Kan jeg komme fra Alanya til Georgien for under 1000 kr?

Georgien, rejser til Georgien, rejser til Tbilisi, grøn rejse til Georgien, grøn rejse til Tbilisi, rejseblog Georgien, guide til georgien,

Kan jeg komme fra Alanya til Georgien for under 1000 kr?

Jeg er kommet hjem fra 12 dage på Nordcypern for under 100 timer siden og er allerede på vej ud i verden igen.

Nærmere betegnet Georgien, som er et land de færreste har et forhold til.

Lidt baghistorie: Jeg har købt en lejlighed, som jeg har købt for at bo i. Jeg har opsagt min gamle lejlighed på bjerget og pakket den ned i kasser samt skilt alle møbler ad. Desværre er de lejere der boede i MIN lejlighed ikke nogle søde og forstående mennesker. De er en kurdisk familie i 3 generationer som laver ballade, bare for at lave ballade. Så nu har de startet en retssag om at blive i lejligheden længere tid. De vil med garanti tabe retssagen men indtil retssagen er afgjort kan de bo der, uden jeg kan gøre en fucking skid. Retssagen skulle være afgjort den 23/10, men da dommeren manglede et dokument er sagen nu udskudt (jeg har ikke en dato endnu) og da min gamle lejlighed er pakket ned i kasser og dermed ikke så hyggelig at være i, bor jeg nu ingen steder. Derfor er det nemmest at ”stikke lidt af” mens min kalender alligevel er tom.

Da jeg fik at vide retssagen var udskudt , begyndte jeg at kigge efter lande, som overholdte følgende kriterier:

1. Lande hvor måde mig og min kæreste Safa kunne tage til uden visa eller problemer.
2. Et land, hvor det er ligeså, eller billigere, end Tyrkiet.
3. Et land vi kan rejse til uden at betale en bondegård for flybilletter (Thailand, du er hermed dømt ude, da det koster næsten 5000 kr pr. person fra Tyrkiet)
4. Et land, hvor det endnu ikke er blevet alt for koldt.

Vi kiggede på Odessa i Ukraine, som vi kunne flyve til for 850 kr pr. person. Men der er koldt i Ukraine nu og koldt er ikke hyggeligt.

Det næste vi fandt var Georgien. Tidligere på året havde jeg læst et blogpost fra komastaj.dk om deres sommerferie planer var at tage toget igennem Tyrkiet til Georgien. Det kombinerede med DR´s rejseprogram ”Nul stjerner, Road trip i Georigen” gjorde at det blev Georgien.

Jeg ved meget lidt om Georgien, men det er nogen gange også det sjove ved at rejse dertil.

Læs også >> 10 seværdigheder, du SKAL se på Nordcypern

Drømmen om en grøn rejse – med toget igennem Tyrkiet

Min skønne veninde Bilge har i årevis nu snakket om togturen ”Doğu Ekspresi”, som er et nattog fra Istanbul, via Ankara (der det er mest logisk for os at stige på) og videre til Trabzon og slutter i den Østtyrkiske by Kars, hvor Bilge´s mand Muhammed er fra.

Herfra fra Trabzon eller Kars kan man en bus til Batumi eller Tbilisi i Georgien. Der er ingen tog over grænsen.

Den måde var jeg frisk på at rejse på. Det er en grøn måde at rejse på uden fly. Vi gik i gang med at sammensætte en rejseplan, men stødte hurtigt på ét stort problem.

Overnatningstoget er kønsopdelt eller par kupéer. Desværre er der INGEN ledige pladser til mænd før den 6/11 og vi SKAL være tilbage i Alanya den 12/11. Så valgte vi toget, ville vi have ganske få dage i Georgien og 24+ timers rejse hver vej.

Plan B: Fly til Georgien

Så er det smartere at flyve til Georgien fra Antalya eller Gazipasa, og for nu proppe ideen om en grøn rejse?

Nææ for det er for dyrt. Pr. person er en flybillet 1850 kr, hvilket er 3700 kr for to personer. Det er det jeg har planlagt hele turen skal koste.

Plan B bliver det så heller ikke.

Læs også >> Gæsteblogger: Med bus fra Istanbul til Alanya

Hvad er plan C?

Lidt fly også bus? Vi kunne flyve fra Gazipasa til Trabzon for 330 kr. pr. person søndag morgen. Derfra går der en bus direkte til hovedstaden Tbilisi i Geogien for 130 kr.

Fra Alanya til Gazipasa lufthavn kan vi tage Havaş bussen for 20 kr og fra Trabzon lufthavn til Trabzon rutebilsstation kan vi også tage en Havaş bus for 7 kr.

BUM rejse fra Alanya til Georgiens hovedstad for 487 kr. Pr. Person. Total for 2 personer = 974 kr. Det er næsten halvdelen af hvad én flybillet kostede og faktisk kun 100-200 kr til forskel fra hvad det havde kostet at tage bussen til Ankara, nattoget og derefter bussen ind i Georgien.

Georgien, Jeg er på vej!

INDHOLD I ARTIKLEN: REJSEBLOG OM GEORGIEN, OPLEVELSER I GEORGIEN, VISITGEORGIEN, BLOG OM GEORGIEN, BLOG OM AT REJSE, GEORGIEN SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER I GEORGIEN, SEVÆRDIGHEDER I GEORGIEN, GRØN REJSE I EUROPA, GRØN REJSE IGENNEM TYRKIET, BUS FRA TYRKIET TIL GEORGIEN, BUS FRA TYRKIET TIL GEORGIEN, BUS TIL TBILISI, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, OPLEVELSER I GEORGIEN, OPLEVELSER I TBILISI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.