Julemanden med en Butt plug i Rotterdam

Rotterdam Santa Claus, Gnome with Butt Plug, Seværdigheder i Rotterdam, Rotterdam seværdigheder, Buttplug Gnome, Paul McCarthy, Oplevelser i Rotterdam, Oplevelser i Holland, Seværdigheder i Holland,

I Holland fandt jeg mine nye yndlings skulptur!

Men det er også en skulptur, som rigtig mange hader i Rotterdam

Skulpturen i Rotterdam forstiller en julemand, som står med en Butt plug (som er et stykke sexlegetøj, som dem som ikke ved det i forvejen)

En skulptur, der er værd at se

Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke at Rotterdam er en hollandsk by, som har særligt meget at byde på.

Ikke sammenlignet med byer som Amsterdam og Gouda, som begge er byer jeg elsker at være i og som jeg har besøgt flere gange.

Dermed ikke sagt der ikke er noget at opleve i Rotterdam, for der er f.eks Cube Houses, som er verdenskendte for deres udseende og som jeg har skrevet min meget ærlige mening om her.

På nettet læste jeg historien om den ikke-altid-så-elsket julemands skulptur og jeg trodsede det triste vintervejr i Holland for at komme ned og se skulpturen, som viste sig at være MEGET større end jeg troede.

Rotterdam Santa Claus, Gnome with Butt Plug, Seværdigheder i Rotterdam, Rotterdam seværdigheder, Buttplug Gnome, Paul McCarthy, Oplevelser i Rotterdam, Oplevelser i Holland, Seværdigheder i Holland,

Skulpturen hedder “Santa Claus” men den er også kendt under navnet “The Buttplug Gnome”. Selvom dette kælenavn er vidunderligt for det internationale, sex-positive samfund, har Butt Plug Gnomen givet utrolig mange problemer for kommunen, som har brugt mange mange penge på at flytte skulpturen rundt, fordi folk klagede over den og dens placering.

Tidligere var det planen at placere Santa Claus på Rotterdams største shoppinggade, men det mødte stor modstand. I fire år stod skulpturen i Museumsparken indtil 2008, hvor ”julemanden” fik sit (nuværende) permanent hjem på Eendrachtsplein.

Rotterdam Santa Claus, Gnome with Butt Plug, Seværdigheder i Rotterdam, Rotterdam seværdigheder, Buttplug Gnome, Paul McCarthy, Oplevelser i Rotterdam, Oplevelser i Holland, Seværdigheder i Holland,

Sådan fik Rotterdam deres julemands skulptur

Rotterdam bestilte et stykke offentlig kunst af den amerikanske billedhugger Paul McCarthy i 2001 til Schouwburgplein-pladsen nær De Doelen, byens orkesterbygning.

På ægte McCarthy-manér vakte værket, han skabte en del ballade, for Paul McCarthy lavede en stiliseret, massiv og mørk statue af julemanden, der holder et ”fyrretræ”, som ligner en Butt plug

Og som kunstneren har bekræftet er en Butt plug og ikke et juletræ.

Jeg fik en butt plug i begyndelsen af ​​70’erne, i 1972, i gave, sjovt nok. Den stod ved siden af ​​en lille julemand på mit skrivebord i mange år, fortæller McCarthy – om den tilfældige placering af de to genstande” Fortalte han til dagbladet.no, da Oslo fik en rød kopi af skulpturen i 2018.

Skulpturen I Rotterdam kostede 180.000 euro, hvilket ikke er meget for et stort værk af McCarthy. Den amerikanske kunstner betragtes som en af kunstverdenens førende lys. Den lave pris blev sikret gennem skarpe forhandlinger med Joop van Caldenborgh, (tidligere) formand for udvalget.

Er Santa Claus with a Butt Plug et besøg værd?

Jeg var så begjesteret for at se julemanden i Rotterdam, at jeg tog mig kamera med mig på turen og lavede denne film til min video kanal Two Cultures.

Synes du Julemanden med en Butt Plug er værd at se? Skriv gerne din kommentar i kommentarfeltet

INDHOLD I ARTIKLEN: ROTTERDAM SEVÆRDIGHEDER, JULEMANDEN I ROTTERDAM, OPLEVELSER I HOLLAND, VISIT HOLLAND, SANTA CLAUS ROTTERDAM, GNOME WITH A BUTT PLUG, UNIKKE OPLEVELSER I HOLLAND, BLOG OM ROTTERDAM, BLOG OM AT REJSE, ROTTERDAMS BEDSTE SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER I ROTTERDAM BY, PAUL MCCARTHY, REJSBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, VISIT ROTTERDAM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.