Opskrift: Klassiske svenske kødboller (köttbullar)

Opskrift på Svenske Köttbullar, opskrift på svenske kødboller, opskrif på svensk mad, udenlandske opskrifter, opskrifter på svensk mad, kødboller fra sverige, blog med udenlandske opskrifter

Köttbullar er en svensk klassiker nummer et!

Når du tænker på svensk mad, så tænker du sikkert først på deres verdens kendte kødboller. Det gør jeg i hvert fald. 

De små kødboller er utrolig velsmagende og de passer til alt fra middag til madpakker! Sammen med min svenske veninde Caroline, har jeg fundet en klassisk opskrift på de svenske kødboller.

Læs også >> Opskrift: Autentisk indisk Coriander Chutney

Hvor kommer de svenske köttbollar fra?

I april 2018 landede en bombe af en nyhed i de svenske nyheder. Nyheden kom fra den svenske regerings twitter konto (Sweden.se). Nyheden blev lanceret som en øjenåbner, der skulle fortælle at de svenske köttbullar (som bl.a. IKEA er verdenskendt for at servere), faktisk bygger på en opskrift fra det osmanniske rige, det område vi i dag kender som Tyrkiet.

Jeg har skrevet en hel artikel om Köttbollar vs. Frikadeller vs. tyrkisk köfte på min opskrift side Tyrkiskeopskrifter.dk

Historien er spændende, og hvis du skal bruge lidt information at pralle-info til dit middagsselskab, så finder du det der ↑.

Opskrift på svenske kødbollar

🍽 4 portioner ⏱ 35 min 🇸🇪 svensk

[one_half]


INGREDIENSER


1 1/2 dl mælk

5 spsk raps

500 g oksekød eller hakket kalv og gris

4 spsk kalve fond

1/2 løg

1 fed hvidløg

1 æg

1/2 tsk sukker

1 tsk salt

1 tsk peber

smør til stegning

[/one_half][one_half_last]


FREMGANGSMÅDE


Bland mælk og raps. Lad det stå i ca. 10 minutter.

Tilsæt kød, kalvefond, løg, hvidløg, æg, sukker, salt og peber. Ælt dejen til en samlet masse.

Fugt dine hænder med koldt vand og form runde kødboller. Steg dem i den smeltede smør. Ryst panden nu og da, så kødboller ruller rundt og holder sig runde.

Server de svenske kødboller med kogte kartofler eller kartoffelmos og tyttebærssyltetøj.

Skal dine svenske kødboller være:

Laktosefri: Benyt laktosefri mælk eller plantemælk (jeg foretrækker sojamælk, men alle kan i teorien bruges)

Glutenfri: Benyt glutenfri raps eller glutenfri pofiber.

Vegansk: Benyt plantekød, udskift mælken med plantemælk og undlad at putte æg i.

[/one_half_last]

Velbekomme!

Opskrift på Svenske Köttbullar, opskrift på svenske kødboller, opskrif på svensk mad, udenlandske opskrifter, opskrifter på svensk mad, kødboller fra sverige, blog med udenlandske opskrifter

Hvis du har nogle spændende svenske opskrifter, jeg kan prøve, så skriv til mig!

PIN IT!

Opskrift på Svenske Köttbullar, opskrift på svenske kødboller, opskrif på svensk mad

INDHOLD I ARTIKLEN: SVENSKE KØDBOLLER, SVENSKE KÖTTBOLLAR, OPSKRIFTER PÅ SVENSKE LOKALRETTER, OPSKRIFTER PÅ SVENSK MAD, KØDBOLLER FRA SVERIGE, OPSKRIFTER PÅ ALMINDELIG UDENLANDSK MAD, UDENLANDSKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSKE RETTER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.