De underlige Cube Houses i Rotterdam

Cube houses Rotterdam, seværdigheder i Holland, seværdigheder i Rotterdam, oplevelser i Rotterdam, Kube huse, unikke huse, speciel arkitektoriske huse, anderledes bygninger i Europa, dansk rejseblogger, dansk rejseyoutube, travle youtuber

Jeg elsker alle de mærkelige seværdigheder man oplever, når man rejser rundt i Europa.

Seværdigheder opstår, når mange mennesker synes at én eller flere ting er værd at opleve.

Mange seværdigheder er utrolig overvurderet, men vi ser dem alligevel!

For at nævne nogle eksempler på overvurderet, så kan jeg nævne Manneken Pis i Brussel, som bare er en fjollet statue med en lille drenge og hans diller samt Eiffeltårnet i Paris, som var pænt at se på, men utrolig svær at nyde, fordi der var så sindsygt mange mennesker alle steder, som alle bare tager billeder men tårnet selv er tæske dyrt at komme op at besøge.

Og nu har jeg så tilføjet endnu et punkt til min liste over seværdigheder, som er utrolig overvurderet: Cube Houses i Rotterdam.

Læs også >> Min guide: 10+ Seværdigheder i Amsterdam

Cube houses Rotterdam, seværdigheder i Holland, seværdigheder i Rotterdam, oplevelser i Rotterdam, Kube huse, unikke huse, speciel arkitektoriske huse, anderledes bygninger i Europa, dansk rejseblogger, dansk rejseyoutube, travle youtuber

En måned i Rotterdam

Efter at have været en måned i Grækenland, så gik min rejse videre til Holland, hvor jeg har tilbragt de sidste 4 uger. Rotterdam bliver nok aldrig den mest populære turistdestination i Holland, selvom det er landets anden største by, men næsten 600.000 indbyggere.

Hvis man spørg internettet, og det gør jeg jo ofte, så er den største og mest kendte seværdighed i Rotterdam Cube houses, så dem tog jeg naturligvis hen og besøgte.

Sådan kan man se et Cube house indenfor

Et af kube husene er et museum, som hedder Kijk-Kubus (The Kijk-Kubus Museum-house). Fra første gang jeg stod af på Blaak stationen og fik øje på Cube Houses har jeg undret mig over, hvordan pokker de var indrettet og hvordan man kan bo i dem.

Før havde beboerne problemer med, at turister ringede på deres dør, for at spørge om til lov at se deres kube hus (private hjem) indefra. Det problem blev løst, da Kijk-Kubus museet åbnede.

Museet besøgte jeg naturligvis, for det kunne stille min nysgerrighed omkring husenes indretning.

Museet er meget nemt at finde, det ligger ret centralt midt i det hele. Det koster 3€ pr. person at komme ind, og den pris synes jeg faktisk er ganske fair.

oplevelser i Rotterdam, seværdigheder i Rotterdam, dansk youtuber, gule kube huse, unikke huse i europa, kube huse i rotterdam, Kijk-Kubus museum, dansk rejseguide, Piet Blom Holland, Cube houses museum, oplevelser i Holland

Jeg hader dem, men de er et besøg værd

Ved indgangen, er der det, som i mange private kube huse nok fungere som stuen. På Kijk-Kubus museet er det delvis billetluge og souvenir shop. Det er også her køkkenet er.

Op ad en stejl trappe er en lille gang som deler sig i 3 retninger. Bag husets eneste dør var toilettet. Døren var af glas ( og aflåst) men jeg forestiller mig ikke at den er af glas i andre huse. Ligefremme var sengen og de indbyggede hylder og skabe. Om hjørnet var der et kontorlokale.

Via en lille trappe også en lidt større trappe, kommer man op til tredje salen. Tredje salen er den øverste spids ad kuben og et rum, som ikke rigtig bestod af noget andet en lille sofa, en stol og en kaktus.

Husene er 400 m2 men det er kun 100 m2, der er brugbare, hvilket jo er spild er plads. Spildpladsen er den største grund til jeg hader dem. Indretningen lignede noget fra 80-90érne så det er meget en tidsboble fra dengang de blev bygget, hvilket jeg som sådan ikke hader, men jeg hader idéen om, at man skal specialbygget møbler, for at bo der.

Og apropos møbler, så får jeg helt stress over tanken om at skulle få møbler ind i huset. Bare en spisebordsstol virker svær at få op igennem den smalle og stejle trappe opgang.

Derudover så er det bygget sådan, at man ikke kan få pudset sine vinduer udefra, så som der står på Cube Houses hjemmesiden “Vi får vasket vinduer når det regner“, hvilke det gør tit i Rotterdam, men det er stadig super upraktisk.

Så min konklusion er, at jeg er glad for, at jeg så et hus indenfra, men det bliver ALDRIG et sted, jeg selv kunne tænke mig at bo.

Hvem, hvad og hvordan om Cube houses i Rotterdam, Holland

Cube houses er, præcis hvad de lyder som: Huse formet som kuber.

De er designet af Piet Bloms i slutningen af ​​1970’erne og de stod færdigt i 1984. Komplekset af cube huse kaldes nogle gange for ‘Het Blaakse Bos’ – Blaakseskoven, som omfatter Kubushusene, samt alle caféerne og arbejdsområder nedenfor. Den henvises også til Blaakseskoven, fordi en del af idéen med designet af kube husene er, at de skal ligne træer.

Vinklen mellem gulve og vægge er ikke 45 grader, som man forventer, men 53,5 grader (eller det er komplementært), så kuben skubbes lidt ind. Husene ligger lige ved siden af Blaak togstationen, Rotterdam bibloteket og Market hall (som også er en meget unik bygning)

Der er i alt 38 kubehuse som alle, på nær museet og hostellet, er beboet af helt almindelige borgere i Rotterdam. Ifølge internettet så koster et Kubehus omkring €300.000 på hver af de unikke boliger. Hvis dette er en smule over din prisklasse, kan du overnatte for lidt færre penge på Cube Hostel Rotterdam, lige i centrum af Cube House-landsbyen. En overnatning der koster omkring 210 for deres hostel værelser og 500 kr for deres private værelser. Cube Hostel Rotterdam ligger inde i den største kube.

Praktisk information om Cube house Rotterdam

Entrépriser: 3€ (2021)

Åbningstider på museet: Hver dag fra 11:00 – 17:00. Lukket 25/12

Adresse: Overblaak 70, 3011MH Rotterdam, The Netherlands

Hjemmeside: kubuswoning.nl

Telefon: +31 (0)10 4142285

Email: info@kubuswoning.nl

PIN IT!

Cube houses Rotterdam, seværdigheder i Holland, seværdigheder i Rotterdam, oplevelser i Rotterdam, Kube huse, unikke huse, speciel arkitektoriske huse, anderledes bygninger i Europa

INDHOLD I ARTIKLEN: KIJK-KUBUS MUSEUM, MUSEUM I ROTTERDAM, ROTTERDAM SEVÆRDIGHEDER, CUBE HOUSES I ROTTERDAM, OPLEVELSER I HOLLAND, VISIT HOLLAND, CUBE HOUSE MUSEUM, UNIKKE HUSE I HOLLAND, BLOG OM ROTTERDAM, BLOG OM AT REJSE, ROTTERDAMS BEDSTE SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER FOR BØRN I HOLLAND, SEVÆRDIGHEDER I ROTTERDAM, SEVÆRDIGHEDER I ROTTERDAM FOR BØRN, REJSBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, VISIT ROTTERDAM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.