I Holland har jeg lavet en af landets mest populære nationale retter, nemlig hvide asparges med æg, skinke og sovs.
Asparges er en meget smagfuld grøntsag, som traditionelt høstes og nydes fra den anden torsdag i april.
Asparges er sæsonen er kun 2-3 måneder lang i foråret, så når det er asparges sæson, så bør du forsøge dig med denne nemme hollandske ret. For når sæsonen er slut, så går der længe inden du igen kan få gode friske hvide asparges.
I Holland dyrkes asparges hovedsageligt i Limburg. Fra midten af april høstes aspargesen. Derefter kan de købes hos landmænd og supermarkeder. Hollandske asparges kan også købes i Danmark (såvel som danske asparges, som også kan bruges).
Læs også >> Veganske æbleskiver – Den bedste opskrift
Hollænderne referere tit til asparges som “hvid guld” og “dronning blandt grøntsager”.
Opskrift på Hollandske asparges med æg, skinke og sovs
🍽 4 portioner ⏱ 40 min 🇳🇱 Holland
[one_half]
INGREDIENSER
1 kg hvid asparges
[/one_half][one_half_last]
FREMGANGSMÅDE
Vask dine asparges godt.
Jeg knækker altid min asparges, i stedet for at skære dem, for jeg synes det er logisk at alle asparges ikke er “modne” det samme sted, da de jo ikke alle er samme størrelse.
Skæl derefter de hvide asparges med en kartoffelskræller.
Læg de skrællede asparges i en gryde med vand og lidt salt og bring til kogning. Asparges skal koge i ca. 10 minutter (eller til de er bløde)
Kartofler: Vask de nye kartofler og bring dem i kog.
Æg: Bring en gryde med vand i kog. Læg dine æg i vandet og kog 5-6 minutter (eller hvor lang tid du ellers normalt giver dine æg, for de bliver blødkogte)
Sovs: Jeg tog den nemme genvej for at spare tid og brugte en hollandsk Knor hollandaisesovs. Hvis du ved, hvordan man laver hollandaisesovs fra bunden så du super sej. Hvis du gerne vil lærer at lave en hollandaisesovs fra bunden, så kan du bruge Brdr. prices opskrift her.
Mens asparges, kartofler og æg koger, så skal du hakke dit kogte skinke. Hak også din persille.
Når dine blødkogte æg er klar, hakkes de groft.
Anretning: Placer dine kogte asparges og kartofler på en tallerken. Læg skinke og æg ovenpå dine asperges og pynt med hollandaisesovs og fint hakket persille.
[/one_half_last]
Velbekomme!
Læs også >>Min opskrift på veganske fastelavnsboller
Hvis du har nogle spændende hollanske opskrifter, jeg kan prøve, så endelig skriv til mig!
PIN IT!
INDHOLD I ARTIKLEN: HOLLANDSKE ASPARGES, OPSKRIFT HOLLANDSKE ASPARGES, OPSKRIFTER PÅ HOLLANDSKE LOKALRETTER, OPSKRIFTER PÅ HOLLANDSK MAD, ASPARGES FRA HOLLAND, OPSKRIFTER PÅ ALMINDELIG UDENLANDSK MAD, UDENLANDSKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSKE RETTER.