Svampe fra tyrkiet, svampe fra Alanya, svampejagt, sådan finder du svampe, giftige svampe, alanya om vinteren, alanya vinter, seværdigheder i Alanya, alanya seværdigheder

Turistsæsonens stress og jag er SLUT! Og vinteren hygge er i gang!

Vinteren i Alanya er koldere end Alanya er om sommeren (hvor det ofte følelses som om der er 1 million grader).

Vinteren i Alanya er ofte samme temperatur, som der er i Danmark om sommeren (med undtagelse af i år, hvor Danmark har haft en varm sommer)

Alanyas sommer er varm og derfor bruger de fleste, inklusiv mig selv, meget tid i skyggen, langs vandet eller i en iskold isbutik! Om vinteren laver jeg nogle af de sjove ting, der ikke er tid til om sommeren, eller som helt simpelt ikke er mulige at lave om sommeren.

I denne weekend har jeg for 3. år i træk været på svampejagt i bjergene bag Alanya. De svampejagte jeg har været på opstår altid spontant med 24 timers varsel, fordi vejret er afgørende for svampene.

Svampene vokser vildt i Alanyas bjerge. De vokser frem i skovbunden når der har været en dag med regn, efterfulgt af en dag med solskin. Vil du vide mere teknisk om svampe og magien bag hvordan de opstår, er har direkte link til Google 😂.

Svampe fra tyrkiet, svampe fra Alanya, svampejagt, sådan finder du svampe, giftige svampe, alanya om vinteren, alanya vinter, seværdigheder i Alanya, alanya seværdigheder

Tyrkisk te og varme kastanjer

Min søndag startede kl 10.00 med en tur op til min venindes hus i bjergene. Og som altid starter alle tyrkiske dage med tyrkisk te.

I vinterperioden kan man i Alanya også købe kastanjer, så vi havde medbragt 1 kg kastanjer, som vi lavede over det bå, vores te blev varmet på. Hvis du ikke kar smagt kastanjer før, så smager de ligesom nødder og personligt synes jeg, de er bedst når de er varme (og derfor brændte jeg også mine fingre 😓 ).

Svampe fra tyrkiet, svampe fra Alanya, svampejagt, sådan finder du svampe, giftige svampe, alanya om vinteren, alanya vinter, seværdigheder i Alanya, alanya seværdigheder

Gode og giftige svampe i skoven

Jeg har 3 års “erfaring” med svampejagt og jeg er selvudnævnt ekspert i at finde ALLE de giftige svampe!

Heldigvis er det nogle meget erfarende “svampejægere” jeg er afsted med, og de er gode til at grine af mig, når jeg (igen igen igen) kommer med mine giftige svampe 😅.

Mine venner er heldigvis også gode til at finde de gode / ikke-giftige svampe, som er spiselige, hvilket er hele formålet med vores svampejagt. Og igen i år fandt de en helt masse “gode” svampe, lige ved siden af hvor jeg fandt mine giftige svampe.

Efter 2 timers svampejagt og en kop tyrkisk te mere, kørte vi tilbage til Alanya for at rengøre og spise vores svampe. Her er den samlet volume af svampe fra dagens jagt, hvilket er ca 1,5 kg.

Svampe fra tyrkiet, svampe fra Alanya, svampejagt, sådan finder du svampe, giftige svampe, alanya om vinteren, alanya vinter, seværdigheder i Alanya, alanya seværdigheder

Tilberedning af de vilde svampe

Efter vi kom hjem rengjorde, vi svampene med vand og en lille pensel. De friske svampe er nemme at rengøre, selvom de ser meget beskidte ud på billedet.

Derefter hakker vi svampene groft og steger dem i smør på panden. Sammen med svampene spiste vi ris og salat.

Selvom jeg nok aldrig bliver det vildeste natur menneske, så er svampejagt en virkelig fantastisk måde at bruge vinteren i Alanya på og er kalenderen ledig når det er svampe vejr, så vil jeg altid sige ja til at tage afsted!

Note: Hvis du ikke selv har mulighed for at tage i bjergene efter svampe, eller ligesom mig er super god til at finde de giftige, så sælger rigtig mange også deres svampe på markederne eller fra deres bagagerum tilfældige steder i Alanya. Prisen ændre sig efter udbud og efterspørgsel!

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.