5 fordele ved at være camping barn

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping

Hele min barndom har jeg været på et utal af camping ferier med min familie.

Hvis der var en diplom-ordning indenfor camping, så ville mine forældre have guld-elite medlemskab.

De er campister i egen campingvogn og skæbnen ville næste komisk nok, at jeg kom i design lærer på Isabella, verdens største producent af fortalte til campingvogne, som 17-årig.

Alle sommerferier, pinser, påsker, weekender og hvad der ellers er af fridage, med chance for solskin, har vi været på camping i Danmark.

Som 15 årige var camping det mest nedern i hele min verden. Som 30-årig er jeg fløjet hjem fra Tyrkiet bare for at deltage i mine forældres campingferie i Danmark.

Læs også: Storby, All inclusiv eller måske mere natur?

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping
Min mor og hendes påfund gjorde det sjovt at være på ferie.
Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping

Jeg husker livet som camping barn klokkeklart. Det har haft både fordele og ulemper.

Såååå hvis du sidder derude og tænker “Hvad tilbyder jeg egentlig mit barn som campist” eller “er campingferie en god ferie fra børnenes perspektiv?“, så er der måske nogle svar til dig her.

Er du selv barn af campister og er enig eller uenig med min fordele eller ulemper, så smid endelig en kommentar nederst på siden!

5 Fordele ved at være camping barn

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping
Mig og mine små søstre sammen med vores ven Jakob, hvis forældre vi var på camping med ofte.

Fik et tættere forhold med mine søskende.

Ingen kunne have vidst, at jeg ville miste min søster Trine, da jeg var 16 år og hun 14 år.

Men når det nu skulle være sådan, så er jeg taknemlig for vores somre sammen. Naturligvis også med min søster Tanne, mor og far som alle lever i dag.

I ferierne havde mig og mine søstre et fælles legeområde / soveværelse i campingvognen på omkring 4 kvm2. Det gjorde vi lærte at være tæt og enes (så meget som børn nu kan)  Vi blev også bedre venner af at være på ferie sammen og løb på legepladsen sammen, så snart alt var stillet op.

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping
Som 16-årige var det værste i mit liv camping, så jeg brugte tiden på at ødelægge alle billeder. I virkeligheden handlede det nok bare om jeg var teenager og forældre var nedern.

Blev et mere åbent og ansvarligt menneske.

Mine forældre have fokus på, at vi skulle være på campingpladser med andre børn, de såkaldte DCU campingpladser.

Når vi var færdig med at stille forteltet op, så løb vi ofte op på legepladsen, hvor der næsten altid er en hoppepude. 5 minutter senere have jeg en ny ven, som jeg legede med indtil vi eller han/hun skulle rejse fra campingpladsen. 

Der er rigtig mange aspekter i campinglivet, som gjorde mig mere åben. En er legekammerater, noget andet var mine forældres tillid til mig og mindre søstre. Der var ingen mobiltelefoner og eller anden måde for mine  forældre kunne finde mig på. Vi aftalte hvor langt udenfor campingpladsen jeg måtte gå (f.eks ned til stranden eller over i en skov) og vi aftalte hvornår jeg skulle komme til feks aftensmad også var der ellers frihed.

Jeg har været i fremmed børns forældres campingvogn, jeg har fået en is af fremmed børns forældre, jeg har været på stranden uden voksen opsyn, jeg har drukket øl med fremmede (efter jeg blev 15) og efter jeg fik en mobiltelefon gav jeg ugentlig mit telefon nummer ud til fremmede i troen på vi skulle bevare vores venskab efter campingferien.

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping
Farligt farligt farligt, og alligevel har min far bare taget et billede af mig, som om det ikke var farligt.

Alt sammen meget farlige ting for nutidens forældre, men hey, jeg har ALDRIG oplevet noget ubehageligt eller grænseoverskridende på en campingplads og jeg har fået en masse færdigheder, som gavner mig i dag.

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping
Familie hygge med min onkel og hans kone omkring 2004.

Trygheden i at have sine ting med sig

En campingvogn er som et lille hjem. Normalt besøgte vi en 3-4 forskellige campingpladser igennem en sommerferie.

Før vi rejste, fik vi en kasse eller et antal kg vi måtte pakke. Historien om dengang jeg pakkede alle mine 17 bælter er efterhånden blevet genfortalt mange gange (hey det var 00 og bælter var en vigtig del af moden!)

Men jeg synes det var en dejlig tryghed, at jeg kunne pakke mit legetøj, tøj, min dyne o.s.v ind i vognen også var det med mig hele sommeren. Når man rejser med kuffert eller i bil, så er det utrolig begrænset, hvad man kan have med, men en campingvogn gør det nemt at have meget med.

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping
Jeg er traumatiseret over at sætte fortelte op og alligevel husker jeg det, som noget godt.

Ansvaret ved at hjælpe med at få gang i en god ferie

At ankomme på en campingplads er ikke det samme, som at ankomme et hotel i Alanya. Så snart du har sat nøglen i hoteldøren og hevet bikinien op ad tasken så er ferien i gang.

Når du ankommer på en campingplads, så skal “vognen pakkes ud”. Forteltet skal sættes op og til det, skulle vi hjælpe med at holde stængerne og derefter slå plukker i. Stole og borde til forteltet skulle pakkes ud og ting skulle på plads. Og når vi rejste så skulle det hele pakkes ned igen. 

Vi lærte, vi havde et fælles ansvar for at få gjort klar og startet ferien godt. Det var en rigtig god ting, selvom jeg stadig har traumer over at rengøre plukker. 

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping
Min far og vi 3 piger i naturen.

Kom i kontakt med naturen

Hvis det ikke siger sig selv, så foregår camping i naturen. Luften er frisk, der er ofte strande og skove omkring campingpladserne.

Jeg lærte at elske naturen og den ro den tilbyder, i kontrast til en hverdag i et klasselokale.

Jeg fik pulsen ned og detoxet fra skærme, før det overhovedet var noget, man vidste var et problem. 

Camping i 1990, dansk camping, camping barn, camping for børn, camping guide, guide til nye campister, begynder guide til campister, DCU camping
Ved ikke om det tæller som at være “i et med naturen” at klappe en ged, men det er en sød ged!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.