Cappadokia, tur til Cappadokia, ferie i Cappadokia, fra alanya til Cappadokia,

Nu har jeg været hjemme fra Cappadocia et par dage, og jeg synes det er tid til at gøre status.

Begge byer er historiske byer i Tyrkiet, og de er begge i dag turistdestinationer. Men hvor er de ens og hvor er de vidt forskellige?

Jeg synes bestemt Cappadocia er meget smukkere end Alanya. Man kan tydeligt se, at byen har gjort meget ud af holde en ensartet stil, som gør området smukt og sammenhængende. Alanya er mere kaotisk, her bygger man som man vil, i hvilke stil man vil, og hvilken farve der lige passer en, den dag man køber maling.

Til gengæld elsker jeg vandet og at jeg i Alanya altid har let adgang til det. I Cappadocia manglede jeg vand (åen i Avanos var ikke nok for mig), men det er naturligvis også fordi jeg er så vant til det. Alle steder jeg har boet i Danmark og udlandet har jeg altid haft vand.

Alanya er en by bygget på kopivarer – Cappadocia er en by bygget på souvenirers.

I Cappadocia kan man gå i fred, i Alanya bliver jeg altid råbt efter fra restauranter og butikker, og det hader jeg. Det er virkelig en stor skam plet på Alanya, at de lokale gør det så ubehageligt for byens turister at gå rundt.

I Alanya kan man gå-i-byen hver dag i ugen – I Cappadocia fandt jeg ingen gå-i-byen steder overhovedet.

Restaurant priserne er næsten ens i begge byer, naturligvis alt efter kvaliteten af restauranten. Nogle få steder var Cappadocia var det dog et par TL billigere end Alanya. Det kan naturligvis have noget at gøre med at deres hovedturisme kommer fra Kina, og Alanyas kommer fra Skandinavien. Derudover havde Cappadocia restauranter fra Indien, Kina og Korea – og jeg elsker asiatisk mad! Mere af det i Alanya, TAK!.

Begge byer byder på utrolige solopgange og solnedgange.

I Alanaya går solen op ude foran min altan, og i Cappadocia gik den op lige foran mit hotel. Cappadocia vinder SORT fordi de har luftballoner i deres solopgang!.

I Alanya går solen ned ved Alanyas borg, i Cappadocia går solen ned over borgen ved Üçhisar.

Solopgang i  Cappadocia

IMG_1480

Solopgang i Alanya

alanya udsigt

Begge byer er fantastiske at rejse i, og jeg kan anbefale alle turister og rejsebloggere at besøge begge steder! Personligt flytter jeg nok ikke fra Alanya foreløbig, men jeg vil bestemt besøge Cappadocien igen

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I CAPPADOCIA, REJSER TIL CAPPADOCIA, SEVÆRDIGHEDER I KAPPADOKIEN, OPLEVELSER I KAPPADOKIEN, INSTAGRAM CAPPADOKIA, GODE REJSERÅD, FIND REJSEN TIL TYRKIET, FIND FLYBILLETTER TIL TYRKIET. MINE REJSERÅD, REJSER I TYRKIET REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, FIND REJSEN, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM CAPPADOCIA, CAPPADOCIA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.