Seværdighed: Zoologisk have i Gdansk

gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk, krokodille, zooligiske haver i udlandet, zoologiske haver i polen

Centrum af Gdansk tilbyder mange seværdigheder indenfor et forholdsvis lille område.

Men hvis du er villig til at tage den 20 minutters køretur udenfor byen, så kan du også opleve Gdansk’s zoologiske have.

Sidder du allerede nu og tænker “Hvorfor skal jeg tage i zoologisk have i Polen, det kan jeg da gøre i Danmark” så lad mig give dig 3 gode grunde.

1. Indgangen koster kun 30 PLN per person (under 60 Dkk, priser varierer efter sæson). Til sammenligning koster København Zoo 195 kr pr. voksen og Giveskud zoo koster 210 kr pr. voksen.

2. Maden inde i zoo er også meget billigere. Vi spiste f.eks frokost derinde for kun 44 PLN (under 80 dkk). Det samme gælder for is, som vi fik 2 stk af for 6 PLN.

3. På trods af det er billigere, så er Gdanks zoo stor, flot og vedligeholdt.

Hvis du ligesom os har et City Card til Gdansk, så kan du bruge det kort til at komme gratis ind med Links i artiklen er reklamelinks til hvor du kan købe et City Card, som koster fra 100 kr og giver gratis adgang til masser af seværdigheder i Gdansk.

Læs også >>10 ting der overraskede positivt mig ved Gdansk

gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk,
Den smukke tiger i Gdansk zoo får sig en lur tæt ved skoven.

Gratis i Gdansk zoo med City card

Online havde vi købt to City Card for 100 kr pr. kort. Kortet gav os gratis adgang til Gdansk zoo samt 14 museer og andre seværdigheder i Gdansk

Gåtur rundt i Gdansk zoologisk have.

Det er ret generelt for alle de steder vi besøgte, at man ikke fik en flyer eller andet fysisk materiale om stedet. Det er naturligvis godt for miljøet, men også lidt svært at finde rundt.

Heldigvis var der opstillet stor skilte med kort over zoo forskellige steder i den store have.

gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk, søløver, rengøring af søløve bur,
Disse afslappede søløver var de første dyr vi så, og deres ligegyldige reaktion til rengøringen af deres hjem var hysterisk morsom.

Det første vi fik øje på var søløverne. De var ved at få deres bur / vandbassin gjort rent af 4 ansatte. Det fantastiske var, hvor ligeglade søløverne var.

Derfra fulgte vi stien rundt. Vi kom hurtigt til et mad område, hvor vi bestilte mad. I Danmark er zoologiske haver og forlystelsesparker de dyreste dyre steder at spise, men sådan er det ikke i Polen.

gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk, schabowy, polsk mad, rejseblog, madblog, blog om mad, food blogger
Min polske “schabowy”

Jeg fik en “schabowy” som på dansk vist bare er en paneret svine kotelet med pomfritter og salat. Min mor fik en kyllingtaco og pomfritter. Til det delte vi en cola og total prisen for mad var 44 PLN (under 80 dkk).
Maden var god og servicen var ligeså, så det havde ikke kunne betale sig selv at have taget mad med.

Læs også >> Seværdigheder i Jerusalem: Jerusalem Biblical Zoo

Derfra gik vi rundt i den første del af zoo hvor vi så aber, lamaer, kænguruer, okser, vandbøfler tiger og mange mange flere dyr.

gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk,
Dromedarer som disse har været en del af min hverdag i så mange år nu, at jeg næsten glemmer de andre steder i verden er eksotiske.
gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk,
Vandbøfler der bader. Utroligt så længe de kunne være under vandet.

Vi var i zoo på en varm sommerdag, så jeg fik lov at opleve vandbøfler som badet. Det er første gang jeg har set det. Hold da op de kan holde vejret længe (tænk at dykke en tur også støde på sådan en vandbøffel under vandet.)

Når det er varmt, så skal man også spise is og i Gdansk gør indkøb af is ikke ondt i pungen. To is for kun 6 PLN (under 12 Dkk).

gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk, grib, fugle grib
Den her grib poserede for mig længe. og WOW jeg synes den ser ond ud!
gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk, aber, aber i zoologisk have

Derfra så vi den næste del af Zoo som blandt andet indeholdte løverne, giraffer, zebras, flodheste, elefanter og et stort reptil hus med krokodiller, slanger og fugle.

Transport til og fra Gdanks zoologisk have

Man kan tage offentligt transport til og fra zoologisk have i Gdansk. Vi valgte dog at tage en Uber begge veje som kostede 29 PLN (under 60 dkk)

gdansk zoo, zooligsk have i Gdans, polen zoologisk have, seværdighederi Gdansk, gdansk seværdigheder, Gdansk guide, guide til Gdansk,
Der var også en stor for svævebane midt i Gdansk Zoo.

Praktisk information om Gdansk zoologisk have

Polsk navn: Gdański Ogród Zoologiczny

Facebook: Gdański Ogród Zoologiczny

Adresse:

Telefon: +48 58 552 00 41

Email: zoo@zoo.gda.pl

Gdansk Zoologisk have entré priser, åbningstider og Hjemmeside: www.zoo.gda.pl

Læs også >> Seværdighed: Madrid zoo og aquarium

INDHOLD I ARTIKLEN: FERIE I POLEN, POLEN FERIE, REJSEGUIDE TIL GDANSK, REJSEGUIDE TIL POLEN, REJEGUIDE TIL GDANSK POLEN, SEVÆRDIGHEDER I GDANSK POLEN, POLEN BLOG, BLOG OM POLEN, BLOG OM GDANSK, GDANSK BLOG, VISITGDANSK, VISIT POLEN, BLOG OM AT REJSE, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, ZOOLOGISK I GDANSK, ZOO I POLEN, ZOOLOGISK HAVE I GDANSK, ZOOLOGISK HAVE I POLEN.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.