Vintertid betyder græskar sæson og tyrkerne er ekspert i at lave mad efter sæsonens grøntsager.
Danskerne er ikke særlig opfindsomme når det kommer til mad med græskar.
Det er tyrkerne tilgengæld. De laver både mezze retter, hovedretter og søde desserter med græskar.
Jeg har lavet denne tyrkiske græskar gryderet, som på tyrkisk hedder Bal kabağı Yemeği (groft oversat betyder det græskar mad). Den smager utrolig godt og kan kombineres med et utal af andre retter.
Græskar er en populær i Tyrkiet, størstedelen dyrkes i Middelhavsregionen, pga. de lune temperaturer. Græskarkødet bruges til madlavning. Græskarkernerne tørres og ristes inden de spises som snack, med eller uden salt.
For tyrkerne er græskar en billig erstatning i forhold til kød. Der er mange fordele ved at spise græskar, blandt andet er græskar rig på A-, B- og C-vitaminer og skulle kunne nedsætte blodtrykket.
Opskriften er desuden vegetarisk / vegansk og hvis du er lidt kreativ med kniven til Halloween, så kan du bruge det ydre af græskaret til en græskar lampe, men indmaden kan bruges til denne ret.
Har du græskar til overs, så kan du også lave en tyrkisk græskar dessert, som hedder kabak tatlısı.
Opskrift på Tyrkisk græskar gryderet
Personer: 4 personer. Tid: 45 min 🇹🇷 tyrkisk
INGREDIENSER
500 g frisk græskar
1 stort løg
2 tomater
1 1/2 spsk tomatpure
2 fed hvidløg
1/2 spsk paprika
1/2 dl olie
1 dl vand
1 tsk salt1 tsk peber
Olie til stegning
FREMGANGSMÅDE
Skær græskar og tomat i tern.

Velbekomme!
PIN IT!
INDHOLD I ARTIKLEN: GRÆSKAR GRYDERET, TYRKISKE GRÆSKAR GRYDERET, OPSKRIFTER MED GRÆSKAR, TYRKISKE OPSKRIFTER, VEGANSK MAD, VEGETARISK MAD, VEGANSKE OPSKRIFTER, VEGETARISKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ TYRKISKE LOKALRETTER, OPSKRIFTER PÅ TYRKISK MAD, MAD FRA TYRKIET, OPSKRIFTER PÅ ALMINDELIG UDENLANDSK MAD, UDENLANDSKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSKE RETTER.
Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiskeopskrifter.dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.