Jeg tror, det er de færreste turister som forbinder Tyrkiet med et land der spiser mange muslinger.
Kebab, tomat og ris ved næsten alle at tyrkerne spiser, men muslinger er ikke noget særlig mange rejsebøger nævner.
Jeg er personligt en gigantisk ”midye dolma” fan. Midye dolma er blåmuslinger med ris inde i muslingen. Byer som Izmir, Canakkale og Istanbul er kendt for dem høje kvalitet af muslingerne. I Alanya kan man også få midye dolma, men de er importeret fra Izmir.
Læs også >> De bedste seværdigheder i Istanbul ifølge rejsebloggere og lokale
Derfor tog vi til Istanbul
Vi tog til Istanbul for at 1: holde lidt ferie med venner før vi skal til EDF latin festival i Eskisehir. 2: Min nye lejlighed er ikke klar endnu, så jeg er stadig “hjemløs” 3: Vi ville spise muslinger hos Midyeci Ahmet, som i Tyrkiet er kendt som ”The Lord of mussels”.
Safa har flere gange fortalt om en musling-spise-konkurrence som har været afholdt af Midyeci Ahmet. Den der kunne spise flest muslinger vandt en bil. Personligt ville jeg nok have deltaget for at få gratis muslinger.
Læs også >> 6 tyrkiske retter, der vil få din mund til at løbe i vand!
En længere rejse for at sidde ned
Sammen med vores venner Mehmet og Ilayda tog vi til Beşiktaş for at spise muslinger. Jeg havde også besøgt restauranten sidst jeg var i Istanbul, så selvom vi måtte med sporvogn og bus i samlet 45 minutter, så vidste jeg det ville være det var rejsen værd!
Midyeci Ahmet er langt fra nogen smart restaurant, det er meget mere en slags “gade” restaurant, som ærligt talt ikke ser ud af noget særligt. Men der er altid mange mennesker udenfor, hvilket siger noget om stedet popularitet. Nogle bestiller muslinger til take away, nogle står ved ”stå bordene” for spiser deres muslinger, mens dem (og os), der gerne vil sidde ned, stiller sig i kø til et lille bord.
Det gode ved muslinger er, det ikke er mad der tager flere timer at spise, så selvom man skal stå i kø til et bord, så er udskiftningen blandt de siddende gæster hurtig.
Læs også >> 10 ting du (måske) ikke vidste om tyrkisk kaffe
Muslinger med eller uden sovs
Muslinger er muslinger, dem har vi ikke meget kontrol, men der er stor forskel på opskriften på ris, som kommer i muslingerne. Det er der hele smagsforskellen er.
Men Ahmet Midyeci har også taget den et skidt videre og udviklet en variant med SOVS (super hurra når man er dansker).
Muslinger smurt ind i sovs lyder ikke lækkert, og jeg indrømmer da også gerne, det er noget forfærdelig gris at spise, MEN det smager super godt. Jeg har ingen anelse om, hvad sovsen består af, men jeg kan beskrive den som fedtet, saltet og en smule krydderet.
Muslingerne koster 1,5 tl pr. stk (ca. 1,70 kr.) mens dem med sovs koster 2 tl pr. stk (ca. 2,25 kr.) Jeg vil ikke just kalde det et billigt måltid, for de fleste spiser med lethed 20-30 muslinger, men det er heller ikke tiltænk som et billigt måltid. Og muslingerne er prisen værd!
Hvis du er i Istanbul og villig til at rejse lidt efter de bedste fyldte muslinger eller du er i Besiktas og er blevet fristet af min artikel til at prøve Midyeci Ahmet, så kan du se restaurantens adresse her.
Fraskrivelse: Dette er ikke en sponsoreret eller betalt reklame på nogen måde. Jeg elsker stedet og vil derfor gerne dele min oplevelse og historie fra restauranten.
INDHOLD I ARTIKLEN: RESTAURANTER I ISTANBUL, STREET FOOD I ISTANBUL, DANISH TRAVELBLOG, DET SKAL DU SPISE I ISTANBUL, MAD I ISTANBUL, MUSLINGER I ISTANBUL, ISTANBUL MUSLINGER, TYRKISK REJSEBLOG, LISTE OVER STREET FOOD I ISTANBUL, REJSEBLOG OM ISTANBUL, REJSEBLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, REJSEBLOGGER ANBEFALING, REJSEBLOGGEN, ISTANBUL HISTORIE, FAKTA OM ISTANBUL, VISITISTANBUL.