Kære Julestemning, jeg er klar nu!

Jul i Danmark, julestemning, jul, Julemarked i Danmark, danske juletraditioner,

I år skal julestemningen have fuld knald!

For sidste år lukkede verden ned lige op til jul, hvilket resulterede i, at jeg måtte holde en dansk jul alene med Safa.

Hvis du er nysgerrig på hvordan det gik, så se videoen om det her.

Det var bestemt ikke det jeg havde planlagt eller drømt om. Planen var at mine forældre skulle komme til Alanya og holde jul med mig i min (dengang) nye lejlighed i Alanya. Det skete jo så ikke.

I år var planen igen, at mine forældre skulle komme til Alanya og holde jul.

Plastik juletræet blev sågar fragtet hjem til mig i juli måned.

Men så begyndte hele verden at snakke om fucking Corona Omikron og jeg blev bange for at skulle holde jul uden min familie igen.

SÅ efter 1 måned i Holland valgte jeg at tage bussen til Danmark. 12 timer i en udmærket Flixbus fra Rotterdam til Kolding og sølle 300 kr gjorde jeg kunne komme sikkert hjem til mine forældre, før verden (måske) lukker ned.

Læs også >> Hvordan holder man jul med en tyrker? (Dansk jul i Tyrkiet)

Viborg julemarked, julemarked i Danmark, Danmarks julemarked, julemarked i Danmark, jul i Danmark, julemarked i Viborg, rejseblog Viborg, guide til Viborg, seværdigheder i Viborg, oplevelser i Viborg
I 2019 var er god julestemningen i Viborg, på det lille julemarked.

Hvordan får vi noget julestemning?

Oprindelig skulle jeg fra D. 1-15 december have sejlet 15 dage på Donau floden fra Wien til Budapest, men da Wien blev lukket ned før 1. december, ja blev det hele aflyst, og jeg blev hængende i Holland.

I Wien, Bratislava og Budapest skulle jeg have været på julemarkederne, og jeg havde glædet mig som et lille barn til at få rundt og spise julegodter og nyde duften af glögg.

Da jeg fik mailen om at det var aflyst, trillede jeg flere tårer. Jeg har sådan savnet at rejse og da jeg endelig kom afsted i september, så troede jeg virkelig på, at verden endelig havde åbnet sig, med nye regler, men åbnet sig nok til at man kunne rejse.

Corona-fornuften har lært mig, at når verden giver tegn til at lukke ned, så skal man skynde sig at beslutte sig for, hvor man vil være i verden. Og da julen nærmer sig, så vil jeg være i Danmark!

I Danmark have jeg drømt om en masse julestemning, men jeg har kun lige nået at sætte mine ben i Danmark, før landet (igen) blev lukket ned. Min Corona-fornuft fik ret.

Men jeg vil have julestemning i mit liv, så nu lavet jeg julestemning derhjemme, med blandt andet at optage den første jule video til min youtube om danske juletraditioner og med at spise juleslik med mine skønne forældre.

Jeg tror også, at vi alle sammen trænger til lidt julemagi og en hvid jul med en masse eventyr – og når vi ikke kan få den traditionelle julestemning, så håber jeg, at I også selv formår at lave den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.