kan færdes sikkert? og en miniclub med underholdning og aktiviteter for de små?

Ligger hotellet tæt på strand og by? Og har værelset et tekøkken, som giver mulighed for at opvarme og opbevare mad til familiens yngste?

Det er værd at have i baghovedet når du booker et hotel eller ferielejlighed. Familievenlige hoteller og lejlighedskomplekser har som regel alle de faciliteter du kan bruge, men hvis du ikke tjekker på forhånd, så kan du måske blive skuffet (og det ønsker vi ikke).

Bleskift og babymad – Det skal du pakke i kufferten

At rejse med børn i 0-5 års-alderen kræver en stor oppakning. Men hvad kan du med god samvittighed købe i udlandet og hvad bør du pakke i kufferten hjemmefra?

Det er en god ide at pakke rigeligt med mad og bleer hjemmefra til rejsedagen, men langt de fleste steder i Europa kan du sagtens købe både bleer og babymad i god kvalitet til resten af turen. Det gælder især i kendte ferieområder, som hvert år besøges af masser af turister.

Guide til ferie med børn, ferie med børn, rejsetips til ferie med børn, ferie med børn tips, rejseguide til ferie med børn, gode råd til ferie med børn, flyve med børn, sådan flyver du med små børn
Husk ferien skal være sjov for de mindste, ellers er der ingen grund til at tage afsted til at starte med.

Bæresele, klapvogn eller barnevogn?

Det er et dilemma, som de fleste småbørnsforældre har stået i, når de skal pakke til familieferien.

Og svaret er heller ikke entydigt. Det afhænger nemlig af både vejr og terræn – og selvfølgelig, hvad dit barn er mest vant til.

Vores bedste bud er at medbringe en klapvogn på rejsen – den er alsidig og let at rejse med. Og så giver den dig mulighed for at transportere dit barn helt frem til lufthavnens gate, hvis I rejser med fly.

Det er en god løsning, hvis dit barn er under 3 år. Hvis du rejser med helt små børn, er det naturligvis også en god ide at medbringe bæresele. Både ift. tiden i lufthavnen, men også på udflugter undervejs på ferien, hvis terrænet vil være en udfordring for klapvognen.

Vaccinationer og rejseforsikring

Før rejsen er det en god ide at då styr på jeres rejseforsikring (eller find en rejseforsikring her) og tjekke, om I har brug for at blive vaccineres inden afrejse.

Det giver ro i maven at vide, at man er godt dækket ind, hvis man bliver syg eller kommer til skade på turen– især, når man er på ferie med små børn. På Statens Serum Institut kan I slå jeres rejsemål op og se, om de anbefaler, at I bliver vaccineret, inden I skal rejse.

Vær i god tid på rejsedagen

Tag i lufthavnen i god tid på afrejsedagen – det giver som regel en god start på ferien. Der skal være tid og ro til amning, mellemmadder, toiletbesøg og nysgerrige børn, der lader sig facinere af de mange mennesker, der er på vej på ferie. Det gælder naturligvis også jeres hjemrejse dag.

Tjek lufthavnens- og flyselskabets regler for små børn

I de fleste lufthavne gælder der særlige regler, når du skal på ferie med små børn.

Her må du som regel medbringe beholdere med mælk, vand og babymad på glas, der er større end 100 ml. Men husk altid at tjekke, inden I tager hjemmefra. Her finder du reglerne, hvis du rejser fra CPH lufthavn Aalborg og Billund.

Ønsker I mad på flyet, så tjek på flyselskabets hjemmeside, når I booker. Der findes en del selskaber, som både tilbyder børne- og spædbørnsmenuer.

Lej en bil med autostol

Skal I ud at opleve noget på ferien, så er det oplagt at leje en bil. Det giver gode muligheder for at tage på udflugter og så gør det også transporten til og fra lufthavnen lidt lettere. Men hvad med autostolen? Mange steder i udlandet kan du leje en autostol sammen med bilen, men husk at undersøge prisen inden I booker. Er prisen for høj kan I medbringe en Autostol eller selepude hjemmefra.

Autostole kan tjekkes ind som almindelig bagage i lufthavnen.

Vi har ikke inkluderet at, at du skal huske solcremen i denne guide, for det har de mindste selv styr på 😛

Tag en dyb indånding og nyd ferien med din familie

Det er måske det vigtigste råd i hele vores guide!

Det er en stor oplevelse at rejse sammen med sine børn – og I kan godt glæde jer!

Men for at det bliver en god, oplevelsesrig og afslappende tur for hele familien, så er det vigtigt ikke at være for ambitiøs på familiens vegne. Udvælg få ting, I skal opleve, afsæt tid til afslapning og vær forberedt på, at alt ikke nødvendigvis går efter planen. Så skal det nok blive en god ferie, som I vil huske i mange år fremover.


Kilde: Neye.dk

Artiklen er ikke sponsoreret, men skrevet med udgangspunkt i Neyes guide. Guiden er god, derfor har jeg valgt at dele den på bloggen.

INDHOLD I ARTIKLEN: FERIE MED BØRN I ALANYA, ALANYA BØRNEFERIE, REJSEGUIDE TIL ALANYA, REJSEGUIDE TIL FORÆLDRE, REJEGUIDE ITL AT REJSE MED BØRN, SÅDAN REJSER DU MED BØRN, ALANYA BLOG, BLOG OM ALANYA, BLOG OM TYRKIET, TYRKIET BLOG, VISITTURKEY, BLOG OM ALANYA, BLOG OM AT REJSE, ALANYA, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, VISITALANYA, DANSK I TYRKIET, EXPAT TYRKIET.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.