Gæsteblogger Lissi Sommer: Vores oplevelser i Alanya

lissi sommer, gæsteblogger, gæsteblogger om rejser, blev gæsteblogger, alanya facebook gruppe, Alanya nyttige oplysninger

Lissi Sommer er bloggens nyeste gæsteblogger. Normalt blogger Lissi slet ikke, men i stedet varetager hun en af de store facebook grupper om Alanya.

Hendes Facebook gruppe hedder Alanya, nyttige oplysninger, og på den er hun fantastisk til at dele stort og småt fra Alanya.

I dette gæsteblogindlæg deler Lissi, hvad hende og manden Poul Erik laver når de besøger Alanya, og hvorfor kun elsker Alanya.

Mit navn er Lissi Sommer og jeg er gift med Poul Erik. Vi er nu nået pensionsalderen og det nyder vi i stor stil…

Efter at vi i mange år have kørt på ferie i store dele af Europa, så syntes jeg at der skulle ske noget nyt.

Lissi sommer, gæsteblogger, rejseblogger, tyrkisk morgenmadSå i februar år 2005 bestilte vi en tur til Alanya. Min mand var ikke særlig begejstret, men det blev han….. Vi blev begge betaget af denne smukke by, det venlige folkefærd og ikke mindst den gode tyrkiske mad.

Vi var begge enige om, at her ville vi gerne have en lejlighed, så vi tog igen til Alanya i juni måned og her købte vi så vores lejlighed og i september samme år, kunne vi så få nøglerne til den. I december holdt vi så vores første ferie i vores egen lejlighed, det var virkelig en ønskedrøm, der gik i opfyldelse

Siden har vi været der utallige gange og hver gang har vi bil i en del af ferien, da vi holder af at køre rundt i omegnen, i vores eget tempo.

Alanya, gæsteblogger alanya, rejseblog, rejseblogger alanyaEt must for os når vi kommer derned er, storindkøb i Metro eller Kipa, til daglig er det de små supermarkeder vi benytter. Så skal vi også en tur på Borgen og forbi Hisar Restauranten, som vi er kommet på lige fra starten også en tur i bjergene, hvor vi af og til nyder et fantastisk morgenmåltid på Zirve Restauranten, hvor der er en formidabel udsigt fra.

En tur til Tosmur skal vi da også lige, et besøg på Galipo er også på dagsordenen. Det sidste nye er svævebanen op til Borgen, den vil også blive prøvet hver gang vi er dernede.

En tur til Dim Cayi er også på programmet og se hvor meget vand der er i dæmningen og på turen ned derfra, må vi lige holde ind på Anadolu Köyü Restauranten, som vi besøger flere gange under vores ophold dernede.

Dim day, alanya dæmning, lisse sommer, En køretur rundt om Dim Cayi må man heller ikke snyde sig selv for, der er bare så fantastisk flot natur. Gazipasa havn og strand er også et sted vi kommer jævnligt, der er bare så meget fred og ro.

Jeg har været på en del bådture, både med partybåde og mindre både, men må sige at jeg foretrækker de mindre både, uden discomusik m.m. Sidste tur vi var på, var med Ocean Paradise Boat, hvor min mand var med for første gang, men allerede nu har han sagt, at det skal gentages i år 2018

Desuden har vi været på lidt længere ture (også på egen hånd), Sapadera Canyon, Green Canyon, Dim Cayi Grotterne, Pamukkale, Alarahan, Side Antik by, Syedra og ikke mindst et besøg i tyrkernes ferieby Gedevet, hvor vi var første gang sidst i august. Det er en hyggelig lille by, der oser af atmosfære, vi besøger også jævnlige Oba Cayi, Camlibel Piknik, et hyggeligt sted, med små vandfald og lækker mad, samt mulighed for at fiske. De forskellige steder kan jeg kun anbefale at besøge.

Et must er selvfølgelig også et besøg på de forskellige markeder, hvor det er muligt at handle alverdens grøntsager m.m., til meget billige penge. Der er altid en fantastisk stemning på markederne.

Alanya blogger, Lissi sommer, ferie i alanya, alanya, alanya blogger,

En anden ting vi nyder, det er når familie og venner er på besøg, så arrangerer vi nogle køreture, så de får set lidt andet end strandene i Alanya, selv bruger vi ikke at ligge på stranden

tyrkisk mad, restaurant i alanya, alanya restaurant
Lækker tyrkisk mad

Endvidere har vi fået en masse nye venner, ikke mindst pga. min FB gruppe, hvor vi hvert forår og efterår arrangerer hyggeaftener og hver gang dukker der nye mennesker op og det plejer at være nogen mega hyggelige aftener, med snak på kryds og tværs.

Vi har selvfølgelig også fundet en del gode restauranter som vi jævnligt besøger (nævner ingen navne, da det er individuelt hvad folk kan lide), men ægte tyrkisk mad er noget vi foretrækker ….. Vi laver hyppigt mad hjemme i lejligheden, hvor vi nyder at sidde på terrassen, med god mad og et godt glas vin, eller en god Efes.

Det var lidt om hvad vi foretager os i vores lille paradis i Alanya, håber på at mange flere får lyst til at opleve dette …….. Næste tur er snart lige om hjørnet, så tiden må gerne gå lidt stærkt

Læs flere gæsteblog indlæg her
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.