Road trip i Grækenland, Road trip i det græske fastland, kørsel i Grækenland, Guide til Grækenland, rejseguide til Grækenland

Det er en spændende rejse, at tage på Road trip igennem Grækenland.

I denne guide får du mine bedste råd til en road trip igennem det græske fastland og halvøen Peloponnes.

Når du køre igennem Grækenland, så får du virkelig mulighed for at opleve den smukke og meget varierende græske natur, møde de lokale, se nogle er verdens mest historiske steder og lytte til en masse spændende græsk musik i radioen.

Læs også >> Guide: 10 gode råd til road trip i Tyrkiet

En road trip giver en vidunderlig frihed. Friheden til selv at bestemme, hvad du vil se, hvor du vil sove, om du vil en tur på stranden eller måske flere ture på forskellige strande i løbet af dagen.

Indenfor 1/2 – 3 timers kan du se nogle af de smukkeste historiske steder på det græske fastland i kombination med små lokale græske landsbyer.

Her er mine 10 gode råd til Road trip i Grækenland (fastlandet)

Meteora, Grækenland seværdigheder, oplevelser i Grækenland, klostre i Grækenland, Meteora klostra, smukkeste steder i Grækenland, Klosterne i Meteora, klostre på bjerge
Jeg synes utvivlsomt at Meteora er det smukkeste sted i Grækenland.

1. Planlæg hvad du gerne vil se

Der er rigtig meget forskelligt at se på det græske fastland. F.eks kan du køre fra Athen til Thessaloniki og derfra til den græsk-tyrkiske grænse eller du kan køre rundt på halvøen Peloponnes og via en stor cirkel starte og slutte i Athen.

Det er en god ide at planlægge hvad du gerne vil se, for Athen – Thessaloniki – Olympia – Meteora er ikke ligeså geografisk logisk som f.eks Athen – Delfi – Meteora – Olympia. 

Der er utrolig mange seværdigheder at se og ikke engang på 7-14 dage kan du ikke nå at se dem alle sammen.

Ved lidt planlægning, kan du/I skrive ned, hvad der er vigtigst for jer at se, også planlægge en rute efter det. 

Road trip i Grækenland, Road trip i det græske fastland, kørsel i Grækenland, Guide til Grækenland, rejseguide til Grækenland

2. Gode veje men kør forsigtigt

Laaaangt de fleste veje på det græske fastland er af rigtig god kvalitet med moderne motorveje og tydelige vejskilte. Faktisk er det yderst sjældent at jeg er endt på en “skod vej” i det græske fastland.

Men selvom vejene er gode, så skal du alligevel være ekstra opmærksom i trafikken, for det er ikke alle grækere der køre lige pænt. En lidt hurtig overhaling, parkeringer midt på gaden og scooter-bøller uden hjelme er helt normalt i Grækenland.

Så hold øje med de øvrige bilister og gående, så du ikke ender i en uheldig situation (selvom det er de andres skyld). 

Læs også >> 19 spændende fakta, om de antikke olympiske lege i Olympia, Grækenland.

3. Bjergkørsel – Kørsel i bjergene

Det er de færreste danskere som har kæmpe stor erfaring med at køre i bjergene.

Derfor anbefaler jeg at I kun køre i dagtimerne, da det er svært at orientere sig i bjergene efter det er blevet mørkt.

Og i dag timerne er det vigtigt at være vågen og opmærksom!

Toiletter i Grækenland, Græske toiletter, Road trip i det græske fastland, rejseguide i Grækenland
Mange offentlige “skandinavisk toiletter” i Grækenland har af en eller anden grund ingen toiletbræt på.

4. Toiletter i Grækenland – Ingen stress

Når jeg kører på Road trip ferie i Danmark, som f.eks min tur til Skagen, så stresser jeg altid over toilet besøg. På tankstationer i Danmark skal du altid købe noget (og alt er overpris på de danske tankstationer) for at få lov at komme ud på deres ikke-rengjorte toilet, hvor ingen har husket at fylde toiletpapir i rullen.

Modsat er der ingen stress i Grækenland. Alle tankstationer har toiletter og du kan med god samvittighed benytte dem, også selvom du ikke køber noget. Mange restauranter vil også lade dig benytte toilettet uden problemer.

I byerne er der “skandinavisk toilet” mens der ude på landet nogle steder er “hul toilet”. Mange offentlige “skandinavisk toiletter” i Grækenland har af en eller anden grund ingen toiletbræt på. Jeg har aldrig fundet ud af, hvorfor det er sådan.

kan man drikkevandet i Grækenland, er vandet i Grækenland rent, græsk drikkevand, Road trip i Grækenland, Kørsel i Grækenland
Jeg prøver altid at have min egen vandflaske med, både for at spare penge og for at skåne miljøet.

5. Fyld vandflasken

Du kan drikkevandet i Grækenland og det smage upåklageligt. Så spar dig selv et par håndøre og fyld din vandflaske på turen.

Læs også >> Mykene – Agamemnon og kupplegrave

6. De lange afstande (tank op)

Hvis du køre rundt i Grækenland og på halvøen Peloponnes, så vil du ramme ind i lange strækninger, hvor der er langt imellem tankstationerne.

Derfor er mit råd: Tank bilen, når du ser en tank. I Athen er der nogle tankstationer, hvor der er selvbetjening, men det mest almindeligt er, at der er tankere, som tanker din bil for dig.

7. Internet til turen

Hvad enten du har et dansk mobil abonnement der dækker i Grækenland eller et græsk simkort i telefonen, så sørg altid for at have internet forbindelse.

Internet vil hjælpe dig med f.eks Google maps så du kan finde vej, Google translate så du kan oversætte til dem der ikke forstår engelsk, give dig mulighed for at dele billeder og videoer fra din tur, finde hoteller i nærheden af hvor du er og Google billeder af seværdigheder (benytter jeg meget, hvis jeg ser et skilt til en seværdighed, jeg ikke kendte i forvejen, men som måske er værd at se)

Betalingsveje i Grækenland, Road trip i Grækenland, Road trip i det græske fastland, kørsel i Grækenland, Guide til Grækenland, rejseguide til Grækenland

8. Betalingsvejene i Grækenland

Der er MANGE betalingsveje i Grækenland, men de er ikke voldsomt dyre. Priserne for betalingsvejene ligger mellem 1-10 €.

Grækerne har noget ala en brobizz i forruden, som gør de hurtigt kan køre igennem, men da du med stor sandsynlighed ikke har det, så husk at køre hen til sektionen med kontant betaling.

Ikke alle steder tager kreditkort, så husk at have kontanter i bilen.

Road trip i Grækenland, Road trip i det græske fastland, kørsel i Grækenland, Guide til Grækenland, rejseguide til Grækenland

9. Lej en bil med fri kilometer

Med mindre du har tænkt dig at kører i din egen bil fra Danmark, så er lejet bil den bedste løsning.

Når du lejer en bil, skal du være opmærksom på forskellige ting. Gør udlejningsselskabet opmærksom på dine planer og spørg efter fri kilometer, forsikring og hvordan du skal forholde dig, hvis bilen f.eks får i stå midt i ingenting (er der autohjælp? Kommer de og ombytter bilen, hvis den ikke kan kører mere, osv..)

Du kan f.eks benytte dig af Holidaycar (reklame link). Her du kan få bilen i en by og aflevere den i en anden. Perfekt til en roadtrip, der ikke skal være en cirkel.

Læs også >> Rejseguide: 13 ting du skal lave i Athen

10. De små klostre og kirker langs vejen

Du kommer ikke til at køre længe på de græske veje, før du vil se de første miniature klostre / kirker (måske ikke den rigtige betegnelse, men jeg har ikke et bedre ord på dansk)

De små klostre / kirker er opsat af familier til personer, som er døde i et trafik uheld på den placering.

Det betyder ikke så meget for din road trip, men når du ser flere på en kort afstand, så mind dig selvom, at vejen er farlig, fordi flere har mistet livet der og kør forsigtig.

INDHOLD I ARTIKLEN: ROAD TRIP, ROAD TRIP I GRÆKENLAND, KØRSEL I GRÆKENLAND, OPLEVELSER I GRÆKENLAND, GUIDE TIL GRÆKENLAND, REJSEGUIDE TIL GRÆKENLAND, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.