30 ting, som jeg heldigvis gjorde, før jeg blev 30 år.

ting jeg gjorde før jeg blev 30, ting jeg har opnået i mit liv, livets tjekliste, rejseblogger, Tea Tougaard, danmarks bedste bloggere,

Jeg har det faktisk overraskende godt med at være blevet 30 år.

Havde du spurgt mig for 10 år siden, hvor jeg ville være når jeg var 30 år, så tror jeg, du havde fået beskrevet et helt andet liv, end det jeg rent faktisk lever nu.

Jeg troede, jeg ville være gift med børn og leve et 8-16 job. I stedet er jeg expat, selvstændig og velsignet med ekstrem kærlighed og frihed.

Men i stedet for at lave en lang intro, så lad mig i stedet komme i gang med min liste, for jeg har ikke mindre en 30 ting, som jeg er heldigvis gjorde, før jeg blev 30 år.

Fandt ud af. at det er oka, ikke at have børn før jeg blev 30 år.

20-årige Tea ville være i chok over at høre, jeg ikke fik børn, før jeg blev 30 år. 20-årige Tea syntes at alle, som var over 30 år og ikke havde fået børn, var nogle mærkelige mennesker. Mine egen mor havde 3 børn før hun var 26 år.

Som 30-årig er jeg expat, selvstændig og velsignet med ekstrem kærlighed men uden børn. Jeg ønsker ikke at sige ” i stedet for” for jeg kunne sikkert også have kunne gøre alle disse ting, med børn.

Men årene er gået hurtigt og hvert år har jeg taget et valg om, hvordan jeg gerne ville leve mig liv. Jeg har fulgt mit hjerte og udlevet en masse drømme.

Fortryder IKKE, at jeg IKKE fik børn, før jeg blev 30 år. For MIG har det været den helt rigtig beslutning.

Alanya blog, liv i paradis, lev som en drøm, tyrkiet blog, travelblogger, danish travelblogger, alanya, dansk i alanya, dansk i tyrkiet,

Jeg er glad, for jeg forlod Danmark

Jeg har lært så meget af min tid i udlandet og jeg har skabt det liv, der er helt perfekt for mig. Jeg tror aldrig, jeg havde opnået så stor en lykke, hvis jeg var blevet boende i Danmark.

At jeg trådte ud af hamster hjulet

Jeg var 23 år, da jeg vinkede farvel til Danmark. Siden da har jeg skabt min egen virksomhed og lavet en kombination af arbejdsliv og hverdag, som passer perfekt til den måde, jeg gerne vil leve mit liv på.

At jeg fandt ud af, der er flere måder at leve på

Min måde at leve på, passer måske /måske ikke til dig. Men det vigtigste jeg har lært, er at man faktisk har et valg og at det er oka at vælge noget andet, end det andre synes, du skal vælge.

Du behøver ikke få dig et kontorjob, hvis du heller vil rejse verden rundt og tage sæsonjobs. Og du behøver ikke rejse verden rundt og tage sæsonjobs, hvis du heller vil have et kontorjob. Valget skal være dit!

Forside model, blogger Tea Tougaard, Model blogger, Tea Tougaard, tea tougaard forside model, Tea Tougaard model, model Tea Tougaard, blogger Tea Tougaard, magasin designer, designer af magasin, sådan designer du et magasin

Jeg har udgivet mit eget magasin!

En stor drøm for mig, var at eje og udgive mit eget magasin! Som 24 årig lykkes det!

År efter år blive jeg bedre og bedre og jeg er STOLT af mit produkt. Fra 2015 – 2019 har jeg hver år sat mit præ på Alanya.

2020´s spændende twist har gjort, at jeg ikke har udgivet det i år, for ingen rejser til Alanya og ærligt talt, hvem skal så læse magasinet.

Måske / måske ikke kommer der et nyt magasin i 2021, men for nu må vi se hvordan 2020 slutter af.

Belgium, Brussel, solo rejse, solo rejse til brussel, solo rejse til Belgium, solo rejse, rejseblog, seværdigheder i Brussel,
Et af de “tossede” mange billeder, jeg tog på min solo rejse i Bruxelles

Lærte at rejse alene

Det tog mig lidt tid, at lærer at rejse alene, men jeg er SÅ glad for, at jeg har lært det. Der er kæmpe frihed i at rejse alene og den frihed nyder jeg.

Jeg fandt min helt egen måde at rejse på

Jeg har rejst på rigtig mange forskellige måder og testet mig frem til, hvordan JEG godt kan lide at rejse. Frihed og økonomi har meget at sige. Uventet eventyr og en masse spontanitet er måden jeg godt kan lide at gøre det på. Jeg vil gerne se en masse historiske steder og lokale seværdigheder. Jeg vil gerne spise god mad. Jeg vil gerne møde andre mennesker, men jeg vil ikke bruge min ferie på alkohol, fest eller folk, som er for flippede (det kan jeg alt sammen få i Alanya).

flygrningelejre i tyrkiet, tyrkiske flygtningelejre, flygtningelejre i Cappadocia, syrer i Tyrkiet, oplevelser i Cappadocia, dansk rejseblog, rejseblogger,

Jeg har givet videre

Jeg tror på, at det er en livslang kamp at være et godt menneske og jeg tror også på det er en aktiv kamp.

Jeg har altid gjort mit bedste for at være et godt menneske. Jeg har været frivillige i en masse sammenhænge, jeg er høflig, jeg opsøger chancen for at gøre andre glade (som f.eks at give mad i en flygtninge lejre i Cappadokien) og jeg roser andre. Jeg har god samvittighed over mine handlinger indtil, jeg blev 30 og jeg planlægger at fortsætte.

Alanya bloggen, tyrkiet blog, dansk i tyrkiet, expat tyrkiet, alanya hverdag, den tyrkiske hverdag, danish travelblogger
Min tyrkiske kammerat Sinan “kaster håndtegn” til Magic Break festivallen.

Jeg lærte at lave nye venner som voksen

Som ung havde jeg tonsvis af venner. Når jeg gik ind på en bar i Silkeborg eller Vejle, så brugte jeg bogstaveligt talt hele aftenen på at hilse, på folk jeg kendte.

Og jeg vil ikke sige noget ondt om det. Det var en hyggelig tid med ”Everybody knows your name”. Da jeg flyttede til Tyrkiet, sagde jeg farvel til alle de ansigter jeg kendte, og startede med ZERO venskaber i Tyrkiet. Jeg lærte at bygge venskaber op som voksen og ikke kun have venskaber med folk, jeg havde kendt hele mit liv og egentlig ikke valgt i mit liv, men bare ”var” i mit liv.

Jeg lærte at vælge folk fra

Jeg er stolt af at have lært at sige farvel til folk, som ikke bidrage positivt til mit liv. Jeg er blevet stærk nok til at sige ”Jeg ser ikke nogen grund til, at vi har et venskab mere”.

Jeg lærte glæden ved de små ting

Jeg er pavestolt, når min tomatplante laver en lille bitte tomat og jeg nyder et godt glas vin med venner. De små ting kan være svære at glæde sig over i en meget stresset verden og måske derfor er de SÅ vigtige!

alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, henna traditioner, tyrkiske traditioner
Min dejlige veninde Bilge til hendes Henna fest i Alanya.

Fandt ud af, at det er oka, ikke at have mange venner

Jeg har lært at 4 gode veninder, der bekymre sig om mig og elsker mig, er meget bedre end at have 20 veninder, der nogle gange tænker på mig og holder lidt af mig.

Jeg har lært, at venskaber kræver fokus og pleje.

Med alderen kom også et større ansvar for mine venskaber. Hvis jeg ikke ringede tilbage, ja så stoppede folk også med at ringe til mig.

Jeg har lært at varetage mine venskaber, også i de perioder, hvor jeg måske ikke helt havde energien. For jeg ville gerne mine venskaber var der, når jeg igen fik energien.

Jeg blev bedre til at modtage kritik

Da jeg lavede radio, fik jeg engang en meget grim besked fra en lytter. Det ødelagde mig i flere dage. Det har taget mange år at lære at tage kritik.

Men i dag synes jeg, at jeg er ganske god til det. Jeg kan naturligvis ikke lide kritik (det tror jeg ikke nogen af os kan) men jeg har lært at modtage det på en fair måde. Noget kritik tager jeg til mig og forsøger at vende til noget brugbart, andet kritik smider jeg fra mig, for det er ikke alt kritik, der er brugbar kritik.

Jeg har kendt Kato i snart 10 år og også arbejdet på hans pladeselskab. I dag har vi ikke meget kontakt, da vores verdener er meget forskellige men jeg bliver så glad, når han kan genkende mig i Alanya.

Jeg har hængt ud med de kendte og lært…

At de også spiser kedelig pasta og hader deres næser.

Og kysset på et par kendisser…

For en gang levede jeg et meget mere VIP liv end jeg gør nu. Og det var sjovt og noget mange misunder, for at kysse på en kendt er bare lidt sjovere end at kysse på en ikke-kendt (og hvem de kendte er, fortæller jeg ikke åbent om, for regel nr. 1 er, at de har ret til deres privatliv, selvom de er en god historie at prale med)

Også fandt jeg ud af at jeg ikke høre til på den røde løber…

Selvom den røde løber er et sted mange drømmer om at stå på, så var det ikke noget for mig. Jeg trak mig fra den verden og startede jagten på en verden, jeg havde det godt i.

Jeg formående at gøre mig 100% uafhængig af andre

Jeg driver min egen virksomhed og jeg har ingen chef. Den største frihed i verden. Jeg har samarbejdspartnere og freelance arbejde, men det er altid mig, der bestemmer, om det er et samarbejde eller jobm jeg ønsker at være en del af og når jeg siger ”Ja”, så giver jeg mig 110%, fordi jeg selv har valgt det!

Jeg kyssede en masser frøer

Og levede ungdomslivet 110%

Jeg forelskede mig

Og var fortryllet og forbandet af fascinationen af en anden person.

Og jeg fik knust mit hjerte

 Og lå i fosterstilling og græd mine øjne ud indtil smerten blev mindre.

karantæne med kæresten, undgå at slå kæresten ihjel, tyrkisk kæreste, hverdagen i Tyrkiet, ironiske gode råd

Og jeg fandt en mand, som jeg gerne ville leve mit liv med

Og jeg satser på, at han skal være min ægtemand og far til mine børn i fremtiden.

Jeg lærte at fikse mine egne problemer

Hvilket har gjort mig stærk og uafhængig af andre, når der skal hænges en hylde op eller min computer ikke gør, som jeg gerne vil have.

Død i julen, min søsters død i julen, tougaard, sorg i jule, julesorg, søster død, død af søster, mistet søster, lang QT syndrom, lægefejl
Mig og min lillesøster Trine. Trine døde i 2007.

Jeg mistede nogle, jeg elskede.

Hvilket gav mig den hårde lektion, at livet er skrøbeligt! Men også lærte mig at leve og elske mens jeg er i live, for måske dør jeg i morgen.

Jeg har været inde på dette emne flere gange, hvor jeg har skrevet om min søsters død og sorgen. Se temaet for det her.

Jeg har lært at lave gammeldags mad

Fordi jeg gik i køkkenet med min mormor, fra jeg var ret lille og hjælp med at lave brun sovs, andestege og brune kartofler.

Og jeg lærte at lave mad fra andre lande

Fordi kærligheden til maden var der og nysgerrigheden er uendelig stor. I dag kan jeg lave en masse masse forskellig mad fra en masse lande.

Jeg har i 2020 også startet hjemmesiden tyrkiskeopskrifter.dk og lavet et tema her på bloggen med udenlandske opskrifter.

Jeg lærte at leve et sparsomt liv

Mange tanker og samtaler med mig selv, har gjort mig afklaret omkring, at jeg gerne vil leve et sparsomt liv, fordi et overfyldt tøjskab, tasker som koster det samme som en cykel og vaser med de ”rigtige” navne på, ikke er noget som gør mig glad.

Læs også: Lev for 1000 tl om måneden

Jeg fik et godt forhold til min krop.

Som ung havde jeg et skrækkeligt forhold til min krop. Men nu har mig og min krop sluttet fred. Jeg synes selv, jeg ser godt ud.

Der er små ting der gerne måtte være flottere/strammere/tyndere/fyldigere men det er ikke noget jeg lader fylde i mit hoved. Den lille topmave, ting der blævre og at jeg ikke har en stor fyldig numse er bare sådan det er, og så har jeg til gengæld nogle andre ting, som smilehuller, en fyldig barm og en markeret talje, som er rigtig flotte.

Jeg har lært at styre min brandert

Som ung var jeg ikke skide god til at styre den. En lille pige, der drikker med de store drenge, kan unægtelig ikke tåle de samme mængder alkohol som de kan. Men det tog mig mange år at lære.

Men jeg har lært det. Jeg ved præcis, hvor min grænse er, så alkohol er noget hyggeligt og sjovt, i stedet for noget….. (som jeg går kold af)

Jeg lavede denne blog

Jeg startede denne blog i juli 2015, så vi har lige passeret 5 år for min blog.

Jeg synes bloggen er blevet bedre og bedre med tiden og jeg nyder virkelig at lave indhold til bloggen.

Jeg har ikke nogen planer for at stoppe med at blogge foreløbig og jeg håber at bloggen vil forblive delvis hobby og delvis indtægts kilde i mange år endnu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.