5 seværdigheder du bør DROPPE i Istanbul

seværdigheder i istanbul, seværdigheder du skal droppe i Istanbul, det sakl du ikke se i Istanbul, seævridhgeder du ikke skal se i Istanbul, fakta om Istanbul, rejseguide til Istanbul, istanbul rejseguide, det vidste du ikke om istanbul, rejseblog istanbul, istanbul rejseblog, seværdigheder i Istanbul, dansk guide til Istanbul

Istanbul byder på rigtig rigtig mange seværdigheder, som er værd at se.

Faktisk er udvalget så stort, at det vil tage flere måneder at komme igennem alle byens seværdigheder.

Jeg tror ikke, at du planlægger at være flere måneder i Istanbul og jeg er sikker på du gerne vil have mest muligt ud af din tid i Istanbul.

Derfor har jeg besluttet at lave et rejseblog indlæg om 5 seværdigheder i Istanbul, som ikke er din tid værd. Ligeså meget som jeg elsker at skrive om hvad der er værd at se, så synes jeg også det er vigtigt at give en hjælpende hånd til andre rejsende omkring de ting, som er værd at DROPPE.

Min oversigt er naturligvis skrevet fra min synsvinkel, så hvis du gerne vil se disse seværdigheder, så gør du bare det.

Læs også >> De bedste seværdigheder i Istanbul ifølge rejsebloggere og lokale

Taksim video, joke video om taksim, derfor kan du ikke sige Taksim, Istanbul rejseblog, Istanbul rejseguide

Taksim

Du har med sikkerhed hørt rigtig meget om Taksim pladsen i Istanbul, men hvad er det egentlig, du tror der er der? Kan du komme i tanke om noget som helst, du nogensinde har hørt der er på Taksim?

Taksim er på mange måder ligesom Rådhus pladsen i København. Der er ikke rigtig noget på Rådhus pladsen andet end det er en plads der forbinder forskellige retninger. Det er meget det samme med Taksim.

På Taksim er metroen og busser fra forskellige dele af Istanbul forbindes her. Men der er faktisk ingen seværdigheder på Taksim. Midt på pladsen er Taksim Maksemi, som er en statue med Atatürk, men det er nok kun tyrkere, som kender historien, som synes den er spændende at se.

Rundt om Taksim pladsen er der en masse butikker og restauranter som henvender sig til turister, særligt arabiske turister (og du oplever ikke det rigtige Tyrkiet ved at spise og shoppe her). Der er også hoteller og natklubber på Taksim, men hvis du gerne vil i byen sammen med de lokale, så anbefaler jeg, at du tager til Kadiköy.

Læs også >> Derfor griner tyrkerne, når du siger “Taksim”

Nusr-Et restaurant

Salt Bae (Nusret Gökçe) blev for nogle år siden verdenskendt ved sin optræden med kød og sjove måde at salte kødet på.

I Beşiktaş/Istanbul ligger Nusret Gökçes Nusr-Et Steakhouse som er blevet internationalt berømt, da Nusret blev verdenskendt. MEN kvaliteten har desværre ikke kunne følge med populariteten og mere end 150 anmeldelser på Tripadvisor bevidner om kunder som har stået over 1 time i kø, selvom de havde bestilt bord til et bestemt tidspunkt.

Servicen bliver også omtalt som både snobbet og arrogant og selvom kødet smager godt, så 180 kr for en bøf uden særligt meget tilbehør mange penge i Istanbul, særligt hvis du sammenligner med hvor mange andre gode steak restauranter der er i byen.

Som en ekstra note skal det nævnes at Nusret stort set aldrig selv er i Istanbul, da han er travl med at åbne restauranter i hele verden. Er han i Istanbul kan du få han til at salte dit kød på hans karakteristiske måde for 400 kr.

Læs også >> Midyeci Ahmet: De bedste fyldte muslinger i Istanbul.

Miniatürk

Miniatürk er en miniaturepark med miniature modeller af tyrkiske bygninger. Desværre er størrelsen på Miniatürk ikke færgeturen værd. Transport tid og størrelsen på Miniatürk gør jeg synes, dette er en seværdighed du bør droppe.

(Bor du tæt på Miniatürk og rejser med børn, så giver det måske mening for dig at se miniatureparken)

Legoland discovery centre i Istanbul

Jeg indrømmer, jeg selv blev lidt begejstret, da jeg læste der var et Legoland i Istanbul.

Men efter at have snakket med venner som bor i Istanbul, blev jeg opmærksom på at Legoland discovery centre er utrolig lille, faktisk ligger det indeni et shopping center og er mere et stort legerum end et Legoland.

Legoland discovery centre ligger langt fra øvrige seværdigheder i Istanbul også koster det svimlende 69 tl pr. barn (ca. 77 kr) at komme ind. Det er meget dyrt efter tyrkiske standarter, når man sammenligner med størrelsen og hvor meget tid I realt kan få til at gå der. Brug jeres tid og penge på noget andet i Istanbul.

fakta om Istanbul, rejseguide til Istanbul, istanbul rejseguide, det vidste du ikke om istanbul, rejseblog istanbul, istanbul rejseblog, seværdigheder i Istanbul, dansk guide til Istanbul
Selvom jeg ikke kan anbefale Dolmabache Paladset som seværdighed, så er området omkring et smukt sted at tage billeder.

Dolmabahce paladset

Istanbul er fyldt med historiske bygninger og mange af dem er værd at se. Hvis du ELSKER historiske bygninger, så skal jeg ikke fortælle dig, du ikke skal besøge Dolmabahce Palace.

Dolmabahce paladset ligger i Beşiktaş og koster 100 tl hvis du vil se både Selamlik og Harem-sektionen. Der er et maks på 3000 personer ad gangen. Det lyder af meget men i højsæsonen er det antal hurtigt nået, også skal du stå længe i kø.

moskeer i Tyrkiet, Tyrkiet moskeér, Istanbul moske, moskeér i Istanbul,fakta om Istanbul, rejseguide til Istanbul, istanbul rejseguide, det vidste du ikke om istanbul, rejseblog istanbul, istanbul rejseblog, seværdigheder i Istanbul, dansk guide til Istanbul
Istanbul er det perfekte sted at besøge en moksé. De er gratis at besøge, hvis du blot klæder dig rigtigt.

Et meget bedre alternativ til Dolmabahce paladset er Topkapi paladset som ligger tæt ved Hagia Sophia, Cisterne og Den blå moské.

Hvis du er ved Dolmabahce paladset og gerne vil spare 100 tl, så tag på et gratis besøg i moskéen ved siden af, hvor du kan få en fin fornemmelse for stilen. Se adresse på moskéen her.

 

All inclusive i Tyrkiet

INDHOLD I ARTIKLEN: SEVÆRDIGHEDER DU SKAL DROPPE I ISTANBUL, FAKTA OM ISTANBUL, DANISH TRAVELBLOG, DET SKAL DU IKKE SE I ISTANBUL, OPLEVELSER DU BØR DROPPE I ISTANBUL, TYRKISK REJSEBLOG, LISTE OVER SEVÆRDIGHEDER I ISTANBUL DU BØR DROPPE, REJSEBLOG OM ISTANBUL, REJSEBLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, REJSEBLOGGER ANBEFALING, REJSEBLOGGEN, ISTANBUL HISTORIE, FAKTA OM ISTANBUL, VISITISTANBUL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.