Budget og Gode råd til en weekend i København

København, weekend i københavn, budget for weekend i københavn, rejseblog, rejseblogger, rejseblogger københavn, københavn rejseblogger, danske blogger

I de sidste mange indlæg har jeg delt mine erfaringer, oplever og research fra min seneste tur til København.

Jeg tog til København for at holde møder med nogle samarbejdspartnere mens jeg en sjælden gang var i Danmark, men jeg benyttede også tiden til at holde ferie med min skønne mor, som jeg ellers ikke ser så ofte.

Jeg er typen der er super forberedt, før jeg rejser nogen steder hen, hvad enten det er en kort eller en lang rejse. Jeg har altid styr på transport, gratis seværdigheder, seværdigheder der koster penge og hvad de koster, samt gode madsteder i området hvor jeg bor.

København er en skøn by at bo i. Infrastrukturen er god og overskuelig. Det er nemt at finde oplysninger om seværdigheder, rejseråd og hotelpriser. Den luksus har jeg langt fra på alle rejser, jeg er på!

Det bedste for mig ved at rejse i København er dog uden tvivl den luksus det er, at der tales dansk. Til dagligt kæmper jeg med tyrkisk, engelsk, norsk og tysk og de mange misforståelser der er i mit daglige liv er efterhånden blevet en del af hverdagen.

Jeg elsker at læse andre rejsebloggers gode råd til rejser og destinationer, men jeg kan også godt lide selv at dele mine gode råd. Derfor har jeg lavet dette indlæg som afslutningen på min weekend i København.

amalienborg, livgarden på amalienborg, amalienborg, seværdigheder i københavn, slotte i købenahvn, gratis seværdigheder i københavn,

Tjek gode hotel priser online

Hvis man ikke har en god ven eller familie man kan bo hos i København, så er der er stort udbud af hoteller og hostels i centrum.

Da jeg skulle rejse med min mor, synes jeg et hotel var at foretrække frem for et hostel. Jeg tjekker altid booking.com, Hotels.com og Trivago for at få den bedst mulige hotelpris.

Jeg benytter altid lokations kortene på hotel siderne, for det er ligegyldigt at et hotel er billigt, hvis det ligger langt væk fra alting, og man derfor skal tage metro, bus eller taxi alle vegne. Jeg fandt en god pris på Hotel Copenhagen, som er et lav-pris hotel med en super beliggenhed (se budget nederst på siden↓).

offentlig transport københavn, metroen københavn, er det nemt at tage metroen, nemt offentlig transport i københavn

Gå eller benyt offentlig transport.

I Danmark er det dyrt at køre med taxi, eller i privat bil i storbyer som København. Fra Silkeborg til København tog vi Flexbussen for kun 256 kr for 2 personer (læs indlægget her), og rundt i København gik vi eller tog metroen. Vi brugte på hele weekenden omkring 170 kr for os begge i transport, hovedsageligt metroen.

skridttæller app, app med skridttæller

Download de rigtige apps

Den elektroniske verden er skøn, og apps er fantastiske når man rejser. Før jeg rejste til København havde jeg downloades Mobilbilletter/DOT appen og koblet mit dankort til det. Det gjorde det muligt for mig at købe en togbillet på under 1 sekund, og elektronisk kunne jeg holde øje med, hvor længe billetten var gyldig.

Andre 2 apps jeg benyttede meget i København var Google maps til at finde rundt og Stepsapp, som er en skrifttæller app.

Flere af de ting jeg gerne ville besøge på min tur, havde jeg indtastet og gemt i en mappe i Google maps appen. På den måde kunne jeg nemt se afstandene mellem seværdigheder jeg ville se, eller måske opdage en seværdigheder, jeg havde indtastet, men som jeg ikke var opmærksom på, jeg nu var tæt på.

Min Stepsapp gav mig et overblik over hvor langt og hvor meget jeg var gået hver dag. Det er ikke noget at sige til benene var ømme om aftenen, bare se billedet af mine daglige skridt i København.

botanisk have, palmehuset, palmehuset i botanisk have,

Spar penge på de gratis seværdigheder

Gratis er godt, hvad sparet er tjent.

København byder på mange gratis seværdigheder, hvis bare du planlægger din rejse i forvejen. Pga min mors medlemskab i HK fik vi gratis adgang til Arbejdermuseet, mens der på Davids Samling altid er gratis, selvom museet er kæmpestort og vildt fascinerende.

Hvis du gerne vil nyde godt af København gratis goder, så læs:

livgarden på amalienborg, amalienborg, seværdigheder i københavn, slotte i købenahvn, gratis seværdigheder i københavn, rejseblogger, rejseblog, rejseblog om københavn, vagtskrifte på amalienborg, vagtskifte livgarde

Budget til en weekend i København

Dette er min weekends budget for turen til København. Budgettet er for BÅDE MIG OG MIN MOR, altså 2 personer.

Flixbussen T/R København – Silkeborg  512 kr.
Hotel i 2 nætter 710 kr.
Offentlig transport 170 kr.
Mad ca. 500 kr.
Entre på Christiansborg slot for 2. 300 kr.
Hygge og slik 100 kr.
Total budget for turen 1780 kr.

Dette var mine god råd til en weekend ( eller bare et par dage i ugen) i København, samt budgettet for turen. Hvis du har flere gode råd, så del dem med mig i kommentaren!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.