Guide til bustur fra Tyrkiet til Georgien

Tyrkiet georgien grænse, med bus igennem tyrkiet, tyrkiet bus, rejser til Georgien, rejser til Batumi, rejser til Tbilisi, grøn tur igennem Tyrkiet, miljøvenlig rejse gemmen tyrkiet, miljøvenlig rejse igennem Georgien, rejseblogger, rejseguide, dansker i Tyrkiet

Vil du gerne rejse grønt igennem verden?

Eller rejse billigt? Eller måske bare prøve en helt nu måde at rejse på?

I forbindelse med min rejse til Georgien besluttede jeg mig for at tage bussen, fra den tyrkiske by Trabzon til den georgiske hovedstad Tbilisi.

Busuren kostede kun 130 tl (ca. 150 kr) og tager omkring 12 timer.

Læs også >> Kan jeg komme fra Alanya til Georgien for under 1000 kr?

Det mest spændene ved min rejse

Da jeg gik på mediehøjskole, lærte jeg, at man skal starte ens historie hvor den er mest interessant, sååå Here we go:

På en rasteplads midt i ingenting et sted i Georgien, gjorde vi 20 minutters stop med bussen. Et toilet var tiltrængt, så 1 tl blev fundet i min taske (havde ikke lari endnu), så jeg kunne betale for at komme på toilet.

Toilettet var et skur af beton. Inde på toilettet var der 3 døre. Jeg har lært, at der ofte gemmer sig et ”europæisk toilet” i den sidste bås, mens de øvrige toiletter er et porcelæn hul.

I den sidste bås fandt jeg ikke et europæisk toilet, i stedet fandt jeg bussen kvindelig stewardesse.

For åben dør sad hun på hug og skid. Det gjorde hun, imens hun højlydt snakkede i telefon….
Hmmmm hvorfor lukkede hun mon ikke døren? Det fik jeg aldrig svar på.

Trabzon busstation, Trabzon otogar, otogar trabzon, bus fra Tyrkiet itl Georgien, Tyrkiet georgien grænse, med bus igennem tyrkiet, tyrkiet bus, rejser til Georgien, rejser til Batumi, rejser til Tbilisi, grøn tur igennem Tyrkiet, miljøvenlig rejse gemmen tyrkiet, miljøvenlig rejse igennem Georgien, rejseblogger, rejseguide, dansker i Tyrkiet
Den super kedelig busstation i Trabzon.

Den øvrige del af busturen

Fra Trabzon købte vi en busbillet. Den flinke mand, der solgte os vores billet bød efterfølgende på en kop te mens vi ventede på bussen ankom.

Bussen var under almindelig tyrkisk standart. Normalt er der TV i bussen og de er faktisk ret luksus. Denne bus havde tv skærme i sædet, men de virkede ikke. Bussen var også slidt indvendig, men stadig fin (ikke farlig eller usikker, bare slidt)

Bussen kørte langs Sortehavet og gjorde forskellige stop undervejs for at folk kunne stige af eller på bussen.

Fra Rize til den tyrkiske-georgianske grænse tog jeg en lur, og derefter startede mit personlige helvede og en gåtur over grænsen jeg aldrig glemmer. Det har jeg skrevet dette separate indlæg om.

Læs også >> 10 Gode råd til lange busture i Tyrkiet

Tyrkiet georgien grænse, med bus igennem tyrkiet, tyrkiet bus, rejser til Georgien, rejser til Batumi, rejser til Tbilisi, grøn tur igennem Tyrkiet, miljøvenlig rejse gemmen tyrkiet, miljøvenlig rejse igennem Georgien, rejseblogger, rejseguide, dansker i Tyrkiet, Tyrkisk paskontrol, Georgisk paskontrol
Velkommen til kaos i Georgien.

I bussen fra grænsen til Tbilisi.

Fra den Georgiske grænse kørte bussen endnu engang og ingen langs Sortehavet.

Bussen gjorde stop i den populære ferieby Batumi, som jeg også tager til, inden jeg rejse hjem igen.

Jeg troede min bustur skulle tage 5-6 timer. Det var forkert. Efter 6 timer kunne jeg se på google maps at jeg stadig var LANGT fra Tbilisi. Turen tog 12 timer.

Tyrkiet georgien grænse, med bus igennem tyrkiet, tyrkiet bus, rejser til Georgien, rejser til Batumi, rejser til Tbilisi, grøn tur igennem Tyrkiet, miljøvenlig rejse gemmen tyrkiet, miljøvenlig rejse igennem Georgien, rejseblogger, rejseguide, dansker i Tyrkiet, Tyrkisk paskontrol, Georgisk paskontrol

Fra Batumi til Tbilisi er der ikke meget at fortælle om. Husene er gamle, meget sigøjner-agtige i deres ens firkantet form og med en kedelige have. De var slidte og landets fortid, som en del af den sovjetisk union var helt tydelig ude på landet.

I horisonten var bjergene. De var utrolig smukke mens solen gik ned. Nogle af bjergene havde sne på sig.

Tyrkiet georgien grænse, med bus igennem tyrkiet, tyrkiet bus, rejser til Georgien, rejser til Batumi, rejser til Tbilisi, grøn tur igennem Tyrkiet, miljøvenlig rejse gemmen tyrkiet, miljøvenlig rejse igennem Georgien, rejseblogger, rejseguide, dansker i Tyrkiet, Tyrkisk paskontrol, Georgisk paskontrol

Vi gjorde stop forskellige steder, hvor folk skulle af bussen men ingen steg på bussen nogle steder i Georgien.

Vi gjorde stop på en rasteplads midt i ingenting. Den historie fik I begyndelse af det UTROLIG SPÆNDENDE REJSEBLOG INDLÆG (Oka ok det er ikke så underholdende, men forhåbentlig er det lærerigt for dem, der vil prøve samme tur)

Solen gik ned og derfra mistede jeg overblikket over, hvor vi var. Vi var kun 7 personer i hele bussen. Det virkede på mange måder ekstremt at så stor en bus, kører så mange hundred kilometer, for kun 130 tl!

På de tyrkiske busser er der altid gratis te, kaffe, vand og sodavand. Vores stewardesse var ikke sindssygt servicemindet i Georgien (hun gav oka service i Tyrkiet). Hun havde åbenbart en masse telefonopkald og spil på telefonen, der var vigtigere end hendes arbejde.

Kl ca. 22.00 ankom vi til Tbilisi.

Byen var smuk oplyst.

Inden vi overhovedet nåede ud af bussen stod en taxi chauffør i døren og sagde ”taxi taxi”. Det samme oplevelse havde jeg ved grænsen. Min online research og gode råd fra venner var klar: Tag ikke en taxi, de snyder dig så vandet driver!

I stedet skal man booke en Bolt, som er Georgiens svar på Uber. Busselskabet var så venlige at dele deres internet med os, og derfra bookede vi en Bolt til vores AirBnb.

Jeg håber dette rejseblog indlæg var hjælpsomt for dig. Hvis du har nogle spørgsmål, så er du velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet eller sende mig en privat besked.

INDHOLD I ARTIKLEN: REJSEBLOG OM GEORGIEN, OPLEVELSER I GEORGIEN, VISITGEORGIEN, BLOG OM GEORGIEN, BLOG OM AT REJSE, GEORGIEN SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER I GEORGIEN, SEVÆRDIGHEDER I GEORGIEN, GRØN REJSE I EUROPA, GRØN REJSE IGENNEM TYRKIET, BUS FRA TYRKIET TIL GEORGIEN, BUS FRA TYRKIET TIL GEORGIEN, BUS TIL TBILISI, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, OPLEVELSER I GEORGIEN, OPLEVELSER I TBILISI, INDLÆGGER INDEHOLDER AFFILIATE LINKS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.