Magasinet er i trykken – Lidt om processen

magasin design, sådan designet du et magasin, design et magasin
Officielt gik magasinet i trykken i fredags. Uofficielt gik det først i trykken i dag.

Forvirret? Fortår jeg godt!

Her er historien: Vi har et rigtig godt samarbejde med vores trykker. Torsdag aften kl 22.00 meldte en uventet virksomhed pludselig på email at de gerne ville købe 1/1 sides reklame. Reklamen var det perfekte manglende brik i magasin-pulsespillet. Derfor sendte vi fredag 95% af magasinet til print mens de sidste 5% som blandt andet indeholdt den nye reklame aftale og en artikel med sidste øjebliks ændringer sendt afsted i dag.

Dette kan lade sig gøre fordi trykkeren ikke direkte begynder at trykke magasinet når vi sender det. Først gennemgår han designet, så tjekket han alt tekst er indenfor skærelinjen, så tjekker han farverne bla bla bla osv osv. De sidste siders design kan han derfor sætte ind lige inden han begynder at trykke, uden arbejdet bør blive forsinket.

Sushi og magasin passer godt sammen i min verden 🙂

Mit 5. magasin

Dette magasin er mit 5 magasin og dermed også 5 gang jeg har sendt magasin til trykken. Jeg er lige nervøs hver gang med heldigvis er processen blevet nemmere. Jeg har været 3 forskellige trykkere igennem, og jeg har kæmpet med problemer som “Vi bruger ikke Wetransfer, så du må sende i en mail” – Øhh det er mange gb stor fil og Wetransfer er bare en side man kan sende store filer via, og ikke en side der giver mening at nægte og modtage filer fra?

Jeg har også en forhandling med en trykker sidste år, som sagde “Skærelinjer er ikke vigtigt, vi tilføjer nemlig 1 cm hvid kant om magasinet” – Øhh Nej du gør ej! Jeg har ikke knoklet i flere måneder på at lave et fedt design med baggrunde, foto layout og tekst layout, bare for du kan tilføje 1 cm hvid hele vejen rundt om magasinet (hvilket vil se forfærdeligt ud!) Denne trykker endte jeg naturligvis ikke med!.

Det faktum, at jeg for kun få timer siden sendte de sidste filer til tryk, og at jeg ikke slappet ordenligt af før skærmen skriver 100% overført, betyder også jeg er super træt nu. Jeg planlægger at skrive mere om “behind the scene” af magasinet senere, men for nu er dette de “hemmeligheder” i må få 😉

Husk at du allerede nu kan bestille magasinet og få det sendt til Danmark. Læs mere om det her.

magasin design, sådan designet du et magasin, design et magasin

 
Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.