tur til cappadocia, ferie i cappadocia, cappadocia, dansk tur til cappadokia

Kl 06.45 i morges holdte vores bus (som skulle havde kørt os helt til Göreme) i Nevsehir.

Herfra fandt vi en anden bus videre, som kørte til Göreme. Vi var ikke mange minutter i bussen, før lykken ramte mig! – Ude i horisonten kunne vi se luftballoner!

Luftballoner_kappadokia
Bussen kørte tæt forbi, mens luftballonerne var ved at lande. Wow en udsigt!

Ankomst og check in

Efter check in på hotellet, tog vi en lille lur. 10 timer i bus ikke giver den bedste nattesøvn. sSlvom jeg kan sove alle steder, har jeg på fornemmelsen at Taner har sovet meget lidt.

Fra altanen på hotellet har vi udsigt over det meste af Cappadocia/Göreme området, og nærområdet brugte vi dagen på at se og tage 2 millioner fotos af.

Det er hurtigt gået op for mig, at Cappadocia er for briterne og kineserne, hvad Alanya er for skandinaverne og russerne. Overalt støder vi på britiske familier, eller kinesere i store grupper. De unge kinesiske kvinder går klædt, som en et mode magasin. Ikke den bedste påklædning for Cappadocia er et stenet terræn.

Eftersom jeg intet har researchet, viste jeg heller ikke, hvad vi skulle se. Så et tilfældigt skilt fik os ført til Göreme Open air museum. På vejen derud gik vi forbi en pottemager, som havde et potte træ og et nazar træ.

Pottetræ_cappadocia

IMG_1172

Göreme open air museum

Göreme Open air museet koster 20 Tl og de er bestemt pengene værd. Hold da op, hvor bliver man over mentalt og fysisk træt af alle de utrolige indtryk. Inde i Göreme open air museet stødte vi på en ret unik gruppe, som havde 4 nonner og 2 munke med sig.

Jeg var kæmpe fan! De var klædt, som om de var faret vild i en anden tid, men de havde alligevel alle sammen smartphones og kamera med, og tog mindst ligeså mange billeder som mig.

IMG_1210
Jeg elsker ham. Jeg var så fascineret af hele situationen, det var helt pinligt. Virkelig turens pletskud.

Open Air museet havde mange (utrolig mange) kirker. Nogle af dem var rigtig godt bevaret og smukke. I kirkerne sad der hele tiden en tyrkisk arbejder og sagde “no photos” – Så det gjorde jeg naturligvis ikke ↓.

Kappadokia_open_air_museet
Et “NO-PHOTO” fra Cappadocia

Open air museet kan varmt anbefales herfra, men turen er ikke for gangbesværet eller for små børn, da terrænet er ujævnt og stenet.

Med billetten fra Göreme open air museum kunne vi også besøge kirken på modsatte side af vejen, hvilket også varmt kan anbefales.

cappadokia_open_air

Den hyggelige vej hjem

På vej tilbage fra Göreme open air museet faldt vi i snak med en utrolig dygtig kunstmaler, som stod ude foran museet, og solgte sine utrolige billeder. Han fortalte os, hvordan og hvor vi skulle stå for at komme med bybussen rundt til de omkring læggende byer, og hvilke spisesteder der var gode der (Jeg er på ferie, der skal spise god mad!). Der er ikke noget bedre end de lokales gode råd når man er på ferie!

Med hans gode råd planen for i morgen måske lagt, og vi skal hjem til hotellet og pleje vores trætte fødder.

12053115_10154398003447699_1642180494_n

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I CAPPADOCIA, REJSER TIL CAPPADOCIA, SEVÆRDIGHEDER I KAPPADOKIEN, OPLEVELSER I KAPPADOKIEN, INSTAGRAM CAPPADOCIA, GODE REJSERÅD, FIND REJSEN TIL TYRKIET, FIND FLYBILLETTER TIL TYRKIET. MINE REJSERÅD, REJSER I TYRKIET REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, FIND REJSEN, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM CAPPADOCIA, CAPPADOCIA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN, BALLONTUR KAPPADOKIEN, BALLONTUR CAPPADOCIA.

4 Comments

  1. […] Denne gang var det dog ikke mine hjemmebagte chokolade muffins de fik, ligesom de heldige ænder i Kappadokien, men derimod almindeligt hvidt […]

  2. […] Fra blogindlæg:  Cappadokia – Dag 1 […]

  3. […] at besøge 2 lande (bucketlist på vej) foruden Tyrkiet, hvor jeg allerede nu ved, jeg skal besøge Kappadokien, Pamukkale, Konya, Antalya, Mersin og forhåbentlig tilbage til skønne […]

  4. […] = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeg besøgte første gang Cappadocia i 2014 sammen med Taner (læs om vores 3 dages tur her), og siden har jeg besøgt området mere end 10 gange som guide (for Eurodan), sammen med Sanne og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.