Seværdigheder i Hamborg: Bunkermuseum

bunkermuseum, hamborg bunkermuseum, hamburg bunkermuseum, museum i hamborg, seværdigheder i hamborg, oplevelser i hamborg, hamburg seværdigheder, bunkere i hamborg, bunkere i tyskland

Hamborg seværdighed: Air-raid shelterdæk museum

Der findes kun et air-raid shelterdæk museum fra 2. Verdens krig i Hamborg. Det er i Hamm distriktet, tæt på Hamborg centrum.

I bunker museet er der udstillet mange personlige historier fra personer som i perioder boede i bunkeren samt historier fra personer, som oplevede luftangreb i Holborn området i London.

Museet har også udstillet materialer, om hvordan luftangreb bunkerne fungerede og de forskellige typer som eksisterede under 2. Verdenskrig.

Hamborgs air-raid bunker er ca. 5 meter under jorden og består af 4 kamre.

Bunkeren er fra 1940/1941 og er blevet restaureret tilbage til sin oprindelige stand under krigen, inklusiv møbler passende til dem der blev brugt under krigen.

LÆS OGSÅ: Et traditionelt og et erotisk julemarked i Hamborg

Hvert kammer kunne indeholde 50 personer, og de 4 kammere havde tilsammen kun 1 nødudgang. Væggene er lavet af 1 meter tyk forstærket cement. Bunkeren havde kemiske toiletter, fordi der ingen vand var til rådighed.

Elektricitet blev brugt til lys og opvarmning, mens en hånd-dreven ventilations maskine sikrede frisk luft.

Hamborgs luftangrebs bunkermuseums bunker er ikke unik i sin opbygning, men den er til dato den eneste bevaret bunker. De øvrige bunkere blev ødelagt efter krigen og mange står i dag under vand.

Praktisk information om Hamborgs bunkermuseum

Entre: 3 €
Website: www.hh-hamm.de

Email: stadtteilarchiv@hh-hamm.de

Telefon: 040 18 15 14 93

Dage

Tider

Torsdag 10-12, 15-18

Adresse: Museet er ved Wichern kirken. Wichernsweg 16, 20537 Hamburg, Tyskland

Find Flixbus billetten til Hamborg her:

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I HAMBORG, OPLEVELSER I TYSKLAND, MUSEER I TYSKLAND, MUSEER I HAMBORG, BUNKERMUSEUM I HAMBORG, BUNKER I HAMBORG, BUNKERMUSEUM I HAMBURG, BUNKER I HAMBURG, SEVÆRDIGHEDER I HAMBORG, SEVÆRDIGHEDER I HAMBURG, GUIDE TIL HAMBORG, REJSEGUIDE TIL HAMBORG, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.