Julemarkedet i Alanya – en skøn weekend

Julemarked i udlandet, julemarked i Tyrkiet, julemarked i Alanya, Alanya julemarked, dansker i Tyrkiet, rejseblog, danish travelblog, jul i Tyrkiet,

Jeg har hvert år, siden jeg flyttede til Alanya i 2013, været på julemarkedet i Alanya.

I år blev julemarkedet for første gang afholdt over 2 dage. Det blev vedtaget på Alanya udlændinge foreningens møde i september.

Jeg deltog selv i mødet og var blandt dem, der stemte for et 2 dages julemarked, med håb om det blev en succes.

DET BLEV DET HELDIGVIS. Endda en stor succes! Julemarkedet i Alanya har, modsat julemarkeder i Hamborg og Köln, ofte sol solskin og live musik hele dagen.

Julemarked i udlandet, julemarked i Tyrkiet, julemarked i Alanya, Alanya julemarked, dansker i Tyrkiet, rejseblog, danish travelblog, jul i Tyrkiet,

Dertil kommer det at man på Alanyas julemarked kan smage på juledelikatesser fra mange forskellige lande, blandt andet Rusland, Bosnien, Ukraine og Tyskland. Super MUMS, for hvornår har man ellers mulighed for at smage en russisk julekage, uden at rejse til Rusland?

Læs også: Seværdigheder i Århus: Magisk dansk jul i Den Gamle By

Julemarked i udlandet, julemarked i Tyrkiet, julemarked i Alanya, Alanya julemarked, dansker i Tyrkiet, rejseblog, danish travelblog, jul i Tyrkiet,

Mens Danmark sloges om jul vs vinter, så fejre Alanya julemarkedet.

Jeg har fulgt de latterlige debatter i Danmark om vinter vs. jul, og været ved at dø af grin flere gange. I Tyrkiet har jeg endnu aldrig mødt en muslim, der havde noget imod julen. Tværtimod bliver jeg 90% af gangene mødt med spørgsmål omkring, hvad vi laver til jul og hvordan vi fejre den.

Tyrkerne virker oprigtig interesseret i at lærer om mit/vores lands traditioner og hvordan vi gør. Det er heller ingen hemmelighed, at jeg havde min ekskæreste Taner med til Danmark til jul flere gange og hvor gang omfavnede han vores traditioner med stor interesse og deltagelse.

Så mens i sloges og det hedder jul (en højtid) eller vinter (en uundgåelige årstid), så fejrede mig og alle de muslimske muslimer julemarked i Alanya.

Julemarked i udlandet, julemarked i Tyrkiet, julemarked i Alanya, Alanya julemarked, dansker i Tyrkiet, rejseblog, danish travelblog, jul i Tyrkiet, Julemarked i udlandet, julemarked i Tyrkiet, julemarked i Alanya, Alanya julemarked, dansker i Tyrkiet, rejseblog, danish travelblog, jul i Tyrkiet,

Julemarked lørdag og søndag

Jeg besøgte julemarkedet både lørdag og søndag. Lørdag gjorde jeg det nogle timer efter åbningen. Der var markedet allerede proppet og der var tydelig opbakning til, at julemarkedet nu også var om lørdagen. Solen skinnede og julemusikken spillede fra den store scene.

Jeg besøgte julemarkedet igen om aftenen, for at spise aftensmad. Traditionen med hotdogs fra Barrel blev gentaget igen i år.

Og her mødte jeg en anden dansker, som gjorde et specielt indtryk.

”Jeg ville ikke have stået her, hvis det ikke var for Tea”

Sådan svarede den danske mand Ronnie, da Barrels ejer Andreas spurgte, om han kendte mig. Mit hoved gjorde meget ondt efter 3 timers danseundervisnings, så det tog mig et øjeblik at ”analysere” hvad der lige var blevet sagt.

På en bestemt akavet måde, og med hotdog i hele hovedet, fik jeg spurgt Ronnie, hvorfor han ikke havde stået, hvor han stod, hvis det ikke var for mig.

Læs også: Mine kravlenisser på kravlenissernes side

Ronnie fortalte mig at han havde søgt jobbet ved Panorama Homes Network tidligere på året, p.g.a et opslag, jeg havde lavet om jobbet. Han fik jobbet og bor derfor nu i Alanya.

Pludselig følte jeg mig helt vild ansvarlig, og fiskede lidt efter om han var glad for sit nye liv. Jeg frygtede hans forventninger til Alanya, måske ikke var levet op til virkeligheden. Men Ronnie virkede oprigtigt til at have fået en rigtig god start på sit nye liv i Alanya og det gjorde mig glad. Hvis jeg møder ham igen i fremtiden, så håber jeg, at jeg er mere klar i hovedet, så vi kan have en ordentlig samtale.

Julemarked i udlandet, julemarked i Tyrkiet, julemarked i Alanya, Alanya julemarked, dansker i Tyrkiet, rejseblog, danish travelblog, jul i Tyrkiet,
Søndag aften spillede danske Charlotte på scenen, mens vi var i gang med vores ædegilde.

Søndag aften smuttede mig, min kæreste og et vennepar igen på julemarkedet efter aftensmad. Det endte med et større ædegilde, hvor vi fik mad fra ikke mindre en 6 forskellige boder, fordi det hele skulle prøves. Min tur på julemarkedet sluttede, som jeg startede det – med en russisk kage!

Læs også: Sorgen må ikke ødelægge julens glæde.

HAR DU BESØGT ALANYA JULEMARKED? ELLER HAR DU VÆRET PÅ ET ANDET JULEMARKED I WEEKENDEN? SMID EN KOMMENTAR I KOMMENTARFELTET!

PIN IT!

Julemarked i Alanya, Alanya julemarked, Julemarked i Tyrkiet, Tyrkiet Julemarked

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I ALANYA, JULEMARKED I ALANYA, JULEMARKED I TYRKIET,  JUL I ALANYA, JUL I TYRKIET, JULEMARKED I UDLANDET, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER, ALANYA BLOG, BLOG OM ALANYA, DANSK BLOG OM ALANYA

 

1 Comment

  1. Det er så skønt julet i Tyrkiet. Elsker også julemarkeder i Istanbul. Tak for at dele 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.