Opskrift: Tyrkisk græskar gryderet (Bal kabağı Yemeği)

tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, græskar gryderet, tyrkisk græskar gryderet, mad fra Tyrkiet, madblog, udenlandske opskrifter, opskrifter med græskar

Vintertid betyder græskar sæson og tyrkerne er ekspert i at lave mad efter sæsonens grøntsager.

Danskerne er ikke særlig opfindsomme når det kommer til mad med græskar.

Det er tyrkerne tilgengæld. De laver både mezze retter, hovedretter og søde desserter med græskar.

Jeg har lavet denne tyrkiske græskar gryderet, som på tyrkisk hedder Bal kabağı Yemeği (groft oversat betyder det græskar mad). Den smager utrolig godt og kan kombineres med et utal af andre retter.

Græskar er en populær i Tyrkiet, størstedelen dyrkes i Middelhavsregionen, pga. de lune temperaturer. Græskarkødet bruges til madlavning. Græskarkernerne tørres og ristes inden de spises som snack, med eller uden salt.

For tyrkerne er græskar en billig erstatning i forhold til kød. Der er mange fordele ved at spise græskar, blandt andet er græskar rig på A-, B- og C-vitaminer og skulle kunne nedsætte blodtrykket.

Opskriften er desuden vegetarisk / vegansk og hvis du er lidt kreativ med kniven til Halloween, så kan du bruge det ydre af græskaret til en græskar lampe, men indmaden kan bruges til denne ret.

Har du græskar til overs, så kan du også lave en tyrkisk græskar dessert, som hedder kabak tatlısı.

Opskrift på Tyrkisk græskar gryderet

Personer: 4 personer. Tid: 45 min 🇹🇷 tyrkisk


INGREDIENSER


500 g frisk græskar 

stort løg 

2 tomater 

1 1/2 spsk tomatpure 

2 fed hvidløg 

1/2 spsk paprika  

1/2 dl olie

1 dl vand

1 tsk salt1 tsk peber

Olie til stegning


FREMGANGSMÅDE


Skær græskar og tomat i tern.

Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olie i en gryde. Når løgene er bløde og gyldne, tilsættes tomaterne. tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, græskar gryderet, tyrkisk græskar gryderet, mad fra Tyrkiet, madblog, udenlandske opskrifter, opskrifter med græskar
Lad retten simre i 5 minutter, herefter tilsættes tomatpure og paprika.Tilføj græskar, rør rundt og lad retten simre i 10 min, inden vand tilsættes.
Læg låg på, lad retten små koge 15-20 min. Tilsæt græskar og lad retten koge til græskarene er møre og vandet er kogt ind.
Smag retten til med salt og peber. Tilsæt eventuelt et drys chiliflager, hvis du ønsker den skal være lidt stærk.
Note: Græskarene kan udskiftes med squash, som også smager vidunderligt. Servere retten med ris og en frisk salat.

Velbekomme!

tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, græskar gryderet, tyrkisk græskar gryderet, mad fra Tyrkiet, madblog, udenlandske opskrifter, opskrifter med græskar

PIN IT!

tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, græskar gryderet, tyrkisk græskar gryderet, mad fra Tyrkiet, madblog, udenlandske opskrifter, opskrifter med græskar

INDHOLD I ARTIKLEN: GRÆSKAR GRYDERET, TYRKISKE GRÆSKAR GRYDERET, OPSKRIFTER MED GRÆSKAR, TYRKISKE OPSKRIFTER, VEGANSK MAD, VEGETARISK MAD, VEGANSKE OPSKRIFTER, VEGETARISKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ TYRKISKE LOKALRETTER, OPSKRIFTER PÅ TYRKISK MAD, MAD FRA TYRKIET, OPSKRIFTER PÅ ALMINDELIG UDENLANDSK MAD, UDENLANDSKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSKE RETTER.

Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiskeopskrifter.dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.