Gæsteblogger: Livet som udenlandsdansker i Alanya med en baby

dansker i tyrkiet, børn i tyrkiet, dansk tyrkisk forhold, familie liv i tyrkiet, gæsteblogger

Allerede gør Louise flyttede til Alanya var vi kommet i kontakt, da hun søge råd og vejledning igennem mit firma Alanya.Dk.

Da vi første gang mødtes i person opstod et rigtig fint venskab.

Jeg spurgte Louise om hun havde lyst til at dele sin historie her på bloggen og samtidig sætte fokus på hvordan livet i et dansk/tyrkisk forhold med en baby er.

Dette er Louises historie:


Hej alle læsere!

Jeg har været så heldig at få lov til at være gæsteblogger hos Tea, med emnet omkring det at være udenlandsdansker i Alayna med en lille baby, så her får I min historie.

Lidt om mig og starten på alle tankerne:

Jeg hedder Louise Lykke Hviid, jeg er 22år gammel og er oprindeligt fra Odense.

Jeg mødte mit livs kærlighed Ali i Alayna i 2017, og i 2019 kommer vores lille guldklup til verden, nemlig vores datter, som i dag er knap 8 måneder.

Ali og jeg havde altid levet sammen på langdistance forhold, hvilket betyder vi altid kun havde rejst frem og tilbage for at være sammen. Da vi besluttede os for at prøve at blive forældre gik det rimelig stærkt! Vi begyndte at snakke en del om ‘’jamen hvad fanden gør vi?!’…

Læs også >> Gæsteblogger: Helle Andersen om at vende hjem

Vi blev enige om…

Vi blev ret hurtige enige om, at jeg skulle føde vores datter i Danmark, da et dansk pas bare er guld værd. Hvis vores datter Aliye Caroline fik et Tyrkisk pas, ville hun ikke kunne rejse rundt i Europa som det ville passe hende, og det ville blive noget værre bøvl med at skulle lave visum hver gang vi skulle til Danmark, så den beslutning var vi meget enige om.

Vi tog så beslutningen om at flytte til Tyrkiet og bo sammen som en familie, når jeg havde født vores lille datter, da Ali ikke har mulighed for at bosætte sig i Danmark før jeg fyldt 24.

dansker i tyrkiet, børn i tyrkiet, dansk tyrkisk forhold, familie liv i tyrkiet, gæsteblogger

Ny start i Tyrkiet, opholdstilladelse og dobbelt statsborgerskab.

Jeg fødte vores datter d.29/04-19, med Ali og min mor ved min side.

Ali tog hjem et par uger efter fødslen, og jeg rejste efterfølgende derned 2 gange inden vi skulle flytte dertil.

Vi kommer hertil d.16/08-19, og jeg havde inden da haft kontakt med Tea, som skulle hjælpe mig med at få min opholdstilladelse når jeg var flyttet hertil, så det startede vi med.

Det hele gik super nemt for sig, da Tea har bare har styr på det. Jeg fik min opholdstilladelse efter en lille uges tid, så gik det rimelig hurtig t.

Derefter prøvede Tea og jeg, at finde ud af hvad Aliye Caroline skulle have af opholdstilladelse, da hendes far jo er Tyrkisk statsborger.

Vi besluttede os for, at hun skulle have dobbelt statsborgerskab, så hun resten af livet kan blive her ligeså længe hun vil, også når hun engang bliver voksen. Processen var lidt længere end min opholdstilladelse, da de skulle brugere flere papir fra hende, end de skulle bruge fra mig – og jeg må indrømme.. jeg havde ikke styr på en skid! Men det hele gik, og hun fik sit dobbelt statsborgerskab ret hurtigt efter søgningsprocessen var overstået.

Læs også >> Gæsteblogger: Jasmin på 8 år om at bo i Alanya

Livet som udenlandsdansker i Tyrkiet med baby

Selvom man flytter til Alanya, er der stadig vasketøj, mad, rengøring, indkøb og meget andet man skal ordne, for det er ikke bare badeferie.

Min kæreste arbejder hele sæsonen som kaptajn på et skib, hvilket også betyder, at jeg er meget alene hjemme med den lille. Han står op kl.06:30 og kommer hjem mellem 17-19, så dagene kan godt føles lange når du bare er derhjemme og ikke kender særlig mange mennesker.

Man kommer hurtig til at savne Danmark, familien og alle ens venner.
Heldigvis står Ali’s familie rigtig meget til rådighed, og vil altid hjælpe – uanset hvad!

Der er mange udfordringer ved at flytte hertil som nybagt mor, især når man kommer fra Danmark. Man kan tit og ofte føle, at deres råd omkring Aliye bare er noget, man ikke kan bruge til noget.
Deres sundhedssystem synes jeg personligt ikke er særlig godt, og man får absolut ingen hjælp fra staten. Selvfølgelig skal man også huske, at alle Tyrkiske børn har det jo godt, og de har det godt med sundhedssystemet, men når man kommer fra Danmark, så føler man selv, at man mere ved hvad der er rigtigt og forkert.

Vi vil rigtig gerne til Danmark og bo i den kommende fremtid, da vi begge tænker det er bedste for vores datter fremtidsmæssigt.

Lige nu elsker jeg, at kunne give vores datter denne oplevelse, blive god til sprog, at vågne op hver morgen til høj solskin, pool i baghaven, smukke solnedgange, lækker mad og en masse oplevelser man ikke kan få i Danmark.

//Louise.

All inclusive i Tyrkiet

INDHOLD I ARTIKLEN: LIVET MED EN BABY I ALANYA, GÆSTEBLOGGER, DANSK TYRKISK PARFORHOLD, FASTBOENDE I TYRKIET, FASTBOENDE I ALANYA, FAMILIELIV I ALANYA, REJSEBLOG.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.