Spørg dig selv: Er du klar til livet i udlandet?

Livet i udlandet, job i udlandet, guide til at flytte til udlandet, flyt til Tyrkiet, Flyt til Alanya,

Drømmer du også om at skifte adressen i Danmark ud?

Måske med et mere eksotisk land, hvor pengene rækker længere og solen skinner de fleste dage.

Eller måske til at land, som bare er anderledes end Danmark, som f.eks Holland, Tyskland eller Norge.

Jeg ved at RIGTIG mange drømmer om at bo i udlandet. Jeg ved også at rigtig mange aldrig får taget sig sammen og gjort noget ved deres drømme. 
Hvordan kan det egentlig være? Hvis du hver dag drømmer om at gøre noget andet, bo et andet sted og opleve nogle andre ting, hvad er det så, der stopper dig?

Læs også: Min guide: De 10+ bedste restauranter i Alanya

Mange siger til mig, de planlægger at gøre det, når de bliver ældre, ofte efter de er blevet pensionister. Men undskyld mit opråb til virkeligheden: Hvem siger egentlig du lever så længe? Hvem siger du lever i morgen?

En ting er naturligvis at drømme, og det kan også i nogle tilfælde være nok. Men hvis hele din krop brænder efter at gøre det, så skal du stoppe med at udsætte det hele og se at komme i gang med at planlægge.

Når folk spørger mig, hvordan de skal komme i gang, så siger jeg altid, at de skal sætte en deadline / en dato, for hvornår de flytter. De skal lave et løfte til sig selv. Og mens de tæller ned til den dato, så skal de gå i gang med at få solgt eller pakket deres ting, få fortalt venner og familie om deres planer og finde ud af alt det praktiske omkring rejsen.

Og naturligvis købe en flybillet til deres nye hjem, for så er der også noget håndgribeligt, som bekræfter den dato de har sat.

Læs også: Flyt til Alanya

Men før du gør alt dette, så skal du også sørge dig selv: Er du klar til livet i udlandet?

Har du stillet dig selv nogle af de svære spørgsmål? Eller er du i tvivl om, hvad de svære spørgsmål egentlig er?

Lad mig stille dig nogle af de svære spørgsmål. Og hvis du kan svare ja til dem, så er du klar. Kan du ikke svare eller svare du nej, så tror jeg, du skal have en alvorlig snak med dig selv, om din drøm skal forblive en drøm kombineret med de problemfrie ferier. 

  • Er du klar til at sætte dig ind i et helt nyt lands regler? Regler som du ikke kan få forklaret på dansk og som du selv er ansvarlig for at lærer. Regler som f.eks: kan jeg køre bil i det nye land på mit danske kørekort eller skal jeg have det skiftet? Skal jeg have en opholdstilladelse og hvis ja, hvordan får jeg den? Skal jeg betale skat i det nye land og hvis ja, hvordan får jeg det? Hvilke forsikringer skal jeg have? f.eks sygeforsikring og indboforsikring. Alt det der danner ramme for en normal og velfungerede hverdag.
  • Kan du håndtere end hverdag, hvor alt foregår på et andet sprog? Der kan naturligvis være danskere i det nye land, som du kan være sammen med, men jeg garantere dig, at kassedamen i supermarkedet, buschaufføren og politiet ikke snakker dansk, så kan du klare, at hverdagen bliver på et helt nyt sprog?
  • Er du villig til at sætte dig ind i en helt ny kultur, med alt hvad det indebærer? Både helligdage, traditioner og hvad er er “go” og “no go” i landet. 
  • Det kan være ensomt at bo i udlandet. Særligt det første år. I Alanya kalder jeg det for 1 års krisen, men jeg er sikker på det også sker i andre lande. Er du frisk på at finde helt nye venner, lave et socialt netværk og starte på nye hobbys (eller måske gamle hobbys, med nye personer)
  • Har du en plan for økonomien? Måske har du en dansk pension, SU eller et job, som du kan tage med dig til udlandet, og har du det, så behøver du måske ikke stresse så meget. Men har du ikke det, har du så en plan for, hvordan du vil forsørge dig selv? og vil din indkomst være passende til de udgifter, du kommer til at have i din hverdag?
  • Kan du være væk fra venner og familie? Hvis du allerede synes de er svære at undvære i hverdagen i Danmark, så kan du få rigtig mange hjertesorger ved at være væk fra dem, mens du bor i udlandet. 
  • Har du støtten fra dem, du holder af? Jeg kender mange unge piger, som er flyttet til udlandet, uden at have familiens støtte. Du kan sagtens overleve i udlandet, selvom du ikke har deres støtte, men det bliver hårdere. Personligt har jeg kæmpe støtte fra både venner og familien, og der betyder så meget, at når jeg har en dårlig dag, så kan jeg snakke med dem om den dårlige dag, i stedet for fokus bliver rykket over på “hvis du ikke er glad, så bor du flytte tilbage til Danmark”. 

Som sagt, hvis du kan svare JA til ovenstående, så synes jeg du skal se at komme igang med at planlægge, så du kan stoppe med “bare” at drømme. 

Læs også: 10 skønne fordele ved at bo i udlandet

PIN IT!

Livet i udlandet, job i udlandet, guide til at flytte til udlandet, flyt til Tyrkiet, Flyt til Alanya,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.