Opskrift: Min svigermors tyrkiske bulgur (Bulgur Pilavi)

tyrkisk bulgur, bulgur pilavi, tyrkisk bulgur pilavi, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, mad fra tyrkiet, tyrkiske opskrifter

Kedelig smagløse bulgur findes ikke i det tyrkiske køkken.

Hver husmor har sin egen opskrift på bulgur pilavi og hun laver den til perfektion hver gang.

Denne opskrift kommer fra min skønne tyrkiske svigermor, som jeg har overbevidst om at dele sin opskrift på tyrkisk bulgur pilavi, så alle kan få glæde af dem. Hvis du gerne vil se mig på marked med min svigermor, så se det indlæg her.

Bulgur Pilavi smager fantastisk og passe sammen med et utal af tyrkiske retter, alt fra mezze bordet til aftensmad samt lækre til madpakken og picnicen.

Hvis du vælger en grønsagsbouillon, så kan retten laves vegetarisk / vegansk, så alle kan spise med. Jeg har præciseret i opskriften, hvor ændringer skal foretages for at lave den vegetarisk eller vegansk. Bulgur kan også serveres som en vegetarret, hvor bulguren serveres sammen med salat og evt rød pesto.

Bulgur pilavi er en god erstatning i stedet for tyrkiske ris. Bulguren serveres ofte sammen med tyrkiske köfte, kylling eller fisk.

tyrkisk bulgur, bulgur pilavi, tyrkisk bulgur pilavi, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, mad fra tyrkiet, tyrkiske opskrifter

Bulgur Pilavi som mezze

Hvis du ønsker at lave et flot mezze bord, så er bulgur pilavi en oplagt ret at servere. Halveré opskrift hvis den skal bruges til mezze.

Note: Bulgur, ris eller kartofler er almindelig tilbehør til måltiderne i Tyrkiet.

Opskrift på tyrkisk Bulgur Pilavi

🍽 4 personer ⏱ 20 min 🇹🇷 tyrkisk 🌱 Vegansk


INGREDIENSER


200 gram bulgur

2 spsk tomatpure el. 3 friske tomater

1 mellemstort løg

2 spsk madolie

1/2 bouillonterning (grøntsags/kylling/oksekød)

5 dl vand

1 spsk salt

TIL ANRETNING:

Chiliflager


FREMGANGSMÅDE


Note: Alt efter sæson kan du bruge enten friske tomater eller tomatpure til at lave bulgur pilavi. Fremgangsmåden er den samme, men med friske tomater skal retten simre lidt længere for at give smag.

Start med at skylle bulguren i en si, for at fjerne eventuelle affaldsstoffer. Hak løget fint og svits de hakkede løg i en gryde med olien, til løgene er bløde og gyldne.

Tilsæt tomatpure/friske tomater og salt til løgnene og lad det simre lidt. Ved at lade den simre sammen, afgiver tomatpuréen/tomaterne smag.

Tilsæt bulgur og rør godt retten sammen. Kog vandet og opløs bouillonterningen deri med en ske eller gaffel. Hæld væsken over bulguren. Du kan frit vælge hvilken smag bouillon du ønsker, men skal det være vegansk/vegetarisk skal det være grøntsagsbouillon.

Rør rundt til det begynder at koge og skru herefter ned for blusset. Læg låg på gryden og lad det småsimre i ca. 15 min. Kontroller om bulguren er færdig, ved at mærke om de er bløde.  Hvis bulguren stadig er hård og vandet er fordampet, kan du tilsætte 1-2 dl vand til retten. Når bulguren er bløde, så er retten klart til servering.

Anret bulgur pilavi på en tallerken og drys chiliflager på.

Note: Retten kan spises både kold og varm.

Afiyet olsun!

tyrkisk bulgur, bulgur pilavi, tyrkisk bulgur pilavi, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, mad fra tyrkiet, tyrkiske opskrifter

Læs også >> Opskrift: Tyrkisk græskar gryderet (Bal kabağı Yemeği)

Fakta om tyrkiske bulgur

Bulgur er knækket hvedekerner, der er kogte og tørrede. I Tyrkiet dyrkes hvede primært på den Anatolske højslette, som også er kendt som Tyrkiets brødkurv.

Bulgur eller ris – Hvad er sundest?

Hvis du gerne vil holde dig i form, eller måske tabe dig et par kilo, så bør du overveje at skifte ris ud med bulgur. Bulgur er nemlig et sundere og mere mættende alternativ til de almindelige ris.

Bulgur og ris smager på mange måder identisk, så bulgur kan med lethed erstatte ris. Dertil kommer det at bulgur også smager godt kold og i salater.

Bulgur indeholder stort set den samme energimængde som ris. Men bulgur bidrager med flere kostfibre, som er godt for kroppen.

På udkig efter en anderledes Hummus? Se opskriften på rødbedehummus her.

PIN IT!

tyrkisk bulgur, bulgur pilavi, tyrkisk bulgur pilavi, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, mad fra tyrkiet, tyrkiske opskrifter

NDHOLD I ARTIKLEN: VELSMAGENDE BULGUR, OPSKRIFTER MED BULGUR, TYRKISKE OPSKRIFTER, VEGANSK MAD, SÅDAN LAVER MAN TYRKISKE BULGUR, TYRKISK VEGETARISK MAD, VEGANSKE MEZZE OPSKRIFTER, VEGETARISKE OPSKRIFTER, TYRKISK BULGUR OPSKRIFT, TYRKISK MEZZE, OPSKRIFTER PÅ TYRKISKE LOKALRETTER, OPSKRIFTER PÅ TYRKISK MAD, MAD FRA TYRKIET, OPSKRIFTER PÅ ALMINDELIG UDENLANDSK MAD, UDENLANDSKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSKE RETTER.

Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.