Min mor efterspurgte en vegansk squashkage, så jeg skabte en.
På google fandt jeg nemlig ikke nogle særlig gode resultater på en vegansk squashkage.
Heldigvis jeg har efterhånden haft held med at skabe flere veganske kager med inspiration fra de traditionelle opskrifter. F.eks har jeg lavet en opskrift på veganske brownies og veganske fastelavnsboller.
Opskriften på denne vegan squashkage, har jeg som sagt selv “skabt”. Jeg synes det var vigtigt at opskriften var super nem og med ingredienser, som næsten alle har derhjemme. 1 tsk citron eller 1 tsk nelikker giver en lille bitte bitte smule smag, men jo flere ingredienser der er i, jo mere uoverskueligt finder folk det at bage.
Jeg vil gerne hjælpe folk med at få øjene op for, at det er utroligt nemt at bage vegansk. På det danske marked er der så mange lækre og nemme veganske vare og plantemælk er ligeså nemt at bage med som letmælk.
Opskrift på Vegansk squashkage
🍽 12 stykker kage ⏱ 45 min 🌱 Vegansk opskrift
[one_half]
INGREDIENSER
300 g squash
250 g brun farin
250 g hvedemel
100 g vegan smør (f.eks naturli´organic vegan block)
2 dl plantemælk (f.eks soyamælk)
150 g valnødder
3 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje sukker
4 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. salt
[/one_half][one_half_last]
FREMGANGSMÅDE
Bland hvedemel, brun farin, bagepulver, kanel, salt og vaniljesukker i en skål.
Hak valnødderne i den ønskede størrelse (eller gør ligesom mig, og bank posen med din knyttet næve)
Tilsæt valnødderne til de tørre ingredienser. Smelt vegan smørret. Jeg brugte naturli´organic vegan block. Tilsæt smørret og plantemælken. Jeg brugte soyamælk.
Bland dejen sammen til en sammenhængende masse.
Riv squashen og tilsæt den til dejen. Bland dejen endnu engang. Når dejen er ensartet hældes den i en kageform eller springform (ca. 20 cm).
Husk at lægge bagepapir eller smøre kageformen inden du hælder dejen i.
Den veganske squash kage bages ved 200 ºC varmluftsovn i ca. 35 minutter.
[/one_half_last]
Velbekomme!
Jeg har bagte denne veganske squash kage flere gange igennem sommeren, hvor der har været masser af gårdbutikker, som har solgt friske danske squashs.
Jeg laver veganske kager, fordi min lillesøster er vegansk og jeg synes det er vigtigt, at vi alle sammen kan spise det samme, når vi er sammen.
Læs også >>Opskrift: Sødet Figner (Incir Tatlısı)
PIN IT!
INDHOLD I ARTIKLEN: VEGANSK SQUASH DESSERT, OPSKRIFT PÅ VEGANSK SQUASHKAGE, VEGANSKE KAGER MED SQUASH, OPSKRIFT PÅ VEGANSK KAGE, VEGANSKE DESSERTER MED SQUASH, VEGETARISKE DESSERTER, VEGANSKE OPSKRIFTER TIL FØDSELSDAGEN, OPSKRIFTER PÅ VEGANSK MAD, VEGANSKE OPSKRIFTER PÅ ALMINDELIG KAGER, VEGANSKE DESSERTER.
Hvor meget hvedemel skal der i??? 🙂
Hvor meget hvedemel skal der i??? :))