tur til cappadocia, ferie i cappadocia, cappadocia, dansk tur til cappadokia

Vækkeuret var sat til kl 06.00, for i dag skulle vi tage billeder af luftballonerne ved solopgangen i Cappadocia.

Vi havde valgt ikke selv at tage på ballontur, da 2x 150 euro ikke var en del af budgettet på denne rejse.

Vi tog billederne fra hotellets tag, mens solen var ved at stå op.

Da jeg først kom i gang med at tage billederne, var det virkelig svært at stoppe igen. Luftballonerne var bare så utrolig og så smukke at jeg var bange for, jeg ikke ville få nok billeder af de smukke luftballoner.

Note: Alle billeder er direkte fra kameraet – Ingen photoshop

IMG_1463 IMG_1470 IMG_1480

Efter kameraet begyndte at blinke full, gik vi tilbage i seng, og stod på igen kl 9.00

Cappadocias underjordiske byer

Vi havde planlagt at se en af Cappadocias mange underground cities (underjordiske byer), så først tog vi en bus til Nevşehir, hvorefter vi skiftede. Det var tilfældigt, hvilken underground city vi endte i, for der er rigelig at vælge imellem og jeg tror konceptet er ret meget det samme alle steder. Vi kom til Kaymakli´s underjordiske by i byen Kaymakli.

IMG_1484
Indgangen til Kaymakli´s underjordiske by.

Kaymakli er en af de største underjordiske byer i området. Kaymakli er 7 etager stor. En anden stor underjordisk by er Derinkuyu og der er kun 10 kilometer imellem Derinkuyu og Kaymakli

De store underjordiske byer som Derinkuyu og Kaymakli kunne rumme 20.000 mennesker, og man mente de kunne være i de underjordiske byer i op til 6 mdr., uden at gå ud, hvis deres lagere var fyldt op. Vides ikke om det har været aktuelt.

Entreen var Kaymakli underjordiske by er 20 Tl. Pr. Person. Desværre synes Taner gangene var for smalle inde “byen”, og ønskede at komme ud. I protest fortsatte jeg selv.

Jo længere jeg kom ind / ned, jo ”gladere” blev jeg for Taner ikke var gået med, for gangene blev kun smallere og længere. Oplevelsen var smuk, men tanken om det hele er menneske lavet er jo utrolig.

Men jævne mellemrum indhentede jeg en gruppe med en engelsk talende guide, også kunne jeg smuglytte til de informationer de fik. Det var desværre også lidt nødvendigt, for på hele turen så jeg kun 5 skilte, med f.eks køkken og vinkælder.

Udenfor kunne jeg læse, at der i Cappadocia området er over 150 underjordiske byer, og at der med stor sandsynlighed var flere, man endnu ikke havde fundet.

IMG_1486 IMG_1520 IMG_1525

Turen hjem igen

Udenfor fandt vi en bus tilbage til Nevşehir, hvor vi fik en gang çıg köfte, som er tyrkisk mad der smager bedre end det ser ud. Vi gik en tur rundt i byen, men der var ikke så meget at se, og de fleste butikker havde lukket på grund af Kurban Bayram.

Grundlæggende lavede vi ikke så meget mere i dag, end at spise lidt kage og pomfritter, og vente på bussen hjem til Alanya kom.

Nu sidder jeg i bussen og om 10 timer skulle jeg gerne være tilbage i Alanya.


INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I CAPPADOCIA, REJSER TIL CAPPADOCIA, SEVÆRDIGHEDER I KAPPADOKIEN, OPLEVELSER I KAPPADOKIEN, INSTAGRAM CAPPADOKIA, GODE REJSERÅD, FIND REJSEN TIL TYRKIET, FIND FLYBILLETTER TIL TYRKIET. MINE REJSERÅD, REJSER I TYRKIET REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, FIND REJSEN, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM CAPPADOCIA, CAPPADOCIA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN, BALLONTUR KAPPADOKIEN, BALLONTUR CAPPADOKIA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.