10 usædvanlige ting, jeg har lært i Cappadocia

Cappadocia, ting jeg har lært mens jeg rejser, kappadokien, seværdigheder i Tyrkiet, Tyrkiet seværdigheder, luftballon i Tyrkiet, Tyrkiet luftballon

Cappadocia er kendt over hele verden for det unikke vulkan landskab

I skrivende stund har jeg været der 11. Gang, hvilket betyder jeg har besøgt dette unikke sted næsten 4 gange om året de sidste 5 år.

At rejse er som en uddannelse. Når man flytter sig fra sine vante omgivelser, lære man noget nyt om verden, andre mennesker og sig selv.

Cappadocia har lært mig meget om natur, tyrkerne og turismen i landet. Men Cappadocia har også lært mig mange skøre ting igennem årene.

Jeg har samlet en liste med de 10 mest bemærkelsesværdig og skøre ting, som jeg har lært af mine 5 år i Cappadocia.

kappadokien, cappadocia, oplevelser i kappadokien, tyrkiske byer, mest berømte landskaber, vulkan landskab
Tidligere har der boet et stort antal personer i disse tufhuse. I dag er dem på billedet en del af open air museet Zelve i Cappadocia.

1. Folk bor stadig i tuf husene.

Alle tuf huse i Göreme er fredet, så der må hverken laves om på dem, der eksisterer eller bygges nye. Der er stadig nogle lokale som bor i deres tufhuse, og det er næsten garanteret der bliver arvestrid hver gang en husejer dør, for husene er mange millioner værd. Dog er det også et faktum at de færreste moderne mennesker ønsker at flytte ind i et tufhus i længere tid.

Læs også >> Kappadokiens største underjordiske by Derinkuyu

2. Luften er tør.

Jeg er vant til Alanya, hvor luftfugtigheden er høj. Hver gang jeg rejser til Cappadocia, så vågner jeg med en hals så tør, at jeg tror, jeg kan hoste sand op. Cappadocia ligger inde i landet og der er langt til det nærmeste hav.

kappadokien, dansk tur til kappadokien, oplev kappadokien, danks guidet tur til kappadokien

3. Der findes koreanske nonner.

De var på mit hotel i Urgup og de var et meget unikt syn. Cappadocia er kendt for at være et sted mange kristne pilgrimme rejser til, så at se nonner er ikke så usædvanligt syn der. Det usædvanlig var at de nonner jeg så, de var fra Korea.

4. Duer og Cappadociaer tæt knyttet sammen.

Overalt i tufhulerne kan man se dueslag. Før i tiden hed det sig at en ungkarl ikke kunne finde en brud, hvis han ikke havde duer. For havde han ingen duer, var han en fattig og ikke værd at gifte sig med.

Læs også >> 3 gode grunde til, at reducere tiden på sociale medier

5. Duelort på druer

Der er mange duer i Cappadokien og der er mange drue planter. Umiddelbart virker de to ting ikke til at være forbundet, men faktisk er duelort en vigtig gødning på de små krumme drue planter i området, og den kombination giver Cappadocias druer deres unikke smag.Druer bliver også brugt til at lave vin af.

Cappadocia, cappadokien, kappadokien, kappadokia, rejseblog, rejseblog tyrkiet, rejseblog kappadokien, rejseblog cappadocia, ATV cappadokia, ATV kappadokien, rejseblog ATV, 2K kappadokien, 2K Cappadokien, seværdigheder i Kappadokien, kappadokien seværdigheder, oplevelser i kappadokien, oplevelser i cappadocia, rejseblogger bucketlist, ATV udflugter, oplev Cappadocia på ATV, Solnedgang i Kappadokien, rejseblogger, blog om rejser, rejsebloggen,

6. Dele af området kan kun ses på ATV eller hesteryg.

Der er områder i Cappadocia, hvor man ikke kan komme til med bil. Områderne er fantastisk smukke, så derfor tilbyder tur firmaerne turer på ATV eller hesteryg. Jeg er selv prøvet begge dele, og jeg varmt anbefale det. Læs om min ATV tur i Cappadocia her.

7. I Cappadocia fandt jeg verdens mærkeligste museum.

Museet er også lidt klamt men alligevel utrolig fascinerende. Det museum jeg snakker om er Avanos hår-museum.

Museet er “opstået” i et lokale forbundet med en af byens mange keramik shops. Det søde personale fra butikken tager dig igennem det store labyrint hus og ind i lokalet, som i dag går under navnet “Chez Galip Hair Museum”.
Det er praktisk talt et stort rum med hårtotter påsat på stykker af papir og sat på væggene fra gulv til loft (og på loftet)

8. Cappadocien har deres egen simit.

I Alanya, og det meste af det øvrige Tyrkiet, er vi enige om Simit skal være runde som en donut. Men det er Cappadokien ikke enig i, så de har deres egen version.

Cappadocias simit ligner på mange måder et hotdogbrød. Du kan se billeder af det her.

kappadokien, cappadokia, ballon i kappadokien

9. Ballontur over verden smukkeste landskab.

Der er kun 3 steder i Tyrkiet, hvor du kan flyve med luftballon. Cappadocia er UDEN TVIVL det smukkeste sted!

Hver morgen stiger de mange luftballoner til vejrs mens solen står op. Jeg har selv været på sådan en tur, og det er uforglemmelig smukt. Besøger du Cappadocia, så bør du VIRKELIG overveje at lave den investering det er at flyve med ballon, for du glemmer aldrig oplevelsen!

Læs også >> 8 smukke billeder af sneklædte Cappadocia

10. Cappadocia er meget mere end turisterne tror

Jeg har været i Cappadocia mange gange og i forskellige sammenhænge. Jeg har læst og set et utal af guides på Youtube – SOM ALLE SAMMEN ER ENS. Det er helt tydeligt at langt de fleste ikke har brugt mere end 3 dage i området og derefter er de eksperter.

Jeg har oplevet og set ting, jeg aldrig har set været nævnt i nogle rejseguides. Jeg tror, at jeg uden besvær kunne bruge en måned i Cappadocia, uden at kede mig.


PIN IT!

Cappadocia, ting jeg har lært mens jeg rejser, kappadokien, seværdigheder i Tyrkiet, Tyrkiet seværdigheder, luftballon i Tyrkiet, Tyrkiet luftballon

INDHOLD I ARTIKLEN: CAPPADOKIEN, CAPPADOCIA, KAPPADOKIEN, LUFTBALLONER I TYRKIET, TYRKISKE DRUER, HÅR MUSEUM, VERDENS MÆRKELIGSTE MUSEUM, SIMIT, OPLEVELSER I CAPPADOCIA, UNIKKE SERVÆRDIGHEDER I TYRKEIT, DANISH TRAVELBLOG, BEDSTE DANSKE REJSEBLOGS, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM TYRKIET.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.