Seværdigheder i Århus: Dansk Plakatmuseum

Plakat museum, dansk plakat musem, plakat museet i den gamle by, seværdigheder i århus, plaktter, gamle plakater,den gamle by, den gamle by århus, the old town Aarhus, rejseblogger, rejseblog, danish travelblog, travelblogger from denmark, danish traveller, dansk rejseblog, rejseblog om Århus, Aarhus blog

Dansk Plakatmuseum i Århus er et museum i museet.

Du kan kun besøge plakatmuseet ved at besøge Den Gamle by i Århus. Dansk Plakatmuseum er en del af 1974 byen, som er den nyeste del af Den Gamle By.

Det fine lille museum udstiller klassiske plakater, moderne plakater, politiske plakater, danske plakater, udenlandske plakater, kunstplakater og nok mest mærkværdigt reklameplakater.

Der er blandt andet reklameplakater fra Cirkel Kaffe, T.D.B Cigar og tobaksfabrikker, Politiken, Tuborg, Tivoli i København og et utal af reklameplakater for danske byer som Odense, København og Skagen.

På plakatmuseet er der omkring 100 danske plakat-klassikere fra 1900- 2008, som for mange bringer gensynsglæde.

Læs også >> 30+ seværdigheder i Århus, du bør opleve

Udstillingen “Genkendelsens Glæde”.

Plakatmuseets permanente udstilling ”Genkendelsens Glæde” kan ses på museets 2. sal. Den rummer 100 af de mest elskede plakater fra perioden 1900-2008 udført af Danmarks førende plakatkunstnere fra perioden.

Cirkel Kaffe pigen, Harlekin fra Tivoli i København og den svedige Tuborg mand var nogle af de nostalgiske plakater, jeg husker tydeligst. Det er fantastisk hvordan en reklame plakat kan blive en helt ikonisk del af et firmas brand, og være forbundet med det i årtier efter reklamen er taget af markedet.

Plakater bliver designet for at promovere et produkt i nuet, og bliver sjældent designet til at overleve længere end det. Men på det Dansk plakatmuseum bliver nogle af tiden mest populære plakater foreviget til at blive mere, end bare deres budskab.

Plakater med det danske flag Dannebrog

I 2019 er det 800 år siden, at Dannebrog ifølge overleveringen faldt ned fra himlen.

Den 25 januar åbnede en ny udstilling på plakatmuseet med 137 plakater. De mange plakater med Dannebrog på, viser i hvor stort et omfang det danske flag er blevet brugt i plakater igennem tiden. Både på seriøse plakater med stor humor og ironisk distance.

Bygningen for Dansk Plakatmuseum

Dansk plakatmuseum blev indviet 31. oktober 2009.

Plakatmuseet er opdelt i to etager og omfatter i alt 360 m2 og bygningen er tegnet af C.F. Møllers Tegnestue med henblik på at udstille plakater på bedst mulige måde.

I Plakat museets stueetage vises skiftende særudstillinger. Udstillingerne står som regel i en periode på mellem 4 og 7 måneder. Plakaterne veksler mellem danske og udenlandske plakater og de bevæger sig inden for alle mulige emner og områder.

På Plakatmuseets øverste etage udstilles danske klassiske plakater fra perioden 1900-2008 i en udstilling med titlen “Genkendelses Glæde”.

Plakat museum, dansk plakat musem, plakat museet i den gamle by, seværdigheder i århus, plaktter, gamle plakater,den gamle by, den gamle by århus, the old town Aarhus, rejseblogger, rejseblog, danish travelblog, travelblogger from denmark, danish traveller, dansk rejseblog, rejseblog om Århus, Aarhus blog

Praktisk information om Dansk plakatmuseum i Århus.

Entrépriser:

Dato Voksne Børn Stud. Grupper
24. marts – 31. december 135,- 0,- 70,- 110,-
1. januar – 31. marts 2019 110,- 0,- 55,- 90,-

Dansk Plakatmuseum åbningstider

Dansk Plakatmuseum har åbent 365 dage om året, men med forskellige åbningstider.

Dato Åbningstider
2. januar – 8. februar kl. 10:00 – 15:00
9. februar – 31. marts kl. 10:00 – 16:00
1. april – 28. juni kl. 10:00 – 17:00
29. juni – 8. september kl. 10:00 – 18:00
9. september – 22. november kl. 10:00 – 17:00
23. november – 31. december* kl. 10:00 – 17:00

* I julesæsonen holder museet længere åbent på udvalgte dage.
Bemærk særlige åbningstider: 24. dec. kl. 10-15, 31. dec. kl. 10-15. 1. jan. kl. 10-16.

Bemærk: Dansk Plakatmuseum ligger i Den Gamle By. Åbningstiderne er de samme som i Den Gamle By. Entreen giver adgang til både Dansk Plakatmuseum og Den Gamle By. Det er ikke muligt kun at købe billet til Dansk Plakatmuseum.

Parkering: Der er gratis parkering omkring Plakat museet / Den Gamle By. Læs mere her.

Offentlig transport: Tager du toget til Århus kan du på ca 20 minutter gå til Den Gamle By. Du kan også tage bus 3A, 14, 111, 114 og 116.

Website: www.danskplakatmuseum.dk

Email: mail@dengamleby.dk

Telefon: +45 86 12 31 88

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Unikke oplevelser og seværdigheder i Århus.

Hvis du skal til Århus på ferie, på tur sammen med venner/veninder eller måske lige er flyttet til Århus, så er her 5 spændende oplevelser og seværdigheder i Århus, som alle er værd at prøve.

  • 1: Vegetarkursus hos Birks Køkken. Vil du gerne lærer mere om livet som vegetar? Hos Birks Køkken har de ryddet et par hylder i køleskabet for at give ekstra meget plads til grøntsagerne, når deres populære vegetarkursus afholdes. Her der bliver gået i dybden med fermentering, grundsmage og tilberedning af de grønne planter. Der er smæk på smagene og farvepaletten bliver udvidet i takt med at grøntsagerne findes frem og forarbejdes, inden de ender på tallerkenen klar til servering. Læs mere om vegetarkurset her.

  • 2: Eventyr på bugten med Aarhus SeaRangers. De specialdesignede RIB-både bringer dig ud på Aarhusbugten, hvor de specialiserede guider fortæller medrivende historier om livet i og omkring bugten både nu og for mange hundrede år siden. En skøn måde at lærer Aarhus at kende på en ny måde. Læs mere om udflugten her.

  • 3: 2. Verdenskrig fra RIB-båd med Mai-Event. De fleste af os ved sikkert allerede en del om 2. Verdenskrig enten fra skolernes til tider lidt støvede historiebøger eller fra de dramatiske spillefilm, der er blevet lavet om perioden. Men hvor mange kender egentlig de lokale historier, og ved, hvilken betydning krigen har haft for den enkelte dansker? Tag turen tilbage til 1940’ernes Aarhus i en RIB-båd og hør fortællingerne stige op fra Aarhusbugtens bund. Læs mere om oplevelsen her.

Læs også >> Historien bag Den Gamle By i Århus

PIN IT!

PLAKATMUSEET, DANMARKS PLAKATMUSEUM, museum i den gamle by, oplevelser i Århus, Seværdigeder i Århus

INDHOLD I ARTIKLEN: , OPLEVELSER I ÅRHUS, SEVÆRDIGHEDER I ÅRHUS, MUSEUMS I ÅRHUS, OPEN AIR MUSEUM I ÅRHUS, DANSK PLAKATMUSEUM, DANSK PLAKATMUSEUM I ÅRHUS, DANSK PLAKATMUSEUM I AARHUS, DEN GAMLE BY I ÅRHUS, DEN GAMLE BY, MUSEUM I ÅRHUS, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, VISITDENMARK, BLOG OM ÅRHUS, BLOG OM AT REJSE, ÅRHUS SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER FOR BØRN I ÅRHUS, SEVÆRDIGHEDER I JYLLAND, SEVÆRDIGHEDER I JYLLAND FOR BØRN, REJSBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, VISITAARHUS, MIT AARHUS, MIT ÅRHUS. ARTIKLEN INDEHOLDER AFFILIATE LINKS.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.