Til tyrkisk julemarked med venner, mad og dans

julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, expat rejseblogger, bedste danske rejseblogs, rejseblogs fra danmark, rejseblogs om tyrkiet

Søndags blev der afholdt julemarked i Alanya for 9. gang og jeg deltog for 5. gang i år.

De første 4 år deltog jeg med Taner, men eftersom vi ikke længere er sammen (og Taner i militæret på Cypern), tog jeg i år afsted med venner fra både Danmark, Rusland og Tyrkiet.

Kl 14.00 blev jeg hentet af min danske veninde Susanne, som jeg spontant aftalte at tage afsted med til julemarkedet med.

julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, expat rejseblogger, bedste danske rejseblogs, rejseblogs fra danmark, rejseblogs om tyrkiet
Vi gik en grundig tur igennem julemarkedet, for vi ville gerne se alle boderne på markedet og fik og en hygge snak imens.

Mig og julemanden

På vores tur kom vi også forbi udlændinge foreningens telt, hvor julemanden og hans julemor sad. Jeg genkendte det samme julmor, men ikke julemanden.

Jeg ville naturligvis gerne have et foto med julemanden og Susanne lovede at være fotograf. Da jeg kom hen til julemanden genkendte jeg straks det irske accent han talte med. Det var 100% Tim som jeg har kendt de sidste 3 år. Julemanden / Tim er en dejlig personlighed, og derfor fik han også et stort kram (se profil fotoet) og jeg fik mig et fint foto minde!

Læs også: Julens bedste tradition i Alanya: Julemarked 2017

Tid til hot dogs!

Efter julemanden havde fået sit kram, havde sulten meldte sig og vi søgte mod Barrel for at få os en hot dog 🌭 lavet af danske Andreas. Mens vi stod og nød vores hot dogs opstod der et mærkeligt postyr omkring os og først efter det var passeret gik det op for os, at Alanyas borgmester Adem netop var gået forbi os med hele hans følge.

julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, Alanyas borgmester, borger i alanya
Alanyas borgmester Adem og nogle fremmede, jeg ikke kender 😛
julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, expat rejseblogger, bedste danske rejseblogs, rejseblogs fra danmark, rejseblogs om tyrkiet
Skønne Susanne med vores hot dogs.
Barrels fine hot dogs.

Da vi var færdige med vores hotdogs 🌭, begyndte det så småt at regne. Vi søgte mod Let´s dances bod, hvorefter himlen for alvor åbnede sig op, og et stort regnskyl ramte julemarkedet. Selvom regnvejr sjældent er særligt hyggeligt når man står 7 personer under en tynd teltdug, så synes jeg alligevel vi formåede at holde humøret højt til uvejret var ovre.

Læs også: Eventyrlige julemarkeder i Tyskland

Efter regnen stoppede tog Susanne hjem og jeg blev tilbage og ventede på min russiske veninde Emilja, som jeg havde aftalt at se julemarkedet med.

Emilja flyttede til Alanya i Februar, så i år var hendes første julemarked. Desværre blev Emilja forsinket og derfor gik jeg en tur over og hørte julemusik med mine tyrkiske venner Merve og Alihan.

Artiklen fortsætter under reklamen
julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, expat rejseblogger, bedste danske rejseblogs, rejseblogs fra danmark, rejseblogs om tyrkiet
Alihan, Merve og mig foran den store scene til julemarkedet.

Sammen med Merve og Alihan besøgte jeg “den officielle” julemand på markedet 🎅🏻, dansede en lille juledans til live musikken (en dans mange filmede 😂) og tog dette sjove billede ↓

julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, expat rejseblogger, bedste danske rejseblogs, rejseblogs fra danmark, rejseblogs om tyrkiet
Alihan som julemanden og mig som “pilfinger”

Gåtur med russerne

Omkring kl 18.00 ankom russiske Emilja med hendes veninde Julia. Sulten havde endnu engang meldt sig, så vi gik på jagt efter mad, hvilket er INTET problem på julemarkedet.

Læs også: Mine kravlenisser på kravlenissernes side

julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, expat rejseblogger, bedste danske rejseblogs, rejseblogs fra danmark, rejseblogs om tyrkiet
Mig, Julia og Emilja <3

Emilja er vegetar og hos Mezza købte hun sin aftensmad. Hos nogle lokale tyrkiske damer købte jeg min aftensmad, som denne dag blev İçli Köfte (Dråbe formet bulgur dej med oksekød indeni). De er super lækre, men koster også 4 tl stykket.

Efter vi havde spist gav jeg en opgave til  Emilja og Julia. De skulle finde en russiske kage, som jeg skulle smage. Sammen fandt de en Pyshka. En Pyshka smager af donut, men mindre fedtet. Den var lækker og sød og jeg var meget tilfreds med min russiske kage!

Pyshka, russiske kager, kager fra rusland, Pyshka kage, julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, expat rejseblogger, bedste danske rejseblogs, rejseblogs fra danmark, rejseblogs om tyrkiet
Den russiske kage Pyshka, som jeg fik til dessert

Dagen sluttede med en smuk solnedgang bag juletræet. Endnu engang havde Alanyas kommune formået at skabe et vellykket julemarked og jeg nød min dag med mine mange internationale venner.

julemarked alanya, julemarked tyrkiet, danskere i tyrkiet, jul i tyrkiet, julen i tyrkiet, julemanden fra tyrkiet, rejseblogger, danish travelblogger, travelblogger from denmark, travelblogger expat, expat rejseblogger, bedste danske rejseblogs, rejseblogs fra danmark, rejseblogs om tyrkiet

 

HAR DU BESØGT ALANYA JULEMARKED? ELLER HAR DU VÆRET PÅ ET ANDET JULEMARKED I WEEKENDEN? SMID EN KOMMENTAR I KOMMENTARFELTET!
INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I ALANYA, JULEMARKED I ALANYA, JULEMARKED I TYRKIET,  JUL I ALANYA, JUL I TYRKIET, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER, ALANYA BLOG, BLOG OM ALANYA, DANSK BLOG OM ALANYA

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.