Seværdigheder i Geiranger, Norge

Norsk krydstogt, krydstogter til Norge, Geiranger fjord, Geiranger seværdigheder, oplevelser i Geiranger, rejseguide til Geiranger, rejseguide til norge, oplevelser i Norge, must see byer i Norge

Norge har mange smukke byer, men personligt er Geiranger den smukkeste jeg endnu har set.

Byen er populære på krydstogter og det var også på et Norge Krydstogt jeg selv fik mulighed for at besøge Geiranger i Norge.

Byen har nogle få hyggelige seværdigheder og en storslået natur. Seværdighederne kan ses på en dag men der er flere campingpladser i byen, så man kan nemt bruge et par dage der, hvor man nyder naturen, f.eks på vandreture i fjeldet eller med at bade eller sejle på fjorden.

Geiranger fjord, Geiranger seværdigheder, oplevelser i Geiranger, rejseguide til Geiranger, rejseguide til norge, oplevelser i Norge, must see byer i Norge

Kort om Geiranger i Norge

Geiranger er en idyllisk by omgivet af stejle fjeldsider i Stranda kommunen. Byen ligger inderst i Geirangerfjorden, en sidefjord til Storfjorden i Møre og Romsdal.

Navnet Geiranger kommer fra norrøne geirr (spyd) og angr som betyder fjord.

Geiranger har kun omkring 240 fastboende indbygger men alligevel er det en af Norges mest besøgte turistmål med over 700.000 besøgende turister om året.

I byen er der fem hoteller og otte andre overnatningssteder. De mest kendte seværdigheder er Geirangervegen og Ørnevegen, udsigtspunkterne Flydalsjuvet og Ørnesvingen, fjeldet Dalsnibba. Ude i fjorden kan man se vandfaldene Brudesløret, Frieren og De Syv Søstre.

Geiranger har om sommeren færgeforbindelser til Hellesylt og Valldal. Om vinteren er sejladsen indstillet og den eneste helårsforbindelse til Geiranger er vejen til Eidsdal.

Geiranger- og Nærøyfjorden kom i 2005 på UNESCOs Verdensarvsliste. I 2006 blev de to områder kåret som ”bedst bevarede” UNESCO-steder af National Geographic.

Hvert år arrangeres Frå fjord til fjell, som består af halvmaraton, miniton, march og cykelløb som går fra centrum af byen til toppen af Dalsnibba, som ligger 1497 m.o.h.

Geiranger Schaukel, Geiranger Schaukel vandfald, Geiranger fjord, Geiranger seværdigheder, oplevelser i Geiranger, rejseguide til Geiranger, rejseguide til norge, oplevelser i Norge, must see byer i Norge,

Seværdigheder i Geiranger, Norge

  1. Unikke oplevelser i Geiranger
  2. De Syv Søstre vandfaldet
  3. World Heritage Geiranger Visitor Centre / Norwegian Fjord Centre
  4. Geiranger kirke
  5. City Sightseeing bus
  6. Lej en Kajak

Unikke oplevelser i Geiranger

Som rejseleder og en meget aktiv rejsende synes jeg en god måde at udforske et nyt område, er med en lokal arrangeret tur, skabt af området specialister på forskellige områder.

Som en del af bloggen har jeg en reklame aftale med Getyourguide, som er en international side som man kan booke professionelle guideturer, f.eks i Geiranger.

Hvis du gerne have nogle fede oplevelser i Geiranger, er her mine forslag turer:

  •  75 minutter guidet sejltur til Geirangerfjorden (Pris ca. 447 kr.) – Se den fantastiske Geirangerfjord helt tæt på i miljøvenlige både på denne guidede bådtur. Kom helt tæt på fjordens vandfald, og nyd en unik naturoplevelse.
  • Geiranger: Zipline Park-oplevelse (Pris ca. 400 kr.) – Kryds Geiranger-elven på en zipline, og beundr udsigten over fjordene. Oplev Dynamit-vandfaldet, udforsk en naturlig skov, og sejl over floden på en nepalesisk bro.

De Syv Søstre vandfaldet og Frieren vandfaldet

Mens vi sejlede ind i Geirangerfjorden sejlede vi forbi det fantastiske De Syv Søstre vandfaldet. Det er et storslået 250 meter højt vandfaldet, der kommer fra klipperne og på vej mod fjorden deler sig i 7 mindre vandfald – deraf navnet De Syv Søstre.

Vandfaldet er optaget på UNESCO`s verdensarvliste og mange mener at det er en af de bedste seværdigheder i Geirangerfjorden. Personligt giver jeg dem ret, dette vandfald er et must see!

Du kan se vandfaldet på tæt hold på et Fjordcruise, som kan bookes ved Geiranger Fjordservice. Turen tager 1,5 times og kan bookes fra maj til september.

 Du kan også se De Syv Søstre vandfaldet fra udsigtsplatformen Ørnesvingen.

Overfor (på den modsatte klippe) af De Syv Søstre vandfaldet kan man se Frieren vandfaldet, som er et mindre vandfald med en sød historie.

Historien om Frieren vandfaldet er at ”Frieren” blev afvist i utallige frierier og derfor slog til på flasken, hvilket er grunden til at vandfaldet ligner en flaske.

Maj og juni er de bedste måneder at se vandfaldene, da det er der vandniveauet er højest.

World Heritage Geiranger Visitor Centre, Norwegian Fjord Centre, Unesco Norge, Geiranger fjord, Geiranger seværdigheder, oplevelser i Geiranger, rejseguide til Geiranger, rejseguide til norge, oplevelser i Norge

World Heritage Geiranger Visitor Centre / Norwegian Fjord Centre

Norwegian Fjord Center er et besøgs- og uddannelsescentrum for de vestnorske fjorde. Det er det eneste område i Norge, der er optaget på UNESCOs prestigefyldte verdensarvsliste for dets naturlige betydning.

Når man ankommer til World Heritage Geiranger Visitor Centre køber man i billet i souvenirbutikken. Derefter starter man i biografen og kan derefter gå rundt i udstillingen.

Udstillingen er en blanding af ”sådan så norske hjem ud”, geologiske og biologiske udstillinger og interaktive udstillinger.

Besøgscentret indeholder et dedikeret børneudstillings- og aktivitetsrum samt en cafe, hvor man kan få små snacks og kaffe.

Praktisk information om World Heritage Geiranger Visitor Centre

Billetpriser: 145 NOK

Åbningstider: Mandag – Fredag fra kl: 10.00 – 16.00

Adresse: Norsk Fjordsenter Gjørvahaugen 35 6216 Geiranger. Se på google maps her.

Geiranger kirke

På en sød nålesvingsvej ligger Geiranger Kirke, som er en ottekantet luthersk kirke bygget i 1842 i tømmer med plads til 120. Kirken er bygger af Hans Klipe og er ligeså flot indvendig som udvendig.

Man kan gratis gå ind i kirken og gå en lille tur på den velholdte kirkegård.

På kirkegården, som ligger omkring kirken er der gravstene, som går to århundreder tilbage. Fra kirkegården er der en smuk udsigt over fjorden.

Adresse: Geirangervegen 80, 6216 Geiranger, Norge. Se på google maps her.

City Sightseeing bus, City Sightseeing turer i Geiranger, Norsk krydstogt, krydstogter til Norge, Geiranger fjord, Geiranger seværdigheder, oplevelser i Geiranger, rejseguide til Geiranger, rejseguide til norge, oplevelser i Norge, must see byer i Norge

City Sightseeing bus

City Sightseeing-busserne kører fra Gerianger havn fra maj til september (undtagen på den norske nationaldag 17. maj). Du kan booke din billet online her.

Du kan hoppe på de røde City Sightseeing-dobbeltdækker busser og opleve Geiranger på en sjov og mindeværdig tur med audioguide på flere sprog.

Du kan undervejs hoppe af oplev den ønsket seværdighed og derefter hoppe på en ny bus når du har lyst.

1 par høretelefoner og gratis Wifi er inkluderet i billetprisen. Brug dem ombord på CitySightseeing-busserne til at lytte til informative kommentarer på et af de otte sprog, der tilbydes.

Lej en kajak i Greiranger

Er du en passioneret kajakroer? Kunne du tænke dig at udforske fjorden på egen hånd? Eller komme på en kajaktur med en lokalguide?

En sjov og aktiv måde at opleve Geirangerfjorden er i en kajak. Du kan enten leje din egen Kajak i Kajakcenteret i Geiranger havn eller du kan tage på en af disse guidet kajakturer med en lokal guide.

Hvis du er en erfaren kajakroer, kan du tage den 6 km lange tur ud til De Syv Søstre. Er du ikke så erfaren, så nyd en sejltur rundt langs kysten ved Geiranger.

Du kan læse mere om kajak turer på Geirangerfjorden her

INDHOLD I ARTIKLEN: NORSKE FERIERBYER, MINE BEDSTE REJSERÅD, GEIRANGERFJORDEN, SE SYV SØSTER VANDFALDET, UNESCO NORGE, BLOG OM NORGE, SEVÆRDIGHEDER I GEIRANGER, OPLEVELSER I GEIRANGER, HVAD KAN MAN LAVE I GEIRANGER, NORGE BLOGGEN.

PIN IT!

Norsk krydstogt, krydstogter til Norge, Geiranger fjord, Geiranger seværdigheder, oplevelser i Geiranger, rejseguide til Geiranger, rejseguide til norge, oplevelser i Norge, must see byer i Norge

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.