5 gode råd du skal vide, før du besøger Akropolis, Athen

Akropolis, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis,

Hvis du planlægger at besøge Akropolis og Parthenon i Athen, så gør dig selv en tjeneste.

Og den tjeneste er at læse min 5 gode råd med nyttig information, som du skal vide, før du besøger Akropolis.

Jeg lover dig at mine gode råd både hjælper dig, med at få mest muligt ud af dit besøg samt at få det mest behagelige besøg.

Læs også >> De 3 hyggeligste landsbyer i Grækenland

5 gode råd du skal vide, før du besøger Akropolis og Parthenon.

Akropolis museum, nyt Akropolis museum, seværigheder i Athen, oplevelser i Athen, must se oplevelser i Athen, pathenon athen,
Akropolis museum, nyt Akropolis museum, seværigheder i Athen, oplevelser i Athen, must se oplevelser i Athen, pathenon athen,

Besøg Akropolis museum først

Hvis du vil have mest muligt ud af at se Akropolis og Parthenon, så anbefaler jeg, at du besøger Akropolis museum først. Akropolis ligger i gå afstand fra Akropolis (den del med de gamle bygninger på). Jeg anbefaler at du ser museet først, fordi det hjælper med at gøre historien mere levende.

På Akropolis (den del med de gamle bygninger på) er der næsten ingen skilte eller informationer, så hvis du vil forstå, hvad du kigger på, så hjælper museet rigtig meget.

På museets øverste etage er der en lille biograf, hvor de viser en rigtig god film, så hvis du ser dem, så slipper du også for at læse alt for meget og kan i stedet gå og fordybe dig i alle de antikke fund.

Akropolis museet koster 5€ i vinter sæsonen (1. november – 31 marts) og 10€ i sommer sæsonen (1. april – 31 oktober).

Akropolis Athen, Akropolis Grækenland, historiske steder i Athen, Athena templet, Athen rejseguide, Grækenland, Parthenon, Parthenon tempel, hvad er Parthenon,
Hvis du kommer tidligt på dagen, så er der også mulighed for at tage billeder uden alt for mange andre besøgende, der står i vejen.

Besøg Parthenon og Akropolis tidligt på dagen

Måske tænker du ikke over det, så lad mig sætte det i perspektiv for dig: Grækenland er et varmt land og Akropolis er en bakketop med hundredvis af besøgende og minimal skygge.

Så hvis du ikke ønsker at gå rundt i bagende sol sammen med hundredvis af turister, så besøg Akropolis hurtigt muligt efter det åbner eller et par timer før det lukker (se åbningstider nederst i indlægget).

I mit første punkt anbefaler jeg, at du besøger Akropolis museum først og dermed siger jeg også, at jeg synes du skal dele Akropolis museum og Akropolis over 2 dage.

rejser under corona virus, rejser under covid-19, Grækenland 2020, rejser til grækenland, rejseguide til grækenland, dansk rejseblog
Jeg har gode sko og kasket på samt mindst en flaske vand i tasken.

Sikre dig bedst muligt

Hundredvis af år og millioner efter millioner af turister har gjort, at stenstierne, som føre rundt i det store friluft museum Parthenon er blevet utrolig glatte.

Jeg har heldigvis ikke besøgt stedet på en regnvejrs dag og ønsker det ærligt talt heller ikke. Selv på en varm og tør dag, så kræver det godt fodtøj ikke at ende som skøjte prinsesse på Parthenons stier.

Når du besøger Akropolis, anbefaler jeg også du har vand tasken og gerne har spist før du besøger stedet, så ikke bliver dårlig midt i de historiske ruiner – langt fra det nærmeste supermarked og hvor en ambulance ikke kan komme til.

Nike tempel Akropolis, Akropolis Athen, parthenon Nike temple Grækenland, Grækenland parthenon athen, nike temple acropolis
Nike temple er en af de mere ukendte bygninger ved Akropolis.

Sæt dig ind i de forskellige bygninger

Selvom Parthenon utvivlsomt er den mest populære bygning, så er der faktisk en god håndfuld andre bygninger, som også har utrolige historier.

Gør dig selv en tjeneste og sæt dig ind i de forskellige bygningers historie, så får du utvivlsomt mest muligt ud af dit besøg på Akropolis.

udsigten fra Akropolis, udsigten over Athen, Panorama foto over Athen, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis,

Tag dig god tid og nyd udsigten ud over Athen

Jeg er personligt slem til at stresse igennem en oplevelse, hvis der er mange mennesker og jeg føler ”jeg står i vejen”. Når det sker, så plejer jeg at gå over i et hjørne og tage mig et øjeblik.

Fra Danmark til Athen er en lang rejse og for mange er Parthenon den seværdighed, de ser mest frem til. Så husk at nyd at være der!

Tag dig god tid til at tage billeder. Tag dig tid til at nyde de storslået bygninger og nyd at være på et utrolig historisk sted, som Akropolis i sandhed er.

Husk også at gå en tur op på plateauet i bunden af det store friluft museum og nyd den fortryllende panorama udsigt over den græske hovedstad Athen.

Akropolis, Akropolis Athen, parthenon athen, parthenon Grækenland, Grækenland parthenon athen, sjove fakta om Akropolis,

Ingen stor kufferter eller tasker

Det er ikke tilladt at have store kufferter eller tasker med ind i Akropolis, så skån dig selv for en afvisning og find god opbevaring af dine tasker, før du ankommer til museet.

Fakta om Grækenland, Grækenland fakta, Værd at vide om Grækenland, Grækenland rejseguide, Grækenland guide, Guide til Grækenland, spændende fakta om grækenland, det vidste du ikke om grækenland, guide til grækenland,

INDHOLD I ARTIKLEN: GODE RÅD TIL AKROPOLIS, FAKTA OM AKROPOLIS, REJSEGUIDE TIL ATHEN, OPLEVELSER I ATHEN, TING DU SKAL LAVE ATHEN, SPÆNDENDE FAKTA OM AKROPOLIS, REJSEGUIDE TIL GRÆKENLAND, SEVÆRDIGHEDER I ATHEN, FAKTA OM ATHEN, PARTHENON, PARTHENON AKROPOLIS, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM ATHEN, TRAVELBLOG, DANISH TRAVEL BLOG, TRAVEL BLOGGER, VISIT GREECE, VISIT GRÆKENLAND.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.