Gæsteblogger Sol Quito: Bella Donna kun for kvinder

Gæsteblogger, rejseblogger, rejse gæsteblogger, Bella donna, hamam for kvinder, Sol Quito, Sol Quito blog, Sol Quito alanya, gæsteblogger Sol Quito

Denne sommer mødte jeg den søde blogger og mediepersonlighed Sol Quito i Alanya.

Vi knyttede hurtigt et venskab, og tog sammen i turkish bad (hamam). Vores tøse-hyggetur i kvinde hamam, når Sol været så sød at skrive et gæsteblog indlæg om vores tur.

Læs også Sol Quitos egen blog her.


Jeg havde hørt om en Hamam i Alanya som kun var for kvinder. Det blev jeg nysgerrig på at prøve.

Ikke alle kvinder som bryder sig om at få behandling af mandlige behandlere, så er dette ville være en mulighed for at prøve en hamam. Og sammen med søde Tea blev det så til dette gæsteblog til jer læsere.

Bella Donna ligger tæt ved Ataturk statuen, så det er rimelig nemt at finde. Tea og jeg mødes derhenne i Alanya.

Gæsteblogger, rejseblogger, rejse gæsteblogger, Bella donna, hamam for kvinder, Sol Quito, Sol Quito blog, Sol Quito alanya, gæsteblogger Sol Quito

Vi startede ud med at tage de blå plast ”skobeskyttere ” udenpå sandalerne. Sjov følelse med plast på de semi bare varme fødder.

Vi kunne nu gå helt hen til receptionen og se på menukortet. Jeps ælle-bælle hva ska a vælge ?! Hold op hvor er der forskellige kombinationer. Nå men det var jo rigtig heldigt, at de kørte FB kampagne. 139 lire for en masse forskellige behandlinger sat sammen til en luksus pakke. Jeps jeps det hapser jeg!

Normalt ligger hamam i kælder plan. Her skulle vi op. For mig som har prøvet hamam før så var som at træde ind i elevatoren og trykke ned. Men for så at blive kørt op… griner… ja mit visuelle mindset kommer på vandring – dejligt! Jeg skulle jo nødig gå hen og blive et vanedyr.

Ovenpå var der et stort rum indrettet endnu en reception , hyggekrog med sofa og udefra dette rum var der en masse forskellige døre. Vi blev vist hen til omklædningsrummet , hvor skabene var med elektroniske låse. Så at du kunne vælge din egen kode. Smart. Inde i skabene var der lagt håndklæde , slippers og en æske med engangstrusser. Vi havde selv taget badetøj med. Så jeg benyttede mig ikke af engangstrussen.

Gæsteblogger, rejseblogger, rejse gæsteblogger, Bella donna, hamam for kvinder, Sol Quito, Sol Quito blog, Sol Quito alanya, gæsteblogger Sol Quito

En af de ansatte kom og hentede os og førte os ind i et lille rum, som mindede om en sauna , men med hvidt sand på gulvet og på væggene. Ved nærmere eftersyn lignede det mere et snelandskab. En snegrotte. Men ingen kulde at føle eller varme? Væggene , gulvet og loftet var dækket med salt. Vi sad i et saltrum, det er noget jeg kun har hørt om, at det skulle være godt for bla. Slimhinderne i luftvejene og hvis du ønsker øge iltoptagelsen.

En sød kvinde kom ind efter ca. 10 min og tog os så med videre til saunaen, hvor vi sad og blev rigtig gennemvarme. De ansatte kom, tjekkede op om vi var ok, samt servede kolde drikke til os i varmen.

Derefter blev vi hentet og ført hen til endnu et af de mange døre, vi så da vi ankom. Og nu var vi her …. Hamam – rummet med den store varme mavesten midt i var klar til os.

Vi blev skyllet med rindende vand og fik smurt ind med sort oliven sæbe.

For efterfølgende ligge os op på den store marmorplade. Og så skal jeg love for at der skrubbet med en meget hård handske. 1 kilo dødehudceller senere, blev jeg igen skyllet igennem med rent vand. Nu kom min behandler så med en kæmpe stort stofrør som hun svingede med og vupti så var der skum.

Masser af skum væltede ud over min krop og jeg lå nu pænt puppet ind i skum.

Teas behandler var også i gang ved siden af mig og Tea fik ligesom jeg også smurt godt med skum over sig. 2 liggende skumsnemænd – ja tak , skulle der ellers være andet? … griner ;o)

Efter vores ”skumfest” blev vi skyllet endnu engang , og denne gang skulle vi tørre os. Og endnu engang blev vi ført til et nyt rum.

Gæsteblogger, rejseblogger, rejse gæsteblogger, Bella donna, hamam for kvinder, Sol Quito, Sol Quito blog, Sol Quito alanya, gæsteblogger Sol Quito

Det nye rum inviterede til at flade ud i de fine liggestole.

Hvor vi også fik serveret frugt og både varme og kolde drikke.

Min behandler kom med en lille skål og begyndte at smøre indholdet i ansigtet på mig. En lermaske fandt jeg ud af. Jeg må ærligt indrømme jeg havde bare sagt … ja ja til menukortet og FB tilbuddet. Uden at virkelig gå i detaljer hvad det var at pakken bestod af. Men jeg var da i hvert fald ikke skuffet. Og det blev jo endnu bedre , da hun gik i gang med at massere mine ben og fødder …ahhh

Gæsteblogger, rejseblogger, rejse gæsteblogger, Bella donna, hamam for kvinder, Sol Quito, Sol Quito blog, Sol Quito alanya, gæsteblogger Sol Quito

Jeg ved ikke hvor længe vi sad i hvilerummet. Og jeg tænkte mens min behandler fjernede min lermaske og nu var det ved at slutte vores behandling.

Gæsteblogger, rejseblogger, rejse gæsteblogger, Bella donna, hamam for kvinder, Sol Quito, Sol Quito blog, Sol Quito alanya, gæsteblogger Sol Quito

Men næ nej , der blev jeg overrasket. Jeg blev nu ført ind i endnu et rum , hvor der var en massagebriks. Og så gik hun i gang med både massage og varmesten. Himmelsk.

Jeg faldt i søvn og blev vækket med at jeg skulle vende mig om. Dejligt. Jeg havde ingen anelse om tid og kunne sagtens ha´ sovet videre. Med mageligt sind og flydende bevægelse blev jeg ført tilbage til omklædningsrummet hvor Tea også var kommet tilbage til.

Vi fik tørret hår og taget tøj på. Fundet drikkepengene frem, så at det var klaret inden at vi skulle ned på gadeplan og betale for vores 139 lire behandling i receptionen.

Det må jeg sige, jeg havde ingen forventninger til stedet. Andet at det var kun for kvinder. Og at tiden forsvandt for mig. Dejligt.

Det var en rigtig god oplevelse og hyggelig dag hos Bella Donna sammen med fine smilende Tea.

Bella donna kontakt information:

Facebook: Bella Donna Life

Tlf: +90 506 179 78 30

Adresse: Şekerhane Mahallesi, Yayla Yolu Caddesi No:24, 07400 Alanya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.