Græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, de hyggeligste græske landsbyer, byer i Grækenland, det græske fastland, guide til Grækenland, Grækenland rejseguide

Grækenland er fyldt med fantastisk hyggelige landsbyer udenfor hovedstaden Athen.

Jeg har kørt hele det græske fastland igennem og på den tur fundet mine favorit landsbyer.

De er alle virkelig er et besøg værd, samt en overnatning, hvis du også planlægger en road trip igennem Grækenland.

Når man besøger Grækenland, er de små landsbyer den perfekte måde at opleve den autentiske græske hverdag. Selvom byerne har turister, så er turisme ikke deres hovederhverv.

Læs også >> Rejseguide: 13 ting du skal lave i Athen

De 3 hyggeliste landsbyer i Grækenland

Ioanninia, hyggelige græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, Ioanninia, Ioanninia grækenland

Ioannina – Pamvotidis-søen og Ali Pasha

I den nordvestlige del af Grækenland ligger Epirus hovedstad, Ioannina,

Ioannina er en byen som indeholder Europas anden største sø, Pamvotidis-søen og den eneste ø i Grækenland, som ikke har et navn.

Historien om Ioannina:

Ioannina blomstrede i den sene byzantinske periode (13. – 15. århundrede).

Ioannina overgav sig til osmannerne i 1430 og indtil 1868 var det det administrative centrum for Pashalik of Yanina. Under det osmanniske styre reagerede blandt andet den albanske fyrste Ali Pasha og hans historie er stadig en stor del af byens identitet. I perioden mellem det 18. og 19. århundrede var byen et vigtigt centrum for den moderne græske oplysning.

Ioannina blev afstået til Grækenland i 1913 efter Balkankrigen.

Seværdigheder i Ioanninia, Grækenland

Græsk ø uden navn, Ø uden navn, Ioanninia, hyggelige græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, Ioanninia, Ioanninia grækenland
Græsk ø uden navn, Ø uden navn, Ioanninia, hyggelige græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, Ioanninia, Ioanninia grækenland

Øen uden navn og sejltur på Pamvotidis-søen.

Disse to seværdigheder er de bedste seværdigheder i Ioanninia.

Øen i Pamvotidis-søen er den eneste ø i Grækenland, som IKKE har et navn. Alligevel bliver øen årligt besøgt af så mange turister, at den sammenlignet med sin størrelse, er en af de mest besøgte steder i Grækenland.

Øen er omkring 200 kvadratmeter stor og fortsat beboet. Den nuværende bosættelse af øen er omkring 110 huse og butikker, bygget i den traditionelle arkitektur.

For 2€ (hver vej) kan du tage en af de mange små bådture ud til øen. Turen derud på Europas anden største sø er en smuk tur med udsigt til øen og borgen.

Læs også >> 25 spændende fakta du (måske) ikke vidste om Grækenland

Ali Pasha museum, Ali Pasha, Ø uden navn, Ioanninia, hyggelige græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, Ioanninia, Ioanninia grækenland
Ali Pasha´s gyldne riffel
Ali Pasha museum, Ali Pasha, Ø uden navn, Ioanninia, hyggelige græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, Ioanninia, Ioanninia grækenland

Ali Pasha museet

På øen uden navn ligger Ali Pasha museet.

Museet udstiller autentiske kunstværker af sølvsmede fra Epirus (våben, smykker, osv.), traditionelle kostumer af Epirus, en repræsentation af et autentisk vinterværelse, malerier, litografier, Ali Pasha´s gyldne riffel og Kyra Vasiliki´s (Ali Pasha´s kone) originale tøj og meget mere.

Museet er inddelt i flere historiske bygninger.

Ioanninia, hyggelige græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, Ioanninia, Ioanninia grækenland, Ioanninia borgen, Ioanninia slot

Borgen i Ioannina

Den sydøstlige del af Ioannina er den smukke befæstet gammel bydel og det er utvivlsomt byens største historiske vartegn.

Dette er den ældste byzantinske fæstning i Grækenland, som fortsat er beboet i dag.

Inde bag den gamle bydels mure er der flere forskellige seværdigheder. Du kan gratis komme ind i fæstningen, men museerne tager entré.

I Ioannina borgen kan se gratis se moskeén, Ali Pasha´s grav og ruinerne. Det byzantinske museum og Sølvsmede museet tager entré.

Ioanninia, søvsmede grækenland, sølv by, Ioanninia smykker

Ioanninia´s sølvsmede

De smukke sølv smykker fra Ioannina med traditionelle eller originale moderne designs er den perfekte souvenir til at tage med hjem fra ferien. Traditionen for sølvsmede er hundredvis af år gammel og du finder ikke en by i Grækenland med bedre sølvsmede end Ioannina.

Nafpaktos, nafpaktos grækenland, smukke græske landsbyer, landsbyer i Grækenland

Nafpaktos – Tidligere Lepanto

En skøn kystby ca. 4 timer fra hovedstaden Athen. Her går livet sin stille gang med en varm lokal atmosfære.

Historien om Nafpaktos:

Nafpaktos ligger i Vestgrækenland tæt ved Rio-Antirio-broen og er historisk set kendt for Søslaget ved Lepanto i 1577. Søslaget ved Lepanto var det sidste søslag mellem rodskibe og den største nogensinde, med over 400 deltagende skibe.

Byen Nafpaktos, tidligere kendt som Lepanto, er en smuk kystby på nordkysten, der hvor Patras-bugten adskilles fra Korinth-bugten i Grækenland.

Efter de middelalderlige krige faldt byen i hænderne på athenerne.

I 1407 blev byen taget af Venedig, som befæstede det og skiftede navn til Lepanto. De modstod 4-måneders belejring af osmannerne, indtil den i 1499. Nafpaktos blev en del af det uafhængige Grækenland i marts 1829.

Naupaktos ligger ved en bugt på Korinthbugtens nordkyst, tre kilometer vest for floden Mornos’ udmunding. Byens havn er kun tilgængelig for meget små fartøjer. Oversat betyder Naupaktos “boatyard“.

Seværdigheder i Nafpaktos, Grækenland

Græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, de hyggeligste græske landsbyer, byer i Grækenland, det græske fastland, guide til Grækenland, Grækenland rejseguide

Strandene i Nafpaktos

Havnen deler byens strande i to dele. Den vestlige del kaldes Psani, mens den østlige del Gribovo. Strandene er børnevenlige, men med grov sand. Flere steder langs stranden er der også legepladser.

Nafpaktos, nafpaktos grækenland, smukke græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, Nafpaktos slot

Det venetianske slot i Nafpaktos

Nafpaktos venetianske slot er et af de største, bedst bevarede og smukke slotte i Grækenland.

Du kan gå op til slottet, men det er en hård lang strækning. Hvis du går op, så glem ikke at bringe vand til turen. Du kan også køre op til slottet og lige ved siden af slottet er der en parkeringsplads. Indgangsbilletten til slottet er kun 2€

Du kan nemt bruge 3 eller 4 timer på at udforske slottet, Botsaris-tårnet og murene. Dertil skal det nævnes at udsigten er fantastisk!

Nafpaktos, nafpaktos grækenland, smukke græske landsbyer, landsbyer i Grækenland

De små græske gader

Fra kysten til det venetianske slot er der en masse små græske gader, hvor du kan gå rundt og opleve den græske hverdag. Der er også en masse små restauranter, caféer og butikker.

Nafplio, Nafplio landsby, Nafplion slot, Slotte i Grækenland, græske slotte, Græske landsbyer

Nafplio – Grækenlands tidligere hovedstad

Nafplio er en havneby på halvøen Peloponnes i det sydlige Grækenland og en af de smukkeste byer i Argolis-området.

Historien om Nafplio:

Nafplio var hovedstad i den første græske republik og Grækenland fra starten af Den græske uafhængighedskrig i 1821 til 1834.

Ifølge mytologien blev byen grundlagt af Nafplios, søn af gud Poseidon.

Byens historie spores tilbage til den forhistoriske æra, hvor soldater fra området deltog i både den argonautiske ekspedition og trojanskrigen.

Byen faldt i romertiden og blomstrede igen i den byzantinske tid. Franske, venetianske og tyrkiske erobrere har sat deres aftryk på byen og påvirkede stærkt dens kultur, arkitektur og traditioner gennem århundrederne.

Nafplio er et af de første steder i Grækenland, der vandt uafhængighed. Den 29. november 1822 lykkes det en gruppe græske oprørere at vinde over tyrkerne i Palamidi, og den næste dag kunne byen fejre sin frihed.

Gamle mure, middelalderlige slotte, monumenter og statuer, osmanniske springvand kombineret med venetianske og neoklassiske bygninger giver byen sin sjæl.

Seværdigheder i Nafplio, Grækenland

Nafplio, Nafplio landsby, Nafplion slot, Slotte i Grækenland, græske slotte, Græske landsbyer

Palamidi Slottet

I Nafplio ligger Palamidi Slottet 216 m over havets overflade. Fæstningen blev bygget af venetianerne under deres anden besættelse af området (1686–1715).

Fra 1840 og i næsten hundrede år frem blev Palamidi brugt som et fængsel, og i forbindelse hermed blev trappen op til slottet bygget. Det siges ofte, at der er 999 trin, men det er faktisk “kun” 857. Hvis de 857 trin er lidt for overvældende, kan du køre op til “bagsiden” af slottet via 25. Martiou Street.

Palamidi er meget velbevaret for ikke at tale om utrolig udsigt der er fra toppen.

Epidauros teater, Epidavros teater, antikke steder i Grækenland, antikke steder på det græske fastland, seværdigheder i Grækenland

Epidauros teater

Epidauros er udiskutertbart det bedst bevaret teater i Grækenland. Det er ikke det største eller det ældste, men det er så godt bevaret, at man stadig den dag i dag bruger teateret til 8 årlige forestillinger.

Jeg har skrevet et rejseblog indlæg om Epidauros, som du kan læse her.

PIN IT!

Græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, de hyggeligste græske landsbyer, byer i Grækenland, det græske fastland
Græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, de hyggeligste græske landsbyer, byer i Grækenland, det græske fastland

INDHOLD I ARTIKLEN: NAFPLIO, NAFPLION, NAFPAKTOS, IOANINNIA, EPIDAVROS, EPIDAUROS GRÆKENLAND, OPLEVELSER I GRÆKENLAND, BYER I GRÆKENLAND, LANDSBYER I GRÆKENLAND, SEVÆRDIGHEDER I GRÆKENLAND, ALI PASHA MUSEUM, Ø UDEN NAVN, ROADTRIP I GRÆKENLAND, REJSEGUIDE TIL GRÆKENLAND, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVEL BLOGGER, VISITGREECE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.