Meteora, Grækenland seværdigheder, oplevelser i Grækenland, klostre i Grækenland, Meteora klostra, smukkeste steder i Grækenland, Klosterne i Meteora, klostre på bjerge

Det græske fastland byder på nogle virkelig fantastiske steder.

Steder du måske aldrig har hørt om, steder du har hørt om i historie undervisning eller steder du allerede drømmer om at se.

I denne oversigt kommer jeg med mine 12 bud på steder, du skal se i det græske fastland.

Nogle af stederne ligger tæt på hinanden, mens andre er langt fra hinanden. Det græske fastland er forholdsvis stor, men i alle afkroge af landet er der historie, søde små landsbyer, lækre lokal retter og pisse søde grækere!

Læs også >> 25 spændende fakta du (måske) ikke vidste om Grækenland

Det græske fastland – 12 steder du skal se!

Akropolis Athen, Akropolis Grækenland, historiske steder i Athen, Athena templet, Athen rejseguide, Grækenland,

Athen

Den græske hovedstad Athen er naturligvis et must at se i det græske fastland. Selvom Athen er hovedstaden, så er byen en overskuelig størrelse med metro- og bus forbindelser, som forbinder hele byen. Der er en god blanding af seværdigheder, shopping og restauranter i Athen.

Og man kan ikke tage til tur til Athen uden at se Akropolis indefra, som er byen utvivlsomt største seværdighed. Husk også at besøge Akropolis museet.

Læs mine rejseguide om oplevelser i Athen her.

Thessaloniki, Grækenland guide, Grækenlands støreste byer, Thessaloniki grækenland, Græsk rejseguide,

Thessaloniki – Grækenlands anden største by.

Grækenlands anden største by er Thessaloniki og det er en fed by at holde ferie i. Med en bil er det nemt at komme rundt i byen, men har man ikke bil, så er der ikke mindre end 75 forskellige buslinjer i Thessaloniki.

Byen er kendt for sine festivaler, musik-, film- og teaterbegivenheder.

P.g.a det store antal universitets studerende er det en by med masser af moderne liv kombineret med historiske steder.

Olympia, Olympia grækenland, Olympia Greece, museer i grækenland, guide til Grækenland, Guide til Det græske fastland, antikkens olympiske lege, de olympiske lege
Porten ind til den antikke løbebane.

Olympia – De antikke olympiske lege

Olympia er et stort open air museum, hvor du kan se ruinerne fra antikkens olympiske lege. Der er også et stort indendørs museum, som du bør besøge.

Jeg synes Olympia er utrolig fascinerende og jeg har allerede skrevet indlægget 19 spændende fakta, om de antikke olympiske lege i Olympia, Grækenland.

Korinthkanalen, Korinth kanalen, kanal i grækenland, græsk halvø, kanal i Grækenland

Korinthkanalen

Tag på en dagtur til Korinthkanalen når du er på Road trip i Grækenland eller gør det som et stop på vej til Nafplio og Epidauros.

Korinthkanalen vil med sikkerhed tage pusten fra enhver med sine 80 meter høje lodrette klippevægge og synet at gigantiske skibe, som sejler igennem den smalle kanal.

Langs kanalen ligger der også flere restauranter, hvor du kan nyde din frokost.

Epidavros teater, Epidavros museum, Epidavros teater, antikke teatere, bedste antikke teatere, teatere fra antikken, teatere i Grækenland, Grækenland teater, Seværdigheder i Grækenland
På lang afstand er Epidauros teateret gude smukt!

Epidauros – Grækenlands smukkeste antikke teater

Hvis du vil se det smukkeste antikke teater i Grækenland, så skal du en tur til Epidauros, som ligger på Argolid-halvøen ved Den Saroniske Golf.

Udover det store smukke teater, som stadig bruges til forestillinger, så er der også nogle fantastiske ruiner og en sødt lille arkæologiske museum.

Læs mere om Epidauros i dette rejseblog indlæg.

Nafplio, Nafplio landsby, Nafplion slot, Slotte i Grækenland, græske slotte, Græske landsbyer

Nafplio – Grækenlands tidligere hovedstad

Hvis du gerne vil ud til vandet og nyde en af Grækenlands rolige småbyer, så besøg Nafplio. Byen ligger ca. 2 timers kørsel fra Athen.

Nafplio er en havneby på halvøen Peloponnes i det sydlige Grækenland og en af de smukkeste byer i Argolis-området med en stor antik borg. Nafplio indgår i min oversigt over De 3 hyggeligste landsbyer i Grækenland, så læs mere der.

Græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, de hyggeligste græske landsbyer, byer i Grækenland, det græske fastland, guide til Grækenland, Grækenland rejseguide

Nafpaktos – Tidligere Lepanto

Denne græske landsby Nafpaktos, er ligesom Nafplio, en super hyggelig by til at par overnatninger. Smukt placeret ud til lækre sand strande og græsk byliv. Den store forskel på Nafpaktos og Nafplio er helt simpelt deres geografiske placeringer.

Nafpaktos ligger i Vestgrækenland tæt ved Rio-Antirio-broen og er historisk set kendt for Søslaget ved Lepanto i 1577.

Nafpaktos indgår også i min oversigt over De 3 hyggeligste landsbyer i Grækenland, så læs mere der.

Sparta, Sparta grækenland, det græske fastland, byer i Grækenland, rejseguide i Grækenland

Sparta – Krigernes by

Jeg vil vædde med, næsten alle har hørt om Sparta enten fra historie timerne eller fra de utal af film og serier, der er lavet om Sparta.

Derfor anbefaler jeg også alle at besøge byen, som i dag er en rolig men moderne græsk by med fantastisk stemning.

Meteora, Grækenland seværdigheder, oplevelser i Grækenland, klostre i Grækenland, Meteora klostra, smukkeste steder i Grækenland, Klosterne i Meteora, klostre på bjerge

Meteora – Et af de smukkeste steder i verden

Meteora er utvivlsomt et af de smukkeste steder, jeg har set i verden (og jeg har set en del, hvis jeg selv må sige det).

I Meteora kan man opleve 6 klostre, som står på toppen af stejle bjerge. Udsigten er som et eventyr og alle klostrene er åbne for turister.

Indeni klostrene bor der stadig munke eller nonner. Der er 4 munke klostre og 2 nonne klostre.

Delfi, Verdens navle, historiske steder i Grækenland, græsk historie, Oraklet i Delfi, Grækenland guide

Delfi – Verdens navle

Et par timers kørsel fra Athen ligger Delfi, kendt som verdens navle i græsk mytologi.

Stedet historie er SÅ interessant og både det indendørs- og udendørs (ruinerne af byen) museum er at MUST SEE, når man besøger Grækenland.

Ioanninia, hyggelige græske landsbyer, landsbyer i Grækenland, Ioanninia, Ioanninia grækenland

Ioannina – Pamvotidis-søen og Ali Pasha

Ioannina er en byen, som indeholder Europas anden største sø; Pamvotidis-søen og den eneste ø i Grækenland, som ikke har et navn.

Byen ligger i den nordvestlige del af Grækenland og byen har flere skønne seværdigheder, som f.eks Ioannina borgen og Ali Pasha museet.

Ioannina indgår også i min oversigt over De 3 hyggeligste landsbyer i Grækenland, så læs mere der.

mykene, mykene museum, tholograv, kupplegrav, agamemnon´s grav, historiske steder i grækenland, de mest historiske steder i Grækenland

Mykene – Agamemnon og kupplegravene

Spændende og historiske Mykene er en af Grækenlands vigtigste arkæologiske steder.

Det er hjemsted for Agamemnon, som startede Troja krigen og kupplegravene, som er både unikke i deres design og historie.

Jeg har lavet et stor indlæg om Mykene, som du kan læse her.

Fakta om Grækenland, Grækenland fakta, Værd at vide om Grækenland, Grækenland rejseguide, Grækenland guide, Guide til Grækenland, spændende fakta om grækenland, det vidste du ikke om grækenland, guide til grækenland,

INDHOLD I ARTIKLEN: DET GRÆSKE FASTLAND, NAFPLIO, NAFPAKTOS, MYKENE, MYKENE GRÆKENLAND, OPLEVELSER I GRÆKENLAND, MUSEER I GRÆKENLAND, BYER I GRÆKENLAND, SEVÆRDIGHEDER I GRÆKENLAND, GUIDE TIL DELFI, REJSEGUIDE TIL GRÆKENLAND, REJSEBLOG, METEORA, DE SMUKKESTE STEDER I GRÆKENLAND, BLOG OM AT REJSE, OLYMPIA, SPARTA, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, VISITGREECE, TRAVELBLOGGER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.