Danmark København Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser

Gratis i KBH: Botanisk Have og Palmehuset

botanisk have, palmehuset, palmehuset i botanisk have,

13.00 plantearter og et fredet drivhuset fra 1874 i hjertet af København.

Det er hvad du kan opleve i Palmehuset i Botanisk Have.

NOTE: ANO 2019 ER PLAMEHUSET IKKE LÆNGERE GRATIS. BOTANTISK HAVE ER STADIG GRATIS!

Er du i området ved Arbejder museet og Torvehallerne, kan jeg varmt anbefale du giver sig selv den gratis oplevelse det er at besøge Botanisk Have og Palmehuset.

Botanisk Have og Palmehuset ligger også lige ved siden af Statens naturhistoriske museum, Geologisk museum, Rosenborg og Statens museum for kunst.

På en kold vinterdag er Palmehuset en skønt sted at være. Der er lunt inde det gamle drivhus og samtidig er der mulighed for virkelig at gå i dybden med de mange planter, for Palmehuset er langt fra overfyldt af mennesker om vinteren.

Fra min hverdag i Alanya, er jeg vant til mange flere eksotiske planter end jeg var da jeg boede i Danmark. Til min store overraskelse var flere af planterne i Palmehuset, planter jeg kender fra Alanya. Efter at være gået igennem de 2 døre ved indgangen, fik jeg øje på en stor bananplante. Overalt i Alanya er der bananplanter, da klimaet i området omkring Alanya er perfekt til at dyrke bananer. Det er modsat yderst sjældent jeg ser en banan plante i Danmark. Et glædeligt gensyn 😉

Palmehuset ligger ca. 50 meter inde i Botanisk have. Det er uundgåeligt at gå øje på Palmehuset, som er 16 meter højt og perfekt placeret inde i haven. Palmhuset er tegnet af arkitekt F. E. Kerrn og opført i støbejern og glas i 1872-74. Inspirationen til designet af Palmehuset kommer fra Crystal Palace i London.

Inde i Palmehuset går en vindeltrappe op til en rampe, hvorfra planterne kan opleves oppe fra. Hvad dog opmærksom på trappetrinene bliver våde af det fugtige klima i det store drivhus.

Min mor og mig brugte ca 30 minutter i det skønne store drivhus, før vi igen bevæge os ud i kulden.

palmehuset, botanisk have,

botanisk have, planter i københavn, palmehuset,En gåtur igennem Botanisk Have

Efter en tur i Palmehuset, gik vi en tur i den smukke botaniske have. Der er 13.000 forskellige plantearter i Botanisk Have. Det antal skal sammenlignes med, at der i Europa er 11.000 arter og 250-300.000 i hele verden.

Botanisk Have blev anlagt på Københavns gamle volde i begyndelsen af 1870’erne. Haven er den fjerde botaniske have under Københavns Universitet. I år 1600 blev den første anlagt som en medicinsk urtehave.

botanisk have, planter i københavn, palmehuset,

Palmehusets åbningstider

Dage

Tider

1. oktober – 31. marts: (tirsdag-søndag) 10.00 – 15.00
1. april – 30. september: (alle dage) 10.00 – 17.00
25-31. december: 08.30 – 16.00

Adresse: Botanisk Have, Gothersgade 128, 1123 København K.

Website: botanik.snm.ku.dk
You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.