Seværdigheder i Jerusalem: Jerusalem Biblical Zoo

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, tea tougaard

Et punkt på min bucket list har altid været Jerusalem, hvor centrale religiøse begivenheder har fundet stedet og historie er blevet skrevet

I Jerusalem blev blandt andet Jesus korsfæstet og begravet og det var en af de helt store grunde til jeg gerne ville opleve byen.

Men Jerusalem er også meget mere religiøs historie og gamle bygninger. På min tur dertil besøgte jeg Jerusalems Zoologiske have, og det var en fantastisk oplevelse.

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, tea tougaard

Efter min ankomst til Jerusalem og en hurtig indtjekning på mit Shalom hotel, havde jeg besluttet mig for at tage en tur i zoologiske have.

Den bibelske zoo i Jerusalem lå 3,2 km fra mit hotel, og da jeg aldrig har været i byen før, men gerne ville opleve så meget som muligt, besluttede jeg mig for at gå dertil med hjælp fra Google maps. Jeg kom ret problemfrit frem til haven, hvor jeg for 58 shekel (ca. 100 kr.) købte min billet og fik udleveret et kort over den zoologiske haven 🗺️.

Den zoologiske have er stor, og derfor var der på kortet indtegnet 1 times rute, 2 timers rute og 3 timers rute. Jeg havde god tid, så jeg begav mig ud på 3 timers ruten. Jeg besøgte haven en almindelig tirsdag, og derfor var der ikke særlig mange andre gæster i haven. Perfekt for mig, for så havde jeg god tid til at gå rundt og kigge, samt tage fotos, uden at blive forstyrret📸.

En skøn seværdighed i Jerusalem

Jeg havde skøn lang gåtur med dejlig solskin rundt i haven. Heldigvis havde jeg vand i min taske, for selvom det ville være oplagt for haven at tjene penge på at havde små boder rundt omkring, så var der faktisk ufattelig få steder man kunne købe mad og drikke. Faktisk fandt jeg kun en cafe nær indgangen og få sodavands automater rundt omkring i haven.

Denne zoologiske have er en af de bedste, jeg har set på mine mange rejser. Alle dyrene havde store buer, legetøj, vand og mad. Jeg synes dyrene så ud til at have rigtig gode forhold, men jeg er dog ingen ekspert.

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, verden bedste zoologisk have
Panorama foto af savannen. Selvom det ikke er tydeligt på billedet så er der en flodhest i vandet, 4 giraffer i baggrunden, en zebra langs hegnet og antiloper i højre side af billedet.

En zoologiske have med mange temaer områder

Som så mange andre Zoologiske haver, er Jerusalem Zoo også inddelt i temaer. Mine 2 favoritter var regnskoven (Tropical Aviary) og Savannen. Se kort over haven her.

Regnskoven er et indelukket drivhus med forskellige vandfald, fugle der flyver rundt, fisk og skildpadder.

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, indendørs regnskov, panorama foto af regnskov
Panorama foto af regnskoven (Tropical Aviary)

Dyrepassere, der leger med elefanterne 🐘

Da jeg går hen til elefanterne, undre jeg mig over alle 3 elefanter står side om side med rumpen mod publikum. Jeg får derefter øje på 3 dyrepasser, som sidder under et træ og det er dem elefanterne kigger på.

Kort efter begynder den ene dyrepasser at lege med elefanterne. Han kravler op på dem, klapper dem og elefanterne hygger sig uden tvivl helt vild med den søde dyrepasser. Jeg står stille i flere minutter og tager billeder af den fantastiske dyrepasser og hans leg, men for ikke at kede jer med mine tusindvis af fotos, får i kun 2 fra den fantastiske session. 👏🐘

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, dyrepasser leger med elefanter, elefant træning, trænig af elefanter i zoologisk have, zoologisk have elefanter,

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, dyrepasser leger med elefanter, elefant træning, trænig af elefanter i zoologisk have, zoologisk have elefanter,

Perfekt seværdighed for børnefamilier i Jerusalem

Den bibelske zoologiske have er en oplagt seværdighed for børnefamilier, der besøger Jerusalem. Haven er klapvognsvenlig hele vejen rundt. Overalt er der legepladser, skyggesteder, græsområder og små hyggelige aktiviteter for børn.

Rundt i haven køre der også et lille tog ”The zoo train”. Der koster 3 shekels pr. person, og via toget får man mulighed for at se store dele af haven, uden at de mindste i familien får ømme fødder (og hysteriske anfald)

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, små dyr, sjove dyr, dyr der gør sjove ting
Se hvor fint i poser for mit kamera.
Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, tea tougaard
Og se hvor fint de kysser <3

Historien bag Jerusalem Biblical zoo

Den zoologiske have åbnede i 1940 som et lille ”hjørne med dyr”. Grundlæggeren bag er Aharon Shulov, som var professor i zoology ved Hebrew University of Jerusalem. Hans mission var at skabe et research sted for hans studerende, hvor de kunne forske i dyr fra biblen.

Fra start af havde Aharon Shulov og de studerende problemer med deres valg om at fokusere på dyr som er nævnt i biblen. Nogle af dyrene i biblen helt uddøde mens andre dyr var uddøde eller stærkt udrydningstruet i Israel/Palæstina.

Et andet problem er at nogle af dyrene fra biblen er svære præcis at afgøre, hvilket dyr der blev omtalt. F.eks nesher (Hebrew: נשר‎), bliver mest almindeligt oversat til ”ørn”, men den kan også betyde grib.
Jerusalem Biblical Zoo har haft forskellige adresser siden 1940 og samlingen af dyr er vokset stødt med tiden. Siden 1993 har den zoologiske have været på den nuværende adresse i Malha området.
I dag har haven 271 forskellig dyrearter. De 271 forskellige dyrearter og 2200 dyr i total.

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019,

Besøg Jerusalem biblical Zoo

Jerusalem biblical Zoo ligger i Malha området i den sydvestlige del af Jerusalem.

En stor del af personalet snakker engelsk (og kontrolløren i døren har været i Danmark i 1990, hvilket han gerne vil snakke om)

Hvis du køre i bil eller går ligesom mig, så kan du følge de skilte der er flere gange på vejen hen til den zoo, og den er ikke til at tage fejl af når du er ankommet. Hvis du vil med bussen skal du tage bus 26A eller 33, som begge kører helt op til døren af den zoologiske have.

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, papegøjer der parre sig,

Praktisk information om Jerusalem biblical Zoo:

Entré priser: Voksne: 58 shekel (ca. 100 kr). Børn: 44 shekel (ca. 78 kr)

Jerusalem biblical Zoo åbningstider:

Dage

Tider

Søndag-Torsdag 09.00 – 17.00
Fridage 09.00 – 16.30
Lørdag 10.00 – 17.00
Billetsalget lukker 1 time før

Website: www.jerusalemzoo.org

Se kort over Jerusalems zoologiske have her.

Adresse:

The Tisch Family Zoological Gardens
1 Derech Aharon Shulov, Jerusalem
Tlf. +00972 02-6750111

PIN IT!

Seværdigheder i Jerusalem, seværdigheder i Israel, rejseblog, danish travelblog, danish travelblogger, travelblog israel, israel rejseblog, seværdigheder jerusalem zoo, jerusalem zoologisk have, børnvenlige seværdigheder i jerusalem, oplevelser i jerusalem, rejsebloggger 2019, Pinterest rejseblog, Pinterest blog, PInterest jerusalem, Pinterest rejser

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I JERUSALEM, SEVÆRDIGHEDER I JERUSALEM, ZOOLOGISKE HAVE I JERUSALEM, SEVÆRDIGHEDER FOR BØRN I JERUSALEM, OPLEVELSER I ISRAEL, SEVÆRDIGHEDER I ISRAEL, REJSEBLOG OM ISRAEL, REJSEBLOG OM JERUSALEM, BLOG OM AT REJSE.

(Kilde: wikipedia)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.