roadtrip i tyrkiet, guide til at køre igennem tyrkiet, kør igennem tyrkiet i bil, bil ferie i Tyrkiet, bil ferie i Alanya, roadtrip fra Alanya, gode råd til roadtrip

Der er så sindssygt meget spændende at se i Tyrkiet.

Selvom landet er omkring 18,5 gange større end Danmark, så er mange seværdigheder i nogle timers køre afstand til hinanden.

Tyrkiet er et meget oplagt land at tage en roadtrip, selvom meget få desværre benytter sig af det. Sammenlignet med f.eks USA, så får du mange flere oplevelser for pengene og mulighed for at rejse meget længere, da Tyrkiet er billig at rejse i.

Der er mange gode grunde til at tage på Road trip i Tyrkiet. For at nævne nogle få: Tyrkerne er utrolig venlige og hjælpsomme, overnatninger er billige, du kan nemt finde et sted at campere hvis det er din plan, du kan opleve utroligt meget på kort tid.

Jeg har været på flere Road trips på kryds og tværs af landet. Før i tiden tog jeg meget rutebilerne, hvilket jeg også stadig gør til tider. Læs mine 10 gode råd til bus rejser i Tyrkiet her. Med årene har flere og flere af mine venner fået bil, som gør det meget nemmere at komme afsted, når vi har tid og lyst.

Jeg har gjort mig mange erfaringer på de tyrkiske landeveje, og for at hjælpe dig godt på vej, så er her 10 gode råd til Road trip i Tyrkiet.

Læs også >> 10 gode råd til Road trip i Grækenland (fastlandet)

1. Sørg for at have internet forbindelse.

Hvad enten du har et dansk mobil abonnement der dækker i Tyrkiet, et tyrkisk taletidskort eller et mobil modem, ala dem jeg har her, så sørg altid for at have internet forbindelse.

Internet vil hjælpe dig med f.eks Google maps så du kan finde vej, Google translate så du kan oversætte til dem der ikke forstår engelsk, give dig mulighed for at dele billeder og videoer fra din tur, finde hoteller i nærheden af hvor du er og Google billeder af seværdigheder (benytter jeg meget, hvis jeg ser et skilt til en seværdighed, jeg ikke kendte i forvejen, men som måske er værd at se)

2. Lej en bil med fri kilometer og en forsikring, der dækker alt.

Med mindre du har tænkt dig kører i din egen bil fra Danmark, så er lejet bil den bedste løsning. “Lån” for Guds skyld aldrig bilen af din ven/viceværts/fillajs du lige har mødt. Der er stramme regler for udlejning af biler i Tyrkiet, og selvom du nemt kan få fat på en bil udenom udlejningsselskaberne, så kan konsekvenserne blive rigtig uheldige. Hvem dækker bilen hvis den bliver smadret? Hvordan vil du forsvare overfor politiet at du ikke kan ejerens fulde navn? Hvad hvis bilen går i stykker midt på turen?

Når du lejer en bil, skal du også være vågen. Gør udlejningsselskabet opmærksom på dine planer og spørg til fri kilometer, forsikring og hvordan du skal forholde dig, hvis bilen f.eks får i stå midt i ingenting (er der autohjælp? Kommer de og ombytter bilen, hvis den ikke kan kører mere)

Du kan f.eks benytte dig af Holidaycar (reklame link). Her du kan få bilen i en by og aflevere den i en anden. Perfekt til en roadtrip, der ikke skal være en cirkel. F.eks kan jeg få bilen i Antalya lufthavn og aflevere den i Istanbul lufthavn.

3. Hvis du køre galt.

I Tyrkiet er forsikringsreglerne sådan, at sker der et uheld, så skal alt / alle køretøjer forblive præcis som de stoppede under ulykken, indtil politiet kommer. Ikke noget med lige at køre bilen ind til siden. Politiet kommer og skriver en rapport , som bliver givet til forsikringsselskabet. Det er derfor vigtig vigtigt vigtig du ikke “rydder” op, da du så risikere at forsikringen ikke dækker.

Og JA det gælder også selvom du spærre hele motorvejen af eller er kørt ind i en gammel bondekones hus.

4. Lav en plan med plads til ændringer.

Jeg anbefaler helt bestemt at lave en plan for, hvad du/I gerne vil opleve på jeres roadtrip. Skal turen gå fra Istanbul til Trabzon eller fra Alanya til Cappadokia. Undersøg hvad der er at se undervejs og skriv en plan ned. MEN for din egen og turens skyld, så gør plads til ændringer, tilføjelser og pauser.

Alt efter dine interesser kan der pludselig komme noget på vejen, som du ikke havde fundet, da du planlagde din tur. Det kan du pludselig komme i snak med nogen, som tæller om en super spændende grotte, shoppingcenter eller en festival som du gerne vil opleve. Også kan du naturligvis pludselig bliver træt, sulten eller få dårlig mave og have brug for en pause, som ikke først var i dine planer.

Læs også >> Cappadocia: ATV tur i solnedgangen

Hotel 1207, hotel antalya, travelblogger turkey, rejseblogger tyrkiet, Road trip i Tyrkiet, rejseblogger antalya,
Et af mange smukke hoteller, jeg har boet på, på mine mange Road trips.

5. Lad hver med at booke for meget på forhånd.

Har tænker jeg særligt på hoteller. Er alle hoteller booket til turen, så sætter du også en stram tidsplan for dig selv. Hoteller i Tyrkiet er billige og du spare ikke altid penge på at booke online (har flere gange oplevet det er billigere bare at gå ind og spørge på en pris). Hoteller hedder “Hotel” eller “Otel” på tyrkisk. I større byer kan du også finde hostels, men prismæssigt kan det ikke altid svare sig at dele et hotelværelse med 7 andre, mod hvad det koster at få et hotelværelse, hvor du kan få en rolig nattesøvn uden forstyrrelser.

6. Chaufføren bør ikke drikke alkohol.

En øl til maden eller en raki, mens du hører tyrkisk live musik. Alkohol er en normal del af hverdagen i større tyrkiske byer og ikke noget jeg fratage dig på din ferie. MEN HUSK din promille skal være 0,0 for at må køre bil i Tyrkiet. Vær derfor 100% sikker på du/chaufføren er helt ædru, inden bilen startes. Kommer du i et trafik uheld med promiller i blodet, så kommer du med stor sandsynlighed til at hæfte for alle skader “fordi du var alkohol påvirket”.

7. Lad hver at stresse over toilet besøg.

Når jeg kører på Road trip ferie i Danmark, som f.eks min tur til Skagen, så stresser jeg altid over toilet besøg. På tankstationer i Danmark skal du altid købe noget (og alt er overpris på de danske tankstationer) for at få lov at komme ud på deres ikke-rengjorte toilet, hvor ingen har husket at fylde toiletpapir i rullen.

Modsat er slet ikke stresset på en road trip i Tyrkiet. Alle tankstationer har toiletter og du kan med god samvittighed benytte dem, også selvom du ikke køber noget. Fra mine mange turer har jeg erfaret at PO og Shell er dem, der har de reneste og mest moderne toiletter. Jeg har også været uheldig med nogle mindre “hyggelige” toiletter langt ude på bøhlandet, men jeg tager det som en uforglemmelig oplevelse mellem mig og min blærer.

Hvis der ikke er en tankstation i nærheden, så søg efter en moské, de har også altid toiletter man kan benytte. I 9,5/10 tilfælde er der altid mindst ét “skandinavisk” toilet til rådighed.

Læs også >>

8. Hav kontanter og små mønster på dig.

Der er ikke noget værre end at stå uden penge, når du skal bruge dem. Det er ikke alle små markeder og restauranter i Tyrkiet, der tager kreditkort.

Du kan også komme i den situation at du skal bruge 1 TL for at komme på toilettet, hvis du er på besøg i en by og skal bruge et offentligt toilet.

Så hav altid et par hundred lira på dig i forskellige sedler og mønter, så er du sikret mod det meste.

9. Ikke mange betalingsveje.

Da jeg kørte fra Amsterdam til Paris sidste år, så husker jeg den trælse følelse af at ramme en betalingsvej. Som om benzin ikke er dyrt nok i sig selv?

Modsat er der ikke mange betalingsveje i Tyrkiet. Faktisk har jeg aldrig selv kørt på en betalingsvej, men jeg har kørt i bus på en i Istanbul, hvor også det største antal er. Tyrkiet er heldigvis billig, så betalingsvejenes afgifter er overskuelige.

10. Følg trafikken, ikke reglerne.

Tyrkiet har (modsat hvad mange tror) trafik regler. Dem skal man naturligvis overholde, selvom ikke alle gør det. Og når du kører i Tyrkiet, så er regel nr. 1 at følge trafikken og nr. 2 at følge reglerne.

Forvent altid at alle andre ikke overholde reglerne som rød lys, højrevigepligt og ensrettede veje. DU skal kører efter tanken om at ALLE ANDRE ikke overholder reglerne. Kører du på den måde, så får du mange flere positive overraskelser end negative.

Deres vejskilte er meget identiske til europæiske, så du kan nemt forstå skiltene på de tyrkiske landeveje.

Læs også >> Guide: 5 gode råd til at gøre ferien billigere i Alanya

mad i istanbul airport, restauranter i istanbul airport, hvad kan man lave i istanbul airport, airport guide, guide til istanbul airport, Road trip i Tyrkiet

11. Mad og snacks er billige.

Der er ingen grund til at fylde bilen op med tørre sandwiches og chokoladekiks. Der er tankstationer og restauranter overalt i Tyrkiet.

Det er næsten lige meget, hvor langt ud på bøhlandet du kommer, så er der altid en restaurant midt i ingenmandsland.

Og modsat Europa, så er snacks og drikkevare billige på tankstationerne og ofte samme pris som i supermarkederne. En flaske vand for max. 2 tl, chokolade og kiks for 1-5 tl og sodavand for omkring 4 tl.

12- Følg de brune skilte for unikke oplevelser.

Når du kører rundt i Tyrkiet, så vil du bemærke der er 2 slags skilte: Blå og brune.

De blå skilte viser til byerne, mens de brune er seværdigheder. Nogle gange er jeg blevet positivt overrasket når jeg har hørt efter et brun skilt. Andre gange skuffet. Derfor anbefaler jeg, du slår navnet op på google og ser hvad billeder der kommer frem. Det har for mig været den nemmeste måde at beslutte om det brune skilt var turen værd.

INDHOLD I ARTIKLEN: ROAD TRIP I TYRKIET, GUIDE TIL ROAD TRIP I TYRKIET, GRØN REJSE IGENNEM TYRKIET, SÅDAN REJSER DU GRØNT I TYRKIET, GRØN REJSE I TYRKIET, GRØN VERDENSREJSE, BIL FERIE I TYRKIET, KØR IGENNEM TYRKIET, REJSEBLOG.

Læs også >> 10 ting du (måske) ikke vidste om tyrkisk kaffe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.