2. dag: En skøn bådtur i Kekova og 4 fantastiske havskildpadder

Dag 2 på ferien startede kl 07.30 med morgenmad. I rigtig god tid kørte vi fra Demre mod Kekova, hvor vi skulle på bådtur imellem området små øerne, se den synkende by og besøge Simena borgen.

Efter lidt morgen kaos omkring hvilken båd vi skulle med, fandt vi en heldags bådtur for 60 TL pr. Person inklusiv frokost. Båden var fyldt med tyrkere, men selvom vi har mange på båden gik alt smertefrit hele dagen. Bådturen startede kl 10.30.

Ca. 10 minutter fra havnen gjorde vi det første stop ved “aquarium”. Vi havde pakket svømmefødder, dykkerbriller og snorkler hjemmefra, og det fortryder jeg bestemt ikke. Vandet er vidunderligt smukt, og overalt under havets overflade er der små fisk, snegle og meget mere. Det mest fascinerende syn var en ca. 30 cm stor søpindsvin, som sad godt gemt.

Næste stop kom igen efter en kort sejltur. Denne gang var vi tæt på ruinerne og flere steder var der kun 1/2 – 1 meter dybt. Her sad mange af purpur sneglene, som har været med til at forme områdets historie, siden 1570 f.Kr. Taner fiskede efter løse muslinger til mig, mens jeg fik en mase sjov med at drille de små krabbedyr inde i sneglehusene.

( Lidt om Purpur snegle:Purpur bliver udvundet ud af Purpursnegl (latin: nucella lapillus i snegleart i familien Muricidae. ) Farven blev populær, fordi den holdte farven, uden at fade og var en utrolig smuk og unik farve i romertiden. Men da farven også var tidskrævende at producere var purpur en dyr handelsvare, som blev et status symbol på rigdom. Farven er en slags lilla)

Den Synkene by

Efter 2. svømmetur sejlede vi langs den 7,4 km lange synkene by, som har haft sin storhedstid i det 2. århundrede, hvorefter et stort jordskælv sank dele af byen 6 meter, så det endte under vandet. Området blev derefter ubeboet, eller i hvert fald ubeboet af mennesker. Rundt på klipperne render der nemlig langhåret vilde geder rundt, og hygger sig.

Fra den synkende by sejler vi rundt, samt nyder en skøn frokost på båden.

Dagen slutter af med en tur på Kaleköy øen hvor Simena borgen ligger. Kaleköy er et lille lokal samfund med ca. 100 indbyggere og 5-6 cafeer. Der er ingen veje eller biler på øen og hele turen op til borgen føles som en gåtur i folks haver.

Det er ca. 5 minutters gå fra havnen til borgen, og derfra får man uden tvivl området bedste udsigt! Der er entre ind på borgen, men havde jo vores museums kort 😛

Taner i teateret

På vej hjem fra Kekova mod Demre gjorde vi stop på Demre havn. Har var der HAVSKILDPADDER. Der var 4 styks, den største var ca. 70 cm lang mens den mindste nok var 30-40 cm lang. De små skildpadder kom helt op på land delen af kanalen, og som den “vovehals” jeg er hoppede jeg i kanalen for at komme helt tæt på dem. Jeg elsker skildpadder og at være så tæt på er helt sikkert en af de bedste oplevelser på turen!

Gem

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.