10 ting der overraskede positivt mig ved Gdansk

Gdansk rejseguide, Gdansk rejseblog, blog om Polen, danish travelblog, travelblog poland, oplevelser i Polen, billige destinationer i europa,

Jeg nåede ikke at være i Polen længe, før jeg var positivt overraket over landet.

Jeg havde nogle klare fordomme om Polen og polakker.

Men allerede efter kort tid i Polen måtte jeg overgive mig, for mine fordomme var gjort til skamme og Polen havde overrasket mig positivt på utrolig mange måder.
Jeg har lavet denne oversigt med 10 punkter som Gdansk i Polen virkelig overraskede mig positivt.

10 ting der overraskede positivt mig ved Gdansk:

Gdansk er utrolig ren og sikker.

Det overraskede mig virkelig positivt, hvor utroligt rent der var i Gdansk by. Der ikke så meget som et cigaretskod på gaden.

Faktisk var der helle ingen som gik og røg på gaden. Det var ret utroligt ikke at se røg. Om det er ulovligt fandt jeg aldrig ud af, men jeg nød ikke at få andre personers røg ufrivilligt i ansigtet. Der var også skraldespande over alt (noget Alanya virkelig mangler) samt kommunale arbejdere som fejede og gjorde rent.

Langt fra havde jeg havde forventet mig af Gdansk, men en ren by følelses også sikker. Ikke et minut følte jeg mig mange eller utryg i Gdansk.

gdansk polen, ferie i Gdansk, guide itl Gdansk, Gdansk guide, billig ferie i europa, skjulte perler i europa, er polen billig, forventninger til polen, Gdansk havn, havnehuse, huse ved havnen, nyhavn kopi,

Smuk arkitektur.

Gdansk er virkelig en smuk by. 80% af Gdansk bygninger blev beskadiget under krigen, men er i dag genopbygget på smukkeste vis.

Private huse med smukke deltaljeret facader, offentlige bygninger med guld og springvand, skulpturere og gadekunst gjorde byen virkelig smuk at gå rundt i.

Det var SLET SLET ikke det jeg havde forventet mig af Polen. Jeg var sikker på, det var gamle nedslidte huse og ukrudt, der ville møde mig i Polen, men det var det IKKE.

Ærligt tør jeg godt sige at Gdansk er flottere end København (og renere).

De taler engelsk i Polen.

Jeg ved ikke, om de taler godt engelsk i hele Polen, men i Gdansk gjorde de.

Det kom virkelig bag på mig, at de snakkede engelsk på så højt et niveau. Jeg snakker selv engelsk på et meget højt niveau, og jeg føler ofte folk ikke forstårm hvad jeg siger eller bliver forvirret over mig “store” udvalg af ord.

Særligt de unge i service branchen (hoteller og restauranter) i Gdansk snakkede engelsk på mit niveau, og selvom der er en rejse-charme ved tegnesprog og halve sætninger, så gør letforståeligt engelsk ferien langt mere problemfri.

Et stor klap på skulderen til byens unge for deres engelsk!

Gdansk rejseguide, Gdansk rejseblog, blog om Polen, danish travelblog, travelblog poland, oplevelser i Polen, billige destinationer i europa,
Dette er Phillip. Han var også guide på en tur rundt i Gdansk og han snakkede perfekt engelsk.

Moderne unge mennesker.

Mens vi alligevel er i gang med at rose den polske ungdom, så vil jeg også gerne rose hvor moderne de er. Jeg havde igen en forventning, om de ville være lidt tilbage i tiden (ala det jeg nogen gange oplever i Tyskland) men det var de ikke.

Jeg kunne med lethed have byttet tøj med en ung polsk pige. Jeg købte tøj i Polen, dog er tøj ikke billigere i Danmark, så der var ikke meget at spare.

Gdansk er en nem by at være turist i.

Gdansk er et skønt sted at være turist i, fordi seværdigheder, shoppingcenteret, restauranter og havnen alt sammen ligger i gå afstand til hinanden. Ja faktisk kan man slet ikke kører i området, da der er spærret af for trafik.

Sammen med flere turist kontorer i centrum (som har bykort), et tourist card (som giver gratis adgang til mange af Gdansks seværdigheder), lokale som snakker godt engelsk og mange spændende oplevelser i byen, er Gdansk et skønt sted at rejse hen som turist.

Nem offentlig transport og Ubers

Vi tog toget fra lufthavnen til vores hotel. Vi skulle skifte tog undervejs men det gik problemfrit og for under 30 danske kroner.

Vi tog også flere Ubers, blandt andet fra hotellet til Gdansk Zoologisk Have (60 dkk) og fra Zoologisk have til Anden Verdenskrigs museet (60 dkk).

Taxier var heller ikke dyre, jeg valgte udelukkende Uber på det grundlag, jeg ikke havde prøvet dem før 😂.

Polsk mad, mad i polen, mad i Gdansk, Gdansk rejseguide, Gdansk rejseblog, blog om Polen, danish travelblog, travelblog poland, oplevelser i Polen, billige destinationer i europa,
Vores skinke tapas og Beef tartar.

Gdansk har god mad til billige penge

Af polsk mad, kendte jeg kun pirogger (dumplins) og ellers kendte jeg intet til polsk mad, før jeg begyndte at google mig til lokale retter.

Restauranter i Gdansk er meget internationale og har spændende menukort med en bred vifte af spændende retter. Vi fik blandt andet Tom Yum kylling, fyldte hvidkålsruller, svinenakke med nye kartofler og beef tartar.

Priserne var også gode. Restauranterne have meget ens priser og de var ca. 50% billigere end Danmark.


polsk vegetar ret, vegetar mad i polen, polsk mad, polske vegetar retter, polske vegan retter, vegan retter fra polen, ferie i polen, mad blogger, food blogger, blog om vegeansk mad,
Denne lækre veganske ret var det første måltid jeg spiste i Polen.

Gdansk er en god by at være vegetar i

Jeg havde ikke forestillet mig Polen ville være så vegetar-venligt et land, men igen overraskede de mig.

Alle restauranter vi besøgte havde vegetar venlige menuer tydeligt markeret i deres menukort. Flere dage bestilte jeg også vegetariske mad og deres vegetariske retter var både spændende og meget velsmagende.

Jeg bemærker altid de vegetar og veganske retter i menukort, fordi min lillesøster og bedste veninde Emilie begge er veganere. Jeg er også selv nysgerrig på velsmagende alternativer til kødretter (vi skal jo rede verden fra kød siger eksperterne)

Læs også >>Bedste seværdighed i Gdansk: Andens verdenskrigs museet

Billige drinks og vin

De 2 sidste punkter på listen dækker over min glæde for udvalget af mad i Gdansk, Polen. Men udover god mad, så har Polen også billige drinks og ven.

En mojito koster i gennemsnit 20 PLN, altså under 40 kr. Et glas Riesling hvidvin kostede på vores hotel kun 16 PLN (omkring 30kr).

Så skal du have en billig brandert med stil, så besøg Gdansk.

Klassisk klædte nonner i gadebilledet

Oka oka, nu har jeg vidst fået nævnt flere gange at Polen overraskede på en lang række parametre, men listens sidste punkt var ikke mindre overraskende.

Dagligt så vi 5-10 nonner på gaderne i Gdansk. Vi var ikke i tvivl om de var nonner, for de var klædt klassisk som nonner. Det var heller ikke den samme nonne, vi så 10 gange dagligt, for de nonner vi så var forskelligt klædt. Nogle var i sort, nogle i lyseblå og en enkelt helt hvid (som man vidst skal være hellig for at holde ren hver dag.)

En morgen så vi en ung nonne, som helt tydeligvis spiste morgenmad med sine forældre og senere på dagen så vi en anden nonne gå arm i arm med en veninde mens de hyggesnakkede.

Min mors teori var at nonnerne havde sommerferie, og det var derfor de “gik frit rundt på gaden”, men vi har intet der bekræfter den teori (hvis du også har været i Gdansk og set mange nonner, så smid gerne en kommentar, så vi kan få be- eller afkræftet den teori).

Husk du altid er velkommen til at skrive en kommentar, hvor du kunne lide min liste, selv har besøgt Gdansk eller måske planlægger at besøge Gdansk. 

Du kan også se hele min Instagram story fra Gdansk her. 

INDHOLD I ARTIKLEN: FERIE I POLEN, POLEN FERIE, REJSEGUIDE TIL GDANSK, REJSEGUIDE TIL POLEN, REJEGUIDE TIL GDANSK POLEN, FORVENTNINGER TIL GDANSK POLEN, MAD I POLEN, NONNER I POLEN, NONNER I GDANSK, BILLIG ALKOHOL POLEN, BILLIG MAD, VEGANSKE RETTER POLEN, POLEN BLOG, BLOG OM POLEN, BLOG OM GDANSK, GDANSK BLOG, VISITGDANSK, VISIT POLEN, BLOG OM AT REJSE, POLEN MED RYANAIR, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, MUSEER I UDLANDET, SPA I POLEN.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.