Silkeborg rovfugle show med bisoner og ballademagere

Flemming Sandgaard, Alene i Vildmarken, falkemanden silkeborg, falkoner Silkeborg, Seværdigheder i Silkeborg, rejseblog, seværdigheder i jylland, jylland opelvelser, seværdigheder i Silkeborg, Silkeborg Falkeshow, falkemanden, alene i vildmarken, Alene i vildmarken Flemming, oplevelser i Silkeborg,

Silkeborg rovfugle show har igennem de sidste par år hørt så meget positivt, at det var på tide selv at få det set.

En søndag med solskin i Danmark, tog jeg afsted med mine forældre og to af mine bedste venner og deres to små ballademagere.

at leve i to verdner, to verdner, splittet mellem to lande, leve et splittet liv, expat, dansk expat, dansker i Tyrkiet
Skønne Anemone med Viggo og Villy.
Bisoner, bisoner Danmark, er der bisoner i Danmark, danske bisoner, dyr i Silkeborg, seværdigheder i midtjylland, falkeshow Silkeborg,
Oppe bag os gik de store bisoner, som man kan komme på safari hos efter showet.

Konceptet omkring rovfugle showet i Silkeborg er rasende simpelt. Det er et show med rovfugle. Ingen cirkus, ingen kvælende turist shops med skrammel eller plastik halløj, bare et rovfugle show.

Billetsalget startede en time før showet og da der i år er restriktioner på, hvor mange der må være til stede, ankom vi lidt efter billetsalget var åbnet.

Læs også >> På tur til Deep Forest Art Land i Kibæk.

Flemming Sandgaard, Alene i Vildmarken, Andeskondor, Andeskondor Silkeborg, Andeskondor Danmark, falkemanden silkeborg, falkoner Silkeborg, Seværdigheder i Silkeborg, rejseblog, seværdigheder i jylland, jylland opelvelser
Lille Viggo var en af de første børn, jeg tog billeder af til Alanya.Dk Photography. Ano 2020 er han besat af kameraet, så jeg har 40-50 billeder af ham fra showet.

Jeg havde lille Viggo og lille Villy som legekammerater, indtil showet startede og Viggo har vist mig næsten alle sten der var i området – “Se min sten Tea, Se den her sten er grå, Se den her sten er lille”.

seværdigheder i Silkeborg, Silkeborg Falkeshow, falkemanden, alene i vildmarken, Alene i vildmarken Flemming, oplevelser i Silkeborg,

Falkemanden fra “Alene i Vildmarken”

Det er falkemanden, Flemming Sanggaard, som står for showet. Jeg har mange gange hørt at showet var utrolig underholdende, og jeg havde seriøst flere gange tænkt “Hvor sjovt kan man lave et fugleshow?”.

Svaret er måden falkemanden Flemming kombinere fakta om fuglene, historie, personlige historier og hans forhold til fuglen. Han er fundet den perfekte måde at kombinere “stand up” med undervisning. Han fortæller blandt andet om, at hvis fuglene ikke gider ham mere, ja så flyver de bare væk. Heldigvis ved de godt, at maden hos ham er god, så de kommer (næsten) altid hjem.

Han fortæller også en masse om at gå på jagte med fugle og hvordan det er, at være falkoner i Danmark.

I 2009 deltog og vandt Flemming Sandgaaard “Alene i Vildmarken”. Han er til dato den dansker, som har klaret sig længst tid, nemlig 60 dage, i et øde område i Nordnorge. Det høre man en lille smule om.

Flemming Sandgaard, Alene i Vildmarken, Andeskondor, Andeskondor Silkeborg, Andeskondor Danmark, falkemanden silkeborg, falkoner Silkeborg, Seværdigheder i Silkeborg, rejseblog, seværdigheder i jylland, jylland opelvelser
Da Andeskondoren gik forbi, blev jeg helt forvirret at hullet igennem næsen, som jeg i første sekund troede, det var dens øje.

Verdens største rovfugl i Silkeborg

Måske var det heldigt, at jeg har ventet med at se Falkeshowet i Silkeborg. I år har falkemanden nemlig fået verdens største rovfugl; Andeskondoren.

Andeskondor er en gribbeart og kan få et vingefang på op til 3,5 meter og veje op til 15 kg og da den gik forbi os, blev jeg næsten væltet bagover. Hold da op den er stor!

seværdigheder i Silkeborg, Silkeborg Falkeshow, falkemanden, alene i vildmarken, Alene i vildmarken Flemming, oplevelser i Silkeborg,
Det så SÅ vildt ud, da Andeskondoren fløj!

Falkemanden fik den også til at flyve, og med en vinge på omkring 1,5 m betyder det at dens vinge er ligeså lang som mig (jeg er 1,57 m).

Viggo, Lille dreng, træt dreng
Selvom man er 3 år, så kan energien godt slippe op før showet slutter. Så Viggo lagde sig i skyggen fra mine ben.

Burgere, bisoner og ugleskoven

Da showet sluttede gik vi en tur over i ugleskoven, for at møde nogle af Skandinaviens største ugler. I ugleskoven er der også en labyrint, som man kan fare vild i.

seværdigheder i Silkeborg, Silkeborg Falkeshow, falkemanden, alene i vildmarken, Alene i vildmarken Flemming, Silkeborg Labyrint, oplevelser i Silkeborg,
Den store labyrint er en skov.
seværdigheder i Silkeborg, Silkeborg Falkeshow, falkemanden, alene i vildmarken, Alene i vildmarken Flemming, oplevelser i Silkeborg,

Derefter bestilte vi Bennies Bison burgere. Som jeg forstår det, er det bison kød der i burgerne? De smagte rigtig godt!

bison burger, bennies bison burgere, falkeshow restaurant, restaurant falkeshow

Praktisk information om Rovfugleshowet i Silkeborg

Entrépriser: Frivillig entré på 20 kr pr. person via mobilpay (60755934). Beløbet går ubeskåret til vedligeholdelse og udvikling af området.

Åbningstider: I sommerferien er der show to gange om dagen. Udenfor sommerferien er der shows i weekenden. Se deres hjemmeside for præcis information.

Adresse: Ansøvej 14, 8653 Them

Hjemmeside: silkeborg-rovfugleshow.dk

Toilet: Der er fine toiletter på stedet.

Parkering: Gratis parkering lige ved showet.

Læs også >> 25+ seværdigheder i Silkeborg

PIN IT!

Flemming Sandgaard, Alene i Vildmarken, falkemanden silkeborg, falkoner Silkeborg, Seværdigheder i Silkeborg, rejseblog, seværdigheder i jylland, jylland opelvelser

INDHOLD I ARTIKLEN: ROVFUGLE SHOW SILKEBORG, ROVFUGLE SHOW JYLLAND, FALKEMANDEN, OPLEVELSER I SILKEBORG SEVÆRDIGHEDER I SILKEBORG, OPLEVELSER I JYLLAND, ALENE I VILDMARKEN VINDER, SEVÆRDIGHEDER I DANMARK, SEVÆRDIGHEDER NÆR SILKEBORG, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, VISITDENMARK, REJSEBLOGGEN, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.