pasabag dalen i Kappadokia, pasabag valley, cappadokia, monks valley cappadocia, dalene i Kappadokia, steder man skal se i Kappdokia, unikke steder i Tyrkiet,

Du SKAL besøge Cappadocia mindst én gang i dit liv!

Stedet er så unikt og så smukt, at det ikke kan sammenlignes med noget andet i hele verden.

Jeg har selv været i Cappadocia utrolig mange gange, både som rejseleder for danske grupper og som turist. Derfor tør jeg også godt sige højt, at jeg ved, hvad der er værd at se i Cappadocia.

Og hvad der er værd at se, vil jeg gerne dele med jer, så I også kan se det!

Derfor har jeg skrevet dette rejseblog indlæg, hvor jeg giver jer de 10 bedste seværdigheder i Cappadocia og et par personlige noter til hvorfor I skal se det. Husk også at tjekke mine andre indlæg om Cappadocia her.

De 10 bedste seværdigheder i Cappadocia

Flyv med Luftballon i Cappadocia

“Hvis du ikke flyver luftballon i Cappadocia, er ligesom at tage til Paris uden at se Eiffeltårnet” sådan siger de lokale guider i Cappdocia og de har bestemt ret.

Før solopgang, stiger de farverige luftballoner i vejret og himlens farvespil bliver ubeskriveligt, når man står og kigger på de mange luftballoner, som hænger i himlen i forskellige højder og afstande mens solen står op i baggrunden.

Endnu mere unik er det at være oppe i luftballonerne, en oplevelse som jeg har skrevet om i dette indlæg og lavet en video til min rejsekanal på youtube her.

Hvis du nogensinde skal stole på noget som helst jeg skriver, så STOL PÅ MIG, når jeg siger DU SKAL FLYVE I LUFTBALLON I CAPPADOCIA (Du kan skrive en takke-mail efterfølgende)

Den underjordiske by Derinkuyu

Et af Tyrkiets største og mest fascinerende mysterier er Cappadocia´s underjordiske byer.

En af de største af Cappadocia´s underjordiske byer er Derinkuyu, i landsbyen af samme navn.

Forskere mener at der er i alt 18 etager i Derinkuyu. Kun 10% af den underjordiske by Derinkuyu er åben for offentligheden som museum, men det betyder ikke at de 10% ikke tager flere timer at udforske.

Den underjordiske by er mange etager dyb, byggeriet er storslået og der har været tænkt på alt, dengang de byggede Derinkuyu. Selvom byerne er mange meter under jorden, så er luften i landsbyerne frisk og selvom mange hunred turister besøger byerne på samme tid, så føles der ikke droppet.

Jeg har skrevet et stort indlæg om Derinkuyu, som du kan læse her.

📍Se Derinkuyu underjordisk by på google maps

Kør på ATV mens solen går ned

En super fed måde at solnedgangen i Cappadocia, er på en ATV. Det er en af de fedeste oplevelser jeg har haft og til det skal det nævnes, at jeg har været i Cappadocia 10 gange.

Der er områder i Cappadocia, som kun kan ses på gåben, hesteryg eller ATV. Jeg foretrækker ATV, så er der lidt fart over feltet.

Min ATV tur i Cappadocia har jeg skrevet dette indlæg om, hvor du kan få hele historien.

De smukke dale i det unikke landskab

Cappadocia har flere unikke og utrolig smukke dale. Mine favoritter inkludere blandt andet Göreme Open-Air Museum (næste punkt på listen), Pigeon Valley, Paşabağ / Monks Valley og Ihlara.

Faktisk har jeg samlet en stor rejseoversigt over de 7 dale, som jeg synes alle bør se en eller flere af når de besøger Cappadocia. Se hele min 7 dale du skal se se i Cappadocia her eller mit indlæg De bedste Instagram spots i Cappadocia.

Göreme open air museum, museer i cappadocia, Unesco Tyrkiet, steder du skal se i Kappadokia, kappadokia seværdigheder, seværdigheder i cappadocia

Göreme open air museum

Göreme Open Air Museum / Friluftsmuseet er et enormt klosterkompleks bestående af flere gamle klippe klostre, hver med sin egen fantastiske kirke. Hvis du kun har kort tid i Cappadocia eller du gerne vil have noget af det bedste af Cappadociapå kort tid, så er dette museet du skal besøge.

Her man kan gå på opdagelse i huse, kirker, grave med skeletter i og små stier mellem tufbygningerne, som virkelig giver dig en overdosis af Cappadocia indenfor et par timer.

Det er særligt de mange kirker, som er fascinerende at se i dette museum. De fleste af kirkerne i Göreme Open Air Museum er fra det 10., 11. og 12. århundrede.Min favorit er Dark Church (Karanlik Kilise), som har en separat betalt entré for at komme ind i den, men det er pengene værd, for freskerne inde i denne kirke er helt ekstra ordinære. De er fra gulv til flot i nogle utrolige farver.

Göreme Open Air Museum har været på UNESCOs verdensarvliste siden 1984 og var et af de første to UNESCO-steder i Tyrkiet. Göreme er på den unikke Unesco mixed-liste. Mixed listen er steder som både har stor historisk betydning samt en unik natur og der er kun 19 punkter i verden, hvoraf 2 af dem er i Tyrkiet (Cappadocia og Pamukkale)

Om sommeren bliver der nemt over 30 grader og da der ikke er meget skygge, så er det bedst at besøge museet tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen i stedet for midt på dagen.

📍Se Göreme Open Air Museum på google maps

Goreme Panorama view point smukkeste udsigt i göreme, seværdigheder i Cappadocia, Cappadocia seværdigheder, Oplevelser i Göreme, Solnedgang i Cappadocia

Solnedgangen ved Göreme panorama view

Både solopgangen og solnedgangen er fortryllende i Cappadocia og det bedste sted at se solnedgangen er på bjerg toppen i Göreme.

Her får du en flot panorama udsigt over Göreme landsbyen og Uçhisar borgen ude i horisonten. Og det er Uçhisar borgen, som gør solnedgangen her ekstra unik, for borgen bliver helt tydelig i landskabet, mens solen går ned.

Du kan enten køre i bil op til udsigtspunktet (men du skal være en god chauffør, for vejen er smal og op ad bakke) eller du kan gå derop. Fra busstationen i Göreme tager det ca. 15 minutter. Udsigtspunktet er utrolig populært, men også meget stort, så der er plads nok til alle kan nyde udsigten.

📍Se Göreme panorama view på google maps

Uçhisar – Det højeste punkt i området

Landsbyen Uçhisar i Cappadocia er beliggende på det højeste punkt i regionen. Den store seværdighed her er en gigantisk klippeudhugget borg fyldt med tunneller og huler.

Uçhisar borgens mange tunneller gav beskyttelse mod angribere under den romerske og byzantinske epoke, og havde dermed de funktioner som de underjordiske byer.

I dag er borgen et open air museum, hvor du kan gå op til toppen, hvorfra der er den bedste  panorama udsigt over dalene i Cappadocia.

Uçhisar er også et godt udgangspunkt for vandreture Cappadocia. Herfra er der stier til Pigeon Valley og White Valley til  Göreme, som er en naturskøn gåtur mellem landsbyerne.

📍Se Uçhisar borgen på google maps

Bo på en hule hotel lavet af tuf

Når du skal vælge overnatning i Cappadocia, så er har du et meget bredt udvalg af hoteller at vælge imellem.

En af de ting det gør hotellet utrolig unik, er det faktum at du kan sove på et hule hotel lavet af tuf. Selvom det lyder primitivt, så er det langt fra tilfældet. Der er nogle utrolig luksuøse værelser på hule hotellerne i Cappadocia og oven i det har mange af dem pool, fantastiske udsigts terrasser til at se luftballonerne på og morgenmadsbuffet, som er de kongelige værdige.

Du kan søge efter hoteller i Cappadocia på alle de mest kendte søge maskiner eller finde dem på google maps. I Cappadocia hænger pris og kvalitet sammen langt hen af vejen, men husk alligevel at dobbelttjekke anmeldelser.

Hårmuseum – Verdens mærkeligste museum

I Avanos ligger verdens mærkeligste museum, kendt under navnet “Chez Galip Hair Museum”. I alt sin enkelthed er det et Hår museum, altså et museum fyldt med hår.

Det er et stort rum med hårtotter klisteret på papir, som hænger fra gulv til loftet. Det er gratis at besøge og jeg advare sig lige på forvejen: Det ligner på inden måde noget museum, du tidligere har besøgt.

Hvis du vil vide mere, så har jeg skrevet dette rejseblog indlæg om Hårmuseet i Cappadocia.

Kappadocia keramik, Avanos keramik, seværdigheder i Cappadocia, Seværdigheder i Kappadokia, keramik fra Tyrkiet, keramik værksted, se hvordan man laver kreamik i Cappadocia

Besøg et keramik værksted

Byen Avanos adskiller sig fra de andre byer i Cappadocia´s område. Her er der ikke meget tuf men derimod en rød flod, et hår museum (se indlægget over dette) og keramik værksteder.

De fleste keramik værksteder tilbyder en rundvisning, hvor de fortæller om keramik igennem historien og viser hvordan de laver det. Der er også altid en shop forbundet med keramik værkstederne og her kan du købe nogle unikke souvenirs med hjem fra Cappadocia. Mange shops tilbyder at sende store indkøb til Danmark med fuld forsikring.

PIN IT!

De bedste seværdigheder i Cappadocia, Seværdigheder i Kappadokien, Oplevelser i Kappadokien, Oplevelser til Cappadocia, Cappadokien Tyrkiet, Vulkanlandskab Tyrkiet, hulehotel Tyrkiet, Luftballoner i Tyrkiet
De bedste seværdigheder i Cappadocia, Seværdigheder i Kappadokien, Oplevelser i Kappadokien, Oplevelser til Cappadocia, Cappadokien Tyrkiet, Vulkanlandskab Tyrkiet, hulehotel Tyrkiet, Luftballoner i Tyrkiet

INDHOLD I ARTIKLEN: SEVÆRDIGHEDER I CAPPADOCIA, OPLEVELSER I CAPPADOCIA, HULEHOTEL, GOREME OPEN AIR MUSEUM, UCSEHIR BORGEN, REJSER TIL CAPPADOCIA, SEVÆRDIGHEDER I KAPPADOKIEN, OPLEVELSER I KAPPADOKIEN, BALLONTUR I CAPPADOCIA, BALLON I KAPPADOKIA, INSTAGRAM CAPPADOKIA, GODE REJSERÅD, FIND REJSEN TIL TYRKIET, SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, OPLEVELSER I TYRKIET, REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, ALANYA.DK, BLOG OM CAPPADOCIA, CAPPADOCIA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.