Mine forventninger til Tbilise og Batumi i Georgien

Georgien, rejser til Georgien, rejser til Tbilisi, grøn rejse til Georgien, grøn rejse til Tbilisi, rejseblog Georgien, guide til georgien, forventninger til Georgien, Forventninger til Tbilisi, Forventninger til Batumi

Georgien er langt fra min mindst spontane rejse til dato.

Fra jeg bookede min tur (læs det rejseblog indlæg her) til vi tog af sted, var der præcis 32 timer.

Jeg fik lynhurtigt vasket tøjet fra Cypern og skiftet mine shorts ud med lange bukser og 3 sweatere, for min vejr-app siger der ”kun” er 20 grader i Georgien. Jeg er en frysepind, så langærmet er en god ide for mig at medbringe.

Jeg har lavet det lidt til en ”Rejseblog tradition” at skrive et indlæg om mine forventninger til nye destinationer. Jeg har f.eks. skrevet 3 forventninger jeg har til Madrid og Spanien, 5 ting jeg forventer mig af Polen og Gdansk, 5 ting jeg forventer mig af Belgien og Bruxelles og 5 ting jeg forventer mig af Paris og Frankrig.

Som nævnt i mit sidste indlæg, så ligger alt min viden om Georgien på 2 rejseblog indlæg fra komastaj.dk og DR´s rejseprogram ”Nul stjerner, Road trip i Georigen” . Dertil har jeg set en god håndfuld Travel vlogs på Youtube.

Så her kommer de: Min 3 forventninger til Georgien (Tbilisi og Batumi)

Et velsmagende men anderledes køkken.

Jeg elsker at rejse og spise. Spise en helt helt masse.

Som jeg kan forstå det så er det georgiske køkken inspireret af det russiske køkken (siger min russiske veninde). Modsat er det med nabolandet Armenien, hvis køkken er inspireret af det iranske køkken. Tyrkiet grænser op til Georgien og Armenien, men som I sikkert ved har Tyrkiet deres eget meget anerkendte køkken.

Jeg har prøvet meget lidt russisk mad i mit liv. Jeg husker ikke, jeg nogensinde har prøvet Georgiansk mad.

Helt simpelt så glæder jeg mig til at prøve deres mad. Jeg glæder mig til at prøve noget anderledes i nye kombinationer. Jeg kan se der er meget kød og ost i deres retter. Begge dele kan jeg godt lide!

Dette bliver nok virkelig den type rejse, hvor jeg bare peger på noget i menukortet, og krydser finder for der kommer noget, jeg kan lide.

En sovjetisk fortid, der spøger.

Georgien var en del af den sovjetiske union og landet var i mange år et meget lukket land. Stalin er også født i byen Gori i Georgien, og jeg håber på at besøge Gori og Stalins museum, mens jeg er i Georgien.

Med erfaring fra Polen, så tror jeg på landet er nået langt siden den sovjetiske union styrede landet, men jeg tror stadig væk der er sine tydelig spor, hvis man går ned af små sidegader i byen eller tager ud på landet.

Jeg glæder mig til at se om Tbilisi og Batumi er så moderne byer som de fremstår på Youtube, eller om de er facader, der er blevet sminket for turisterne.

Gæstfri lokal befolkning

Jeg ved Georgien har en talemåde der hedder “Gæster er sendt fra Gud“. Meget smukt, synes du ikke?

De fleste andre Europæiske lande er så vandt til turister, og i mange tilfælder overrendt med turister, at man langt fra betragter dem som en gave. Men for Georgien er turisme et nyere fænomen og jeg tror et gammelt sovjetisk land værdsætter de mennesker, som kommer for at opleve deres land samt bruge penge i landet, som støtter lokal økonomien.

Jeg håber, de er gæstfrie, for jeg vil virkelig gerne lærer nogle lokale at kende, og komme lidt “under huden” på Georgien.

INDHOLD I ARTIKLEN: REJSEBLOG OM GEORGIEN, OPLEVELSER I GEORGIEN, VISITGEORGIEN, BLOG OM GEORGIEN, BLOG OM AT REJSE, GEORGIEN SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER I GEORGIEN, SEVÆRDIGHEDER I GEORGIEN, GRØN REJSE I EUROPA, GRØN REJSE IGENNEM TYRKIET, FORVENTNINGER TIL GEORGIEN, FORVENTNINGER TIL TBILISI, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, OPLEVELSER I GEORGIEN, OPLEVELSER I TBILISI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.