Guide til Akropolis i Athen – Athens største seværdighed

Akropolis Athen, Akropolis Grækenland, historiske steder i Athen, Athena templet, Athen rejseguide, Grækenland, Parthenon, Parthenon tempel, hvad er Parthenon,

Akropolis er uden diskussion Athens største seværdighed

Det er nok ikke engang en overdrivelse, hvis jeg kalder det for en af verdens største seværdigheder.

Man kan (næsten ikke) besøge Athen, uden at se Parthenon på toppen af Akropolis. Og personligt vil jeg sige, at Akropolis ikke skuffer.

Derfor har jeg også samlet en stor guide til alt, hvad du skal vide, før at få et perfekt og vellykket besøg.

Min artikel er inddelt i forskellige punkter, som du kan se her.

Hvis du gerne vil gå til et specifikt punkt, så skal du blot klikke på teksten.

 1. Min oplevelse om Akropolis
 2. Sådan får du nemt billetter til Akropolis
 3. Gode råd du skal vide, før du besøger Akropolis
 4. Oversigt over, hvad du skal se på Akropolis
 5. Kort om Akropolis historie
 6. Praktisk information om Akropolis
rejser under corona virus, rejser under covid-19, Grækenland 2020, rejser til grækenland, rejseguide til grækenland, dansk rejseblog

Min oplevelse om Akropolis

Det er en rejsendes drøm at se Akropolis og selvom jeg havde set et utal af billeder, så kan intet sammenlignes med, hvor smukt der er i virkeligheden!

Højt hævet over byen står de tilbageværende bygninger, som bevidner om en tid, som kan være svær helt at forstå. Ligeså er det svært at forstå, hvordan de kunne bygge så smukke værker, uden de moderne bekvemmeligheder, der findes i dag.

Der har i mange år været et stort stillads omkring Parthenon, men heldigvis er de nu nået så langt, at der kun er tillads tilbage på den ene ende.

Der føre små stiger rundt i området, som man følger og når der er mange besøgende, så er det ret stressende.

Indgangen og udgangen er også proppet, da få mennesker skal den samme vej, så kort tid. I 2020 var det en fornøjelse, da der ikke var så mange turister, som der normalt plejer at være.

rejser til grækenland, rejseguide til grækenland, dansk rejseblog, Akropolis, Pathenon, seværdigheder i Athen, Athen akropolis, spændende fakta om Akropolis, Akropolis, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis,

Sådan får du nemt billetter til Akropolis

Du kan gratis se Akropolis…. Men kun 6. marts, 18 april, 18 maj, den sidste weekend i september (European Heritage Days), 29 oktober og hver første søndag fra 1. november til 31. marts.

Alle andre dage koster det 20 € pr. person for alle over 25 år (fra EU lande) at komme ind. Personer under 25 år har gratis entré. I kan enten købe en billet online, som så skal ombyttes til en “rigtig” billet ved billetkontoret eller købe en billet direkte i billetkontoret. Køb billetten online på den officielle side her.

Hvis du vægler at købe billetten direkte ved indgange, så sikre dig (for guds skyld) at du står i den rigtige kø. Der er nemlig en kø, for dem der betaler kontant og en kø for dem der betaler med kredit kort og det er virkelig dårlig skiltet. Det er super heldig at komme i den forkerte kø, hvis den ikke stemmer over ens med, hvordan du ønsker at betale.

Læs også >> Det græske fastland – 12 steder du skal se!

Husk også at der er 2 indgange til Akropolis. Den største i den vestlige del af Akropolis (hovedindgangen) og den lille i det sydøstlige hjørne.

Indgange i det sydøstlige hjørne er en lille indgang. Teknisk set er den for små grupper og skip-the-line tours, men du kan også købe billetter her, og da indgange her er ret ukendt, så er køen 9 ud ag 10 gange og mindre end ved en store indgang.

Indsider tip: Man kan også købe en 5-dags kombo billet, som er gyldig til Acropolis of Athens, Ancient Agora of Athens, Ancient Agora of Athens Museum, Archaeological Museum of Kerameikos, Hadrian’s Library, Kerameikos, Lykeion Archaeological Site, North slope of the Acropolis, Olympieio, Roman Agora of Athens, South Slope of Acropolis.

Hvis du købe en kombo billet, så gør det hos en af de mindre populære / turistede steder som f.eks Museum of Kerameikos. Når du har billetten i hånden, kan du springe billetkøen over alle andre steder og gå direkte hen til indgang og scanne din billet.

Akropolis museum, nyt Akropolis museum, seværigheder i Athen, oplevelser i Athen, must se oplevelser i Athen, pathenon athen,

Gode råd du skal vide, før du besøger Akropolis

Så i denne sektion får du lige hurtig overskifterne på mine gode råd.

 • Besøg Akropolis museum først
 • Besøg Parthenon og Akropolis tidligt på dagen
 • Sikre dig bedst muligt med godt fodtøj, vand i tasken og en fuld mave
 • Sæt dig ind i de forskellige bygninger
 • Tag dig god tid og nyd udsigten ud over Athen

Og grunden til det er, at jeg har skrevet en detaljeret rejseartikel med alle de gode råd, som du kan læse her.

Oversigt over, hvad du skal se på Akropolis (Akropolis bygninger)

Der er flere forskellige bygninger at se på Akropolis.

Denne del bliver bedst fortalt i billeder, da det er den nemmeste måde at genkende bygninger, når du er på Akropolis.

Akropolis, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis,
Parthenon: Et enormt tempel i dorisk stil, der stadig er Akropolis største seværdighed. Det havde tidligere en udsmykning med skulpturer og husede en spektakulær statue af gudinden Athena. De sidste mange år har det været under renovation, men den renovation er snart færdig, så det bliver muligt at se bygningen uden stilladser.
Propylaea, Oplevelser i Grækenland, ting man skal se i Grækenland, Akropolis, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis,
Propylaea: En monumental indgang til Akropolis, der omfattede en central bygning og to vinger, hvoraf den ene var dækket med detaljeret malede paneler. Dette er fortsat indgangen.
Nike tempel Akropolis, Akropolis Athen, parthenon Nike temple Grækenland, Grækenland parthenon athen, nike temple acropolis
Temple of Athena Nike: Et lille tempel i ionisk stil placeret til højre for Propylaea bygget som en helligdom for Athena Nike. Nike temple er en af de mere ukendte bygninger ved Akropolis.
Erechtheion, Erechtheion templet, tempel Erechtheion, bygninger i akropolig, gode råd til akropolis, guide itl akropolis, hvad skal man se på akropolis
Erechtheion: Et helligt tempel lavet af marmor. Det bliv lavet til Athena og flere andre guder og helte. Det er bedst kendt for sin veranda understøttet af seks jomfru statuer. De 4 af de originale statuer er på Akropolis museet, de 2 sidste står på the The British Museum i London.
Akropolis, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis, Akropolis moské, Akropolis kirke
Herodes Atticus’ Odeon er et friluftsteater som blev bygget af Lucius Vibullius Hipparchus Tiberius Claudius Atticus Herodes i år 161 e.kr. Det er det bedst bevarede teater ved Akropolis. Teatret er bygget i typisk romersk stil og ligger ved foden af Akropolis i Athen.

Kort om Akropolis historie

Akropolis i Athen er hjemstedet for en af de tidligste kendte bosættelser i Grækenland (5000 f.Kr). I dag er det et kulturelt UNESCO-verdensarvsted og hjemsted for flere templer, blandt andet det verdensberømte Parthenon.

I det 9. århundrede f.Kr. var Akropolis hjertet af Athen og beskyttet sine vigtigste offentlige bygninger, som forblev det, indtil Oraklet i Delfi (Grækenland) i 510 f.Kr. beordrede, at Akropolis skulle være gudernes provins, ubeboet af mennesker.

Efter det persiske angreb på Athen i 480 f.Kr. startede et stort genopbygningsprojekt under ledelse af arkitekten og billedhuggeren Fidias. Næsten alt, hvad du ser i dag, blev bygget på en utrolig kort tid.

I det 6. århundrede e.Kr., efter at Romerne havde konverteret til kristendommen, blev mange templer på Akropolis kristne kirker.

Læs også >> Madguide: Det skal du smage i Grækenland

Parthenon var dedikeret til Jomfru Maria, og Erechtheion blev et kapel. Da Grækenland udholdt mange uvelkomne angribere, herunder venetianerne og tyrkerne, fungerede Akropolis og dens templer også som moskeer og oplagringssteder til ammunition.

Propylaea var et opholdssted for biskoppelige præster og senere osmannernes hersker. Det tjente også en gang som kaserne for den tyrkiske besættelses hær.

Den 26. september 1687 bombede venetianerne Akropolis og decimerede Parthenon, som på det tidspunkt var et Ammunations depot, hvilket efterfølgende overlod området til plundrere, vandaler og endda turister; mange uvurderlige artefakter gik tabt.

I 1801 i håb om at redde Parthenons arkitektoniske pragt begyndte den syvende jarl af Elgin, kendt som Elgin Marbles, at fjerne skulpturer med tilladelse fra den besættende tyrkiske regering. Elgin fjernede til sidst over halvdelen af Parthenons skulpturer og solgte dem til British Museum, hvor mange stadig bor i dag.

Læs mere om Elgin Marbles i 11 spændende fakta om Akropolis, Athen

Akropolis, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis,

Praktisk information om Akropolis, Athen

Entré: 20 € for EU borgere over 25 år. Alle EU borgere under 25 år har gratis adgang.

Dage med gratis entré for alle: 6. marts, 18 april, 18 maj, den sidste weekend i september (European Heritage Days), 29 oktober og hver første søndag fra 1. november til 31. marts.

Åbningstider for Akropolis: Hver dag fra kl 08.00 til 20.00.

Lukket: 1. januar, 25. marts, 1. maj, påskedag, 25. december, 26. december.

Website: odysseus.culture.gr & etickets.tap.gr

Telefon: +30 210 9238747

Offentlig transport: M2 Red line til Akropoli station.

Parkering: Der er parkeringspladser tæt ved Akropolis og Akropolis. Den ligger ned af en ensrettet gade.

Adresse: Athens 105 58, Grækenland

PIN IT

Akropolis, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis,

INDHOLD I ARTIKLEN: GODE RÅD TIL AKROPOLIS, FAKTA OM AKROPOLIS, REJSEGUIDE TIL ATHEN, OPLEVELSER I ATHEN, TING DU SKAL LAVE ATHEN, SPÆNDENDE FAKTA OM AKROPOLIS, REJSEGUIDE TIL GRÆKENLAND, GUIDE TIL AKROPOLIS, SEVÆRDIGHEDER I ATHEN, FAKTA OM ATHEN, PARTHENON, PARTHENON AKROPOLIS, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM ATHEN, TRAVELBLOG, DANISH TRAVEL BLOG, TRAVEL BLOGGER, VISIT GREECE, VISIT GRÆKENLAND.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.