Gæsteblogger: Hvor er du fra?

hvor er du fra, gæsteblogger, tyrkisk gæsteblogger, gæsteblogger fra Tyrkiet

I denne uge gæsteblogger Tigdem på min blog. Tigdem er makrtings studerende, dansk tyrker og i de næste 3 måneder er Tigdem i virksomhedspraktik i Alanya.Dk (min virksomhed)


Hvor er du fra?

Er man dansker, når man er født og opvokset i Danmark? Det er de fleste jo. Men har man også et udenlandsk navn og udseende, begynder tingene at ændre sig for mange.

Mine forældre er født i Tyrkiet men boet mere end 90 % af deres liv i Danmark. Derfor er jeg også født og opvokset i Danmark. Jeg snakker både flydende dansk og tyrkisk, men alligevel er mit dansk bedre, da jeg bruger det til hverdag.

Jeg er ikke sikker på hvilke parametre der afgør om jeg dansk eller tyrkisk og det har faktisk heller aldrig fyldt meget i mig. Men det sker jo at folk spørger mig hvor jeg er fra, hvor det for mig tit er svært at vurdere, hvad der bliver spurgt om.

Vil de vide hvor JEG er fra i Danmark eller vil de vide hvor mine forældre er fra? Uanset om jeg svarer Næstved eller Tyrkiet, så er svaret forkert, så jeg plejer at svare, at jeg er født og opvokset i Næstved men, at mine forældre er af tyrkisk afstamning.

Jeg går egentlig ikke rigtig op i det, udover at det kan være lidt træls nogle gange, at se det fylde så meget i nogle mennesker, hvor jeg er fra.Jeg synes det kunne være dejligt, hvis vi alle bare var glade og positive og stoppe med at dømme andre pga. deres udseende eller afstamning.

Min søster er gift med en dansk mand og min kærestes forældre er afghanere, men han er selv født og opvokset i Iran.

Til manges overraskelse, betyder det ingenting hvor man er fra i min familie og vi får selv lov at bestemme hvem vi skal giftes med og omgås med. Vi synes det er dejligt at være en del af så mange kulturer.

Nogle aftener får vi tyrkisk mad, andre aftener iransk, afghansk, dansk eller endda mexicansk mad, hvis jeg selv får lov at vælge.

I Danmark kan jeg sagtens mærke jeg er født ind i en tyrkisk kultur og i Tyrkiet kan jeg ligesådan mærke jeg har den danske kultur med mig.

Jeg er ligeså glad for den tyrkiske som den danske del af mig. Der er så mange ting man kan lære af hinanden og forskellige kulturer, at det ville være ærgerligt kun at holde sig til de ting man kender til og er så tryg ved.

Nu er jeg i Alanya

Nu har jeg været i Alanya i to uger i forbindelse med min virksomhedspraktik og jeg føler mig ligeså meget hjemme som jeg gør i Danmark.

I Tyrkiet kan man næsten ikke undgå spørgsmålet ”hvor er du fra?” Det er altid en del af samtalen, men her er spørgsmålet ikke ligeså kompliceret som i Danmark.

Når jeg er i Tyrkiet, ved jeg, at de vil vide hvor min baggrund eller familie i Tyrkiet er fra.

Derfor er det nok at svare ”Uşak”, hvilket er der mine forældre er født og hvor det meste af min tyrkiske familie, som er bosat i Tyrkiet, bor.
2 Comments

  1. […] er faktisk min marketingpraktikant Tigdems fortjeneste (se hendes gæsteblog indlæg her), at vi endelig skal ud og oppe lidt, for det var hende der gerne ville afsted. TAK TIGDEM, for at […]

  2. […] Læs også >> Gæsteblogger: Hvor er du fra? […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.