Er der bøn 5 gange dagligt?

bøn 5 gange dagligt, den muslimske bøn, hvor mange gange er der bøn, hvor mange gange er der bøn hver dag, bøn i alanya, hvor tit beder de i alanya, torsdags bøn, fredags bøn, bøn i tyrkiet, bøn muslimsk

Tyrkerne siger der er bøn 5 gange dagligt.

Men det er godt nok sjældent jeg hører dem.

På en eller anden måde er bønnerne blevet så normale for mig, at jeg aldrig hører dem mere. Jeg vælger at tro på de er der, ellers havde tyrkerne selv nok klaget.

Alanya.Dk har jeg tidligere skrevet en artikel om de muslimske bønner og fakta om Islam
Der er dog 1 bøn jeg altid hører – det er den der automatisk starter 2 minutter efter jeg har ringet til min mor. Hvordan Imamen ved, jeg har ringet til hende og hvornår, er mig stadig en gåde.

Men så nyder mig og min mor 5 minutters goodmorgen goooodmorgen bøn sammen, inden vi fortsætter vores samtale.

Læs også >> Forestil dig en verden, du ikke kender #Tag5minutter

Flere bønner om torsdagen

Om torsdagen er der flere bønner end de andre dage, fordi fredagen er den muslimske helligdag.

Det er sikker grundet det større antal bønner, at jeg om torsdagen bemærker bønnerne oftere end resten af ugen. Nogle gange lyder det som om bønnerne starter og stopper med 15 minutters varsel.

Om fredagen går flest muslimer i moske og nogle steder er der bøn helt ud på gaden, fordi der er fyldt inde i moskeen. Jeg synes at der op til den store fredagsbøn kl. 13.00 er der en helt speciel god stemning i Alanya.

Alle har travlt, fordi de skal nå hen i moskeen, men alligevel er der ro op til bønnen. Jeg tror muslimerne ser frem til at komme hen og bede om fredagen, og jeg forestiller mig det er ligesom en slags meditation for mange af dem – et øjeblik, der kun handler om den handling.

Læs også >> Til bryllup hos nogen, du heller ikke kender.

Jeg ved ikke så meget om selve følelsen af at bede, da jeg jo ikke er muslim, Men jeg forstiller mig, at man opnår samme ro, som man gør ved yoga, man bevæger sig bare lidt hurtigere end man gør i yoga.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.