Verdens mærkeligste museum: Hår museet i Cappadocia

Hår museum, museum med hår, museer i cappadocia, kappadokia museum, Tyrkiets mærkeligste museum, verdens mærkeligste museum, museer i Tyrkiet, rejseblog tyrkiet, rejseblog cappadocia

I Cappadokia ligger byen Avanos, som er kendt for sin røde flod og en tusind år gammel tradition for produktion af keramik.

Avanos har også, efter min mening, det mest specielle og mærkelige museum i Tyrkiet.

Byen har nemlig ET HÅR MUSEUM!

Museet er opstået i et lokale forbundet i en af byens mange keramik shops og jeg har naturligvis besøgt stedet.

Mit besøg i hår museet.

Jeg har aldrig sagt nej til en unik oplevelse, så jeg træder ind i den lille keramik og spørg om det er dem der har hårmuseet. Udenfor den lille traditionelle keramikbutik var der et lille skilt om at hår museet var der, selvom det ikke lignede det.

Personalet er rigtig søde søde og meget interesseret i, hvor jeg er fra, hvordan jeg kan snakke tyrkisk osv osv. Tyrkere er nogle eksterme hygge-snakkere.

Efter lidt hyggesnak tager en høj tyrkisk mand mig med igennem det store labyrint hus. Det følelses som vi går både op og ned af trapper, og jeg tænker ved mig selv “hvis manden efter lader mig her, gad vide hvor længe det så vil tage at finde ud igen“.

Læs også >> Cappadocia: ATV tur i solnedgangen

Alt ser “almindeligt ud” i de forskellige lokaler. I hvert fald så normalt som et gammelt stenhus kan se ud. Men så går vi ind af den sidste dør og HOLD DA OP det er overvældende.

Pludselig står jeg midt i “Chez Galip Hair Museum”. Om museum er den rigtige beskrivelse for stedet, er jeg ikke sikker på. Det er praktisk talt et stort rum med hårtotter fra gulv til loft (og på loftet).

Halvdelen af min hjerne har lyst til at kaste op, den anden halvdel har lyst til at røre ved de mange hårtotter. Jeg gør ingen af delene.

Jeg må ikke tage billeder i rummet, da personlige oplysninger hårets-ejer står på den seddel håret sidder på.

Jeg spørg om jeg må “donere” en hårtot. Det må jeg gerne. Uden spejl eller særlige frisør kunstskaber graver jeg en tot frem ind i mit tykke krøllebølle hår. “Klip” også sætter jeg min hårtot fast på et stykke papir med tape. På papirerne skriver jeg mit navn, email, land og år. Jeg måtte gerne tage et billede af min egen donation, så det er det eneste minde jeg har fra oplevelsen. Det, også en deform hårstump i mit hår.

Jeg har nu officielt bidrager til verdens mærkeligste museum.

Læs også >> Kappadokiens største underjordiske by Derinkuyu

Hår museum, museum med hår, museer i cappadocia, kappadokia museum, Tyrkiets mærkeligste museum, verdens mærkeligste museum, museer i Tyrkiet, rejseblog tyrkiet, rejseblog cappadocia

Sådan opstod Chez Galip hair museum

Historien går på, at den lokale keramiker skulle sige farvel til en god veninde. Han bad veninden om noget at huske hende ved. Hun klippede et stykke af sit hår af og gav ham det som minde. Han hang det op i sin butik og fortalte historien til de besøgende og turister, der kom forbi.

Mange elskede den gode venne-historie og langsomt begyndte flere og flere kvinder at give et stykke af deres hår til manden. Kun kvinder fik lov til at donere en hårtot og sådan er det stadig i dag.

Museet startede “officielt” i 1979, da de mange hårtotter blev samlet i et rum. Det indeholder mere end 16.000 hårtotter og er inkluderet i Guinness World Book som rekorden for largest collection of women’s hair .

Læs også >> 10 usædvanlige ting, jeg har lært i Cappadocia

Praktisk information om Chez Galip hair museum

Pris: Gratis

Website: www.chezgalip.com

Adresse: Yukarı, No: 24, 110. Sk., 50500 Avanos/Nevşehir

INDHOLD I ARTIKLEN: CAPPADOKIEN, CAPPADOCIA, KAPPADOKIEN, TYRKISKE MUSEER, HÅR MUSEUM, VERDENS MÆRKELIGSTE MUSEUM,  CHEZ GALIP HAIR MUSEUM, OPLEVELSER I CAPPADOCIA, UNIKKE SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, DANISH TRAVELBLOG, BEDSTE DANSKE REJSEBLOGS, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM TYRKIET.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.