Gæsteblogger: Med bus fra Istanbul til Alanya

bus fra istanbul til Alanya, Alanya istanbul bus, grøn jordomrejse, rejs jorden rundt grøn, grøn rejseblog,

Jeg lærte Elia at kende for 4 år siden, da vi gik på guide uddannelsen sammen.

Vi blev hurtigt gode venner og vi spise utrolige mængder sushi sammen i de 4 uger vi gik på skole sammen.Elia lovede mig at besøge mig igen i Alanya, men som det ofte går så flyver tiden afsted.

Lige indtil jeg for nogle uger siden fik en besked der lød noget ala “Hej Sushi. Jeg er på jordomrejse, jeg kommer til Alanya, er der plads på din sofa”.

Der er altid plads på min sofa til mine venner, lige meget hvor lang tid siden det er jeg har set dem sidst, så Elia var mere en velkommen. Hun fortalt mig hun ville tage bussen fra Istanbul til Alanya, for hun er i gang med en grøn jordomrejse, som betyder hun ikke vil flyve.

Elia var hos mig nogle dage, hvorefter hun tog bussen videre mod Mersin for at sejle til Cypern. Jeg spurgte Elia om hun ville skrive et indlæg her til min rejseblog, for at fortælle om sin bustur fra Istanbul til Alanya. Her er hendes indlæg:


Busturen fra Istanbul til Alanya.

Efter et par virkelig gode dage i Istanbul, var næste destination på min rejse mod Cypern, uden fly, at tage til Alanya.

Min plan var at tage bussen, hele vejen fra Istanbul og tværs hen over Tyrkiet, for at ramme Alanya. En tur som tager mellem 14 & 16 timer. Det er ret meget buskørsel.

Bussen var indrettet med enkel sæder i den ene side og dobbelt sæder i den anden. Jeg fik et enkelt sæde. Det var jeg helt fint tilfreds med, for så kunne jeg fylde alt det, jeg havde brug at fylde hele vejen, uden at tænke på min side makker.

Der er et lille tv installeret i hvert sæde, som virker uafhængigt af hinanden, så alle kan se eller “lave” det de vil. Der var både mulighed for film, musik, og at gå på nettet og for at spille diverse spil, såsom “angry birds” eller “syvkabale”.

Dog var menuen og undertekster/tale på tyrkisk, så jeg fik ikke så meget ud af film delen. Det er første bus jeg køre med på denne tur ( hen over Europa) hvor det var en mulighed.

God service på turen

Derudover havde bussen en “piccolo” ansat, han sørgede for både, the, kaffe, vand og diverse kiks og kager. Det var ikke noget man skulle betale for, og han kom jævnligt forbi med sin lille vogn med lækkerier, (som desværre for mig, ikke var vegansk, men det kommer nok en dag.)

Jeg må jo sige at servicen var til stede og at nogen helt sikkert havde tænkt over dette. Meget fint.

På min tur ned over Europa, er det første bustur, hvor jeg oplever dette. For mig var det rart med the, og de fleste nød da også godt af hvad udbuddet ellers var.

Læs også>> 10 Gode råd til lange busture i Tyrkiet

Hvis jeg skal være helt ærlig, og sådan er jeg, så var det virkelig en lang tur, og det er ikke noget jeg skal igen lige fremover.

Men jeg må rose selskabet, for at gøre sit til, at turen bliver så behagelig for passagererne som muligt. Selvom de fleste af medarbejderne ikke snakker engelsk så godt, er de glade for at hjælpe med de spørgsmål eller problemer.

Nemt og billigt at tage bussen

Udover synlighed på bussen, var det også virkelig let at finde frem til busstationen, hvorfra jeg skulle køre. Kald det gratis eller i kludderet i prisen, men fra hvor jeg købte min billet, blev jeg hentet med shuttlebus og kørt hele vejen, uden at betale en klejne!

Og bedst af alt, prisen. Alt dette kan fås for den lette sum af 120-140 tyrkiske lira, som svare til ca. 140-160 Danske kroner. Det syntes jeg godt nok er billigt.

Skal man med toget fra København til fx. Lolland, kan en billet uden rejsekort købes for 180 kroner. (En rejse på under 4 timer).

Selvom det var en lang tur, og at jeg til tider godt kunne være lidt irriteret over stop og tyrkisk tale, så er jeg glad. Jeg har bevist for mig selv, at det er muligt at krydse Tyrkiet og at rejse videre mod Cypern, uden på et eneste tidspunkt at sætte mig ind i et fly.

Vores verden, vores jord, har brug for at vi stopper med at have så travlt. Måske virker 16 timer som lang tid, men i det mindste skader det ikke vores planet så meget som en flyrejse gør.

Skal du rejse mod Tyrkiet, Istanbul eller Alanya, kan du altså sagtens tage bussen. Det hjælper selvfølgelig på det, hvis man ikke kun har en uges ferie at gøre godt med. Giv dig god tid og nyd turen istedet for kun at tænke på destinationen.

Jeg kan varmt anbefale bussen fra Istanbul til Alanya. God tur!

Tak til Elia for dette skønne gæsteblog indlæg. Hvis du også gerne vil skrive et gæste blogindlæg til min rejseblog, så er du velkommen til at kontakte mig!

INDHOLD I ARTIKLEN: FRA ISTANBUL TIL ALANYA, FRA ISTANBUL TIL ALANYA MED BUS, BUS TUR I TYRKIET, GRØN REJSE, SÅDAN REJSER DU GRØNT I TYRKIET, GRØN REJSE I TYRKIET, GRØN VERDENSREJSE, MED BUS FRA ALANYA TIL ISTANBUL, REJSEBLOG.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.